Vorden, 13 juni 2017 – Gisterenavond is onder fraaie weersomstandigheden de 50e Avondvierdaagse van Vorden gestart. Vanwege dit jubileum was de vertegenwoordiger van de regio ‘Achterhoek’ van de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond (KNWB), de heer Dick Korenblek,  speciaal aanwezig om met een symbolische ‘knip door het lint’ de 1e avond te openen. In totaal doen er aan deze editie, die bestaat uit een 5 en een 10 km route, een kleine 600 deelnemers mee, waarvan er zich ruim 500 als groep (scholen en  verenigingen) hadden opgegeven en ongeveer 60 deelnemers zich individueel hadden ingeschreven op de avond zelf. De vierdaagsecommissie van v.v. Vorden, bestaande uit Janneke Hiddink, Monique Sleumer, Sabine Groot Wassink en Jolanda Wabeke, was tevreden met de start van deze ‘gouden’ editie en kijkt uit naar de komende drie dagen om er met z’n allen weer een mooi en fraai evenement van te maken.

Iedere avond is de inschrijfbalie in het Kulturhuus vanaf 17.45 uur geopend en kunnen individuele lopers of groepen zich nog inschrijven. Het is dus ook mogelijk om 1 avond mee te lopen.  Iedere avond wordt er gestart tussen 18.30 uur en 19.00 uur. Op donderdag zal dit een half uur eerder zijn en dus om 18.00 uur.

Om de wandelaars aan te moedigen en te ondersteunen is het mogelijk om bij het Kulturhuus de routelijsten op te halen, zodat je kunt zien waar er de betreffende avond wordt gewandeld.

Op donderdag wordt er een extra prijs uitgereikt voor de mooist uitgedoste groep. Kinderen mogen door middel van gekke en leuke accessoires deze avond de route lopen en maken dus op deze manier kans op deze prijs, die speciaal voor het 50e evenement in het leven is geroepen.

 

Iedere avond wordt er aan iedere deelnemer van de avondvierdaagse een lekkernij overhandig door één van onze vier sponsoren : Bakkerij Joop, Bakkerij van Asselt, Albert Heijn Grotenhuys en Installatiebedrijf Wiltink.

Drinken meegeven aan de kinderen is niet perse noodzakelijk, want onderweg wordt er gezorgd voor voldoende ranja. Dit is mogelijk gemaakt op initiatief van ouders zelf die voor een centraal ranja-punt hebben gezorgd met behulp van sponsoring van Univé Oost. Op donderdag kunnen zij daarnaast zelf bij het Kulturhus hun eigen ranja ‘melken’ uit de ranja koe.

In het kader van het 50e jubileum heeft de organisatie ook nog voor een bijzonder element gezorgd en dit wordt aanstaande donderdagavond bekend gemaakt, maar als tip willen wij wel mee geven dat iedereen elke avond er netjes bij dient te lopen, want …..

Hieronder de foto van het moment dat onze regiovertegenwoordiger de heer Dick Korenblek gisterenavond de 50e avondvierdaagse van Vorden officieel heeft geopend: