Op Zaterdag 28 december 2019 organiseert de stichting Oudejaars Crossloop Vorden voor de 39e keer de Oudejaars Crossloop in Vorden. Zo tussen kerst en oud en nieuw is dit een mooie gelegenheid om je loopschoenen aan te trekken om te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De routes zijn dit jaar vernieuwd, daardoor nog afwisselender en gaan over smalle bospaden door het mooie natuurgebied ‘het Grote Veld’. Het is dan ook niet voor niks dat velen zeggen dat het de mooiste crossloop is van de Achterhoek! Het parcours is gelegen in de nabijheid van voetbalvereniging Vorden en is bijna volledig onverhard. Kijk voor meer informatie op:  www.oudejaarscrossloop.nl.

De organisatie nodigt alle lopers in de regio uit om deel te nemen aan deze mooie en gezellige crossloop! Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en een heerlijke oliebol.

Goede Doelen

Dit jaar hebben wij wederom zwembad in de Dennen (zie www.zwembad-indedennen.nl) en Runners Vorden (www.runnersvorden.nl) gekoppeld als goed doel aan onze loop. Het zwembad in de Dennen ligt direct naast de start en finish van de Oudejaars Crossloop in Vorden. Het is een prachtig zwembad en veel lopers die meedoen met de Oudejaars Crossloop Vorden maken er graag gebruik van. Het openluchtzwembad wordt grotendeels beheerd door vrijwilligers, moet rondkomen zonder enige vorm van subsidie en dat is niet makkelijk. Afgelopen jaar is de opbrengst van de Oudejaars Crossloop in Vorden gebruikt voor aanschaf van een schrobmachine zodat het schoonmaken van de vloeren door vrijwilligers sneller gaat! Runners Vorden kan een bijdrage goed gebruiken voor de aanschaf van materialen voor het geven van looptrainingen. Veel lopers van Runners Vorden helpen als vrijwilliger tijdens de Oudejaars Crossloop Vorden en zonder deze vrijwilligers is de organisatie van een dergelijk evenement niet mogelijk. Bij inschrijven is het mogelijk om een extra donatie van 2 euro te doen voor beide goede doelen!

Meelopen Proefloop op 15 december als voorbereiding
U kunt ook dit jaar als voorbereiding meelopen met de proefloop op Zondag 15 december om 10.00 uur (5, 10 of 15 km). De kosten zijn EUR 2,- inclusief een kopje koffie of thee. Zie voor meer info en het adres de website van deOudejaars Crossloop Vorden.

Afstanden + starttijden (let op nieuwe starttijden t.o.v. van 2018)
Er kan worden gestart op de volgende afstanden:

  • 12.15 uur – 1,0 km kidscross (deelname 4-12 jaar)
  • 12.30 uur – 2,5 km juniorencross (deelname 4-12 jaar)
  • 13.30 uur – 15 km
  • 13.45 uur –   5 km
  • 14.00 uur – 10 km

Alleen voorinschrijving

Dit jaar is er alleen voorinschrijving via internet. Er is dus GEEN mogelijkheid om in te schrijven op de dag zelf.  Tevens is er dit jaar ook een inschrijvingslimiet van maximaal 850 deelnemers. De inschrijving sluit op 27 december 18:00 uur of eerder indien de limiet is bereikt. Schrijf je daarom tijdig in om verzekerd te zijn van een startplaats via www.oudejaarscrossloop.nl.

Kosten (dit is inclusief gratis kopje koffie/thee of ranja en een heerlijke oliebol):

  • 1 en 2,5 km cross: 4,50 Euro bij voorinschrijven
  • 5/10/15 km: 8,50 Euro bij voorinschrijven

Wij zien u graag op zaterdag 28 december 2019 aan de start bij de mooiste crossloop van de Achterhoek!