In de afgelopen week heeft het bestuur van v.v. Vorden samen met staf en spelers een aantal gesprekken gevoerd met de nieuwe trainer voor het volgende seizoen. Vanochtend is het tot een akkoord gekomen en heeft Wouter Schouten uit Ruurlo een tweejarig contract getekend als nieuwe hoofdtrainer bij v.v. Vorden. Wouter zal dan, na vijf jaar het 1e elftal van vv Ruurlo te hebben getraind, bij onze club de huidige trainer Manfred Graven opvolgen, die na een tweejarig verblijf in juni 2021 zal vertrekken. Wouter Schouten is voor v.v. Vorden geen onbekende, want de inwoner van Ruurlo heeft zowel als voetballer regelmatig tegen Vorden gespeeld, maar ook als trainer de afgelopen jaren regelmatig tegen Vorden wedstrijden gespeeld. 

De ambitieuze jonge trainer uit Ruurlo had na vijf jaar vv Ruurlo (één jaar 4e klas en vier jaar 3e klas) zijn zinnen gezet op een volgende stap in zijn nog jonge carrière en in veel opzichten was v.v. Vorden voor hem een zeer interessante optie. De voetbalvereniging Vorden daarentegen moest twee weken geleden op zoek naar een opvolger voor Manfred en zoekt dan , zoals wel vaker in het verleden,  naar een passende ‘dorpsclub-met-ambitie’ trainer en interesse en kennis in het trainen en coachen in de 2e klas KNVB. ‘Wouter voldoet hieraan en aangezien wij ook een goed idee hebben wat de spelersgroep ziet zitten, konden wij al snel concluderen dat er een juiste klik aanwezig was’, aldus bestuurslid voetbalcoördinator Rob Oplaat.

Wouter Schouten heeft al een behoorlijk voetbalverleden achter zijn naam staan, want in de jeugd heeft hij naast Ruurlo ook een aantal jaren in de jeugdopleiding van de Graafschap gespeeld. Hij kwam op z’n 16e weer terug bij Ruurlo en na een aantal jaren 1e elftal maakte hij de stap naar Markelo. Daarna volgde nog Be Quick Zutphen en Kon. UD (1e klasse ) en op 27-jarige leeftijd keerde hij weer terug op het oude nest. Vanaf dat moment ging hij ook direct de jeugd trainen en in zijn laatste jaar als voetballer was hij ook trainer van de JO19-1 bij Ruurlo. Daarna kreeg hij de mogelijkheid van het bestuur van Ruurlo om het hoofdtrainerschap bij zijn eigen club op te pakken en dat heeft hij vijf jaar succesvol gedaan. In het seizoen 2017-2018 promoveerde hij in de nacompetitie met Ruurlo naar de 3e klas en dit seizoen zal hij graag willen eindigen met handhaving.

De voetbalvereniging kon met vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet zien, want naast Wouter Schouten als nieuwe trainer komen er ook nog eens 9 (!) JO19-1 spelers over naar de selectie met alle negen ambities en kwaliteiten voor dit niveau. ‘Maar nu eerst vanaf volgende week weer aan het trainen, binnen de richtlijnen, en hopelijk daarna wellicht ook weer aan het spelen, aldus Rob Oplaat vanuit het bestuur. ‘Want met Vorden 1 hebben wij nog genoeg uitdagingen en doelstellingen voor de komende vijf maanden en de begeleidingsstaf staat samen met de spelersgroep te popelen om weer te starten en de periode van Manfred bij v.v. Vorden op een mooie manier af te sluiten’.