Mini FVrijdag 7 november 2014 – Het eerste kwart van de competitie zit erop. In eerdere items hebben wij daarom al terug geblikt op de prestaties van de vordense teams bij de senioren en de junioren. Nu is het de beurt aan de pupillen die veelal een half-jaar competitie spelen.

 

 

Vorden D1 en Vorden D2 vormen hierop een uitzondering want zij spelen beide een jaarcompetitie, aangezien Vorden D1 in de 1e en Vorden D2 in de 2e klasse spelen. Vorden D1 is door een versterkte promotieregeling alsnog toe gelaten tot de 1e klas en speelt daarom sinds vele jaren weer op dit hoge niveau. Tegenstanders als DZC’68, VIOD, SDOUC en vv Dieren behoren tot de clubs waar D1 het dit jaar tegen op moet nemen en de ploeg van trainer Peter Jansen doet het uitstekend. Na 8 wedstrijden staat de ploeg op een keurige 2e plaats en heeft het niet alleen de meeste punten op de koploper DZC na, maar ook de meeste doelpunten voor en het beste doelsaldo. De ongeslagen koploper DZC’68 lijkt voor iedereen een maatje te groot dit jaar, maar zij moeten nog twee keer tegen Vorden D1 ….. Om de aansluiting te houden en ook al vast te anticiperen op het volgende seizoen heeft Vorden D2 de plek van D1 in de 2e klasse over genomen. Dat is voor het overgrote deel 1e jaars D-pupillenteam  een flinke kluif want tegenstanders als PAX D1, Ruurlo D1, Witkampers D1, Neede D1 en Zelos D1 zijn normaal gesproken tegenstanders voor Vorden D1. Het team van Wim Lichtenberg van Peter Hellema heeft het dan ook moeilijk, maar afgelopen zaterdag was er de eerste winst tegen FC Eibergen D2. Vorden D1 en D2 trainen tegelijk en grotendeels samen en van daaruit worden er prima stappen gemaakt en gezien het veldspel en de voortgang van het elftal, zullen de resultaten zeker volgen.

Vorden D3 is een echte middenmotor en kan met de inhaalwedstrijd nog voor de boeg keurig op ‘1:1’ komen. De organisatie rondom het team is met de bereidwilligheid van enkele ouders goed voor elkaar en de teamgeest is groot. De thuiswedstrijd tegen Keyenburgse Boys D2 was naast de winst op Brummen een hoogtepunt. Vorden D4 is nog volop in de race voor het kampioenschap. Met 18 punten uit 7 wedstrijden staan zij samen met Almen D1, Witkampers D3 en FC Zutphen D7 in de top 4 en moeten alleen nog Almen D1 voor zich dulden. Op de allerlaatste speeldag staat de ontmoeting met Almen D1 op het programma dus wie weet ….

Bij de E en F-pupillen wordt er altijd een half-jaar competitie gespeeld. De E1 doet het uitstekend en staat met een straatlengte voorsprong op de 1e plaats. Met nog 3 wedstrijden te spelen staan zij 5 punten voor op Klein Dochteren E1 en Reunië E1. Het veldspel van de ploeg van trainer Dion Kruip is erg goed en ook erg leuk om naar te kijken. Na de winterstop is er wellicht een mogelijkheid om een stap hoger in de 1e klas te gaan voetballen. Vorden E2 heeft het erg lastig en nog geen wedstrijd kunnen winnen, maar toch waren zij in het begin van de competitie er een paar keer dicht bij: 3-4, 5-4 en 1-3. De koplopers Sociï E1 en Klein Dochteren E1 hebben zij nu gelukkig gehad en wie weet dat er morgen tegen PAX E2 die een plaatsje boven hun staan de eerste punten behaald kunnen worden. Vorden E3G is het 1e jaars team en heeft het de laatste 2 weken erg lastig gehad tegen de beide koplopers. Maar in de voorgaande wedstrijden was het steeds een ‘dubbeltje op zijn kant’ met als hoogtepunt de winst tegen AZC. Het team scoort altijd en laat zien met 3-5, 3-1 en 3-2 uitslagen dat dit de mooiste E-wedstrijden zijn om te spelen en om naar te kijken. Vorden E4 is een prima middenmotor en heeft al twee keer gelijk gespeeld, iets dat niet vaak voor komt bij E- en F- wedstrijden. De bovenkant met FC Zutphen E4 en Keyenburgse Boys E1 is een maatje te groot, maar de overige wedstrijden wordt er prima gespeeld en goede resultaten behaald. In de komende twee weken moeten zij tegen Sociï en PAX, beide ploegen die in de buurt van  Vorden E4 staan dus dat beloven mooie potjes te worden. Vorden E5 is echt een publieksteam, volop op de aanval ! Met een doelsaldo van 46 voor en 41 tegen is er altijd wat te beleven bij dit team. Met drie winstpartijen doen zij keurig mee in deze klasse.

Bij de F-pupillen doet Vorden F1 het uitstekend en staat het met 18 uit 6 bovenaan en alleen FC RDC F1 (Deventer) en Witkampers F1 kunnen nog volgen. De verrichtingen van het team van trainer Hugo van Ditshuizen en Sjoerd Voerman zijn ook opgevallen bij de BVO’s in de regio want zowel Wouter als Fabian mogen volgend seizoen gaan spelen bij resp. De Graafschap en Vitesse (binnenkort een interview met beide mannen op deze site). Met de inhaalwedstrijd er bij moeten de jongens nog 5 wedstrijden dus er kan nog van alles gebeuren, maar het team speelt prima en wie weet …. Vorden F2 speelt in de Achterhoek en moet naar Lichtenvoorde, Mariënvelde, Harreveld en Varsseveld en doet het uitstekend in deze klasse. Het team heeft altijd plezier en straalt dit ook uit op het veld. Zij staan op een keurige 3e plaats en met nog 4 wedsrijden te gaan kan er wellicht nog een plaatsje gestegen worden. Vorden F3 is een erg jong team en spelen in een klasse met mooie (!) uitwedstrijden tegen Groessen, Lobith en Zevenaar. Zij doen het uitstekend met 15 punten uit 7 wedstrijden en hebben al 44 keer gescoord. Morgen spelen zij tegen de koploper Rijnland F1 en de jongens zullen hun stinkende best doen om in Lobith weer een mooie pot op de grasmat te leggen. Vorden F4 is een leuk team in een zeer evenwichtige competitie. De maar liefst 3 gelijke spelen geven wel aan dat het niveauverschil tussen de teams er gering is. Morgen maken de spelers van Vorden voor het eerst de derby mee ….. er moet dan aangetreden worden tegen PAX in Hengelo.

Ook dit seizoen heeft v.v. Vorden weer twee Mini F-teams waarin de nieuwe leden de beginselen van het voetbalspel in een 4 tegen 4 competitie prima onder de knie krijgen. Samen met o.a. Ratti en Sociï wordt er op diverse zaterdagen onderling een toernooivorm gehouden waarbij het er vooral om gaat dat de spelers zoveel mogelijk balcontact hebben.