Vorden, 13 april 2017 – Terwijl de overige teams van v.v. Vorden allemaal nog 4 soms zelfs 5 speelrondes af moeten werken, zijn de vijf teams uit de A-categorie met 12 elftallen in de competitie al bijna klaar met het seizoen. Vorden D1 (JO13-1), B1 (JO17-1), A1 (JO19-1) en het 2e elftal moeten nog 2 wedstrijden en de C1 (JO15-1) nog drie. Bij de JO13-1 in de Hoofdklasse degraderen de nummers 12 en 11 en afgelopen zaterdag heeft dit team van v.v. Vorden zich keurig veilig gespeeld door met 3-1 te winnen van Hulzense Boys JO13-1 en houdt zodoende naast deze tegenstander ook de Zweef JO13-1 onder zich. Vorden JO15-1 staat netjes in het linkerrijtje (4e plaats) en speelt ook nog de halve finale van de Achterhoek Cup. Vorden JO17-1 en Vorden 2 doen nog volop mee met de 3e periode en kunnen naast de goede klassering in de competitie (5e plaats) zich wellicht ook nog plaatsen voor het toetje van de competitie. Vorden JO19-1 heeft het moeilijk want net als in de 1e klas bij de JO15 en JO17 degraderen de nummers 12, 11 en 10. Vorden JO19-1 staat nu op de 10e plaats maar heeft nog 4 (?) ploegen in het versier, dus zelfs de nummer zes (AZC JO19-1) is met drie punten meer dan Vorden JO19-1 nog niet veilig.

Jarenlang speelde ons D1 (JO13-1) in de 2e klasse maar na een gedeelde 2e plaats in het seizoen 2013-2014, werd de aanvraag om te promoveren goed gekeurd door de KNVB en moest het toenmalige D1 dus ineens in de 1e klas acteren. In deze zware klasse met grote en goede verenigingen zoals Grol, VIOD, SDOUC en DZC’68 werd het D1 in het 1e jaar direct 2e en dit betekende zelfs promotie naar de Hoofdklasse. Voor een club als v.v. Vorden, met gemiddeld drie D-teams, een zeer pittig niveau en verre uitreizen naar o.a. Bennekom, Beuningen, Nijmegen en Arnhem. Toch kon het team vorig seizoen prima mee komen in deze zware klasse en behaalde het 17 punten en een keurige 8e plaats. Dit jaar werd JO13-1 in de andere hoofdklasse van de afdeling KNVB-Oost (boven de A1) ingedeeld en moest het ineens naar o.a. Hardenberg, Losser, Enschede en Nijverdal en vooral de tegenstander uit Twente waren erg pittig. Het elftal heeft het erg moeilijk gehad tegen de clubs uit het linker rijtje en moesten vaak grote uitslagen incasseren, maar tegen de clubs uit het rechter rijtje werd goed mee gespeeld en zodoende hebben zij vanaf speeldag 1 twee clubs, De Zweef en Hulzense Boys, onder zich gehouden. Het team van de trainers Hugo van Ditshuizen en René Nijenhuis heeft zich ondanks de zware tegenstand goed ontwikkeld, mede dankzij vele oefenwedstrijden bij tegenstanders waar de D1 wat vaker aan de bal kwam, en met een overwegend 1e jaars D-team (9 1e jaars-spelers) zich op de 10e plaats genesteld met 14 punten. Over twee weken moeten zij tegen de Zweef en op 6 mei sluiten zij de competitie af tegen de nummer drie FC Twello.

Bij de junioren spelen de JO15, JO17 en JO19 alle drie in de 1e klasse, een goed niveau voor een club als v.v. Vorden met 330 jeugdleden, waarbij het ieder jaar knokken is om erin te blijven want er degraderen er maar liefst drie clubs (nummer 12, 11 en 10) van de 12. De JO19 speelt al voor het 7e seizoen achtereenvolgende seizoen in de 1e klas en heeft dit seizoen vanaf speeldag 1 in het rechter rijtje gespeeld. Het is een ‘rare’ competitie geworden met twee uitschieters (Heino en Sp. Lochem) aan de bovenkant, drie subtoppers (Colmschate, Diepenveen en Overwetering) en maar liefst 7 ploegen die tot aan de laatste speeldag zullen moeten strijden voor de degradatieplaatsen. Vorden JO19-1 heeft een wisselvallig seizoen gehad met prima uitslagen afgewisseld met duur puntverlies tegen directe concurrenten. Door de vele wisselingen (Max, Ingmar, Chris langdurig afwezig en Sander, Sjoerd en Sven 4 wedstrijden) heeft trainer Michiel Barink veel moeten improviseren en met elkaar hebben zij na de winterstop in ieder geval een stijgende lijn te pakken en met een goede wedstrijdmentaliteit doen zij tot de laatste speeldag mee om de ‘veilige’ 9e plaats te bereiken.

Vorden JO17-1 en Vorden JO15-1 spelen een uitstekend seizoen in de 1e klas. Vorden JO15-1 (C1) staat zelfs vierde en speelt lekker aanvallend en met veel druk vooruit. In deze leeftijdsklasse is het altijd mooi om te zien dat jochies al jonge mannen worden en vooral in de lengte ineens omhoog schieten. Vaak wordt dan de coördinatie en bewegelijkheid iets minder, maar juist daarin heeft dit JO15-1 zulke goede stappen gemaakt. Constant uitgedraaid aannemen, steeds met lichaamsbewegingen een tegendraadse beweging maken om te passeren en altijd de oplossing vooruit kiezen, zijn zomaar drie kenmerken die bij dit jeugdteam past. Op 26 april spelen zij ook nog de halve finale van de Achterhoek Cup, nadat zij in deze editie uitstekende resultaten hebben geboekt tegen Longa’30, FC Winterswijk en FC Zutphen. Als zij weten te winnen van Warnsveldse Boys dan mogen zij de finale spelen tegen de winnaar van DZC’68 tegen Sp. Lochem.

Vorden JO17-1 heeft tot de laatste speeldag om de 2e periode mee gestreden maar verloor de beslissende wedstrijd tegen VVG’25, maar ook in de 3e periode doen zij nu weer volop mee. Met nog twee wedstrijden te gaan kunnen zij naast een prima 4e, 5e of 6e plaats zich ook nog plaatsen voor het toetje van het seizoen, de nacompetitie. Vorden JO17-1 heeft met Niels, Anne, Chris en Nathan ook nog vier spelers die sinds maart regelmatig mee spelen met de JO19-1, maar desondanks blijven zij prima mee spelen in deze 1e klas. De mooiste overwinning behaalden zij vorige week toen de nummer 1 Grol JO17-1 met 4-2 werd verslagen en het kampioenschap nog even uit moest stellen.

Het 2e elftal heeft een mooie mix van routine (Micha, Niels, Michiel en Don) en spelers onder de 23 (overige 11) en presteert dit seizoen prima onder trainer Dion Kruip. Twee jaar lang heeft dit team zich op de laatste speeldag veilig gespeeld in de res. 3e klas en dit jaar speelt het keurig mee in het linker rijtje in deze achterhoekse klasse. Wellicht zit er zelfs nog een toetje in, want met nog twee wedstrijden te gaan staat het 2e elftal op een gedeelde 1e plaats (met AZC) in de 3e periode. Doordat het in de laatste 13 wedstrijden maar liefst 11 keer heeft gewonnen en een keer gelijk heeft gespeeld heeft het nu al 36 punten en kan het wellicht ook nog een plaatsje stijgen naar de 4e of zelfs 3e plaats.

Volgende week de tussenstand van de overige juniorenteams en de lagere senioren. Eind volgende week komen de JO11 en JO9 (E en F) aan de beurt.