Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse koppeldarttoernooi plaats bij vv Vorden. Om 12.00 uur waren 32 koppels aanwezig om de strijd met elkaar aan te gaan en te zien wie het beste koppelduo was. Op 8 banen werd er in een poulefase van 4 koppels begonnen. De bovenste 2 plaatsten zich voor de winnaarsronde en de onderste 2 gingen door naar de verliezersronde.

Waar voor een aantal jaren geleden het nog wel eens voorkwam dat deelnemers niet uit konden gooien en ze beiden een pijl op de bull moesten gooien om een winnaar te bepalen, is tegenwoordig het niveau behoorlijk hoog en wordt er altijd vrij snel uitgegooid. Het scorend vermogen is een stuk hoger en ook de finishes worden hoger. Rob Enzerink beweerde zelfs 173 uitgegooid te hebben. Iets, wat later bleek onmogelijk is.

In de verliezersfinale waren het uiteindelijk Marcel Vruggink en Henri Eggink die het op moesten nemen tegen Rob Enzerink en Edwin Meijer. Rob en Edwin bleken net iets sterker en gingen er met de overwinning vandoor.

In de winnaarsronde waren een aantal kanshebbers voor de eindzege. In de halve finale wonnen Sandor Verkijk en Maarten Wolvetang van Tim van Dijk en Twan Borgonjen. Tim en Twan stonden niet op het favorietenlijstje van menigeen, maar het solide darten en goede scores schopten zij het tot de halve finale. Maarten en Sandor waren net een maatje te groot. Maarten is een oud-trainer van Vorden en zorgde ervoor dat Vorden 1 in 1998 voor het eerst promoveerde naar de 3e klasse. Met Dennis Wentink, Rob Enzerink, Jeroen Tijssen, Hans van Dijk, Erik Rakitow, Rutger Wullink, Erik Oldenhave, Sandor Verkijk, Ronny en Ronald de Beus als deelnemers en Dick Zelle, Hugo van Ditshuizen, René Nijenhuis en Ronald Visser als toeschouwers was bijna de voltallige selectie uit 1998 compleet en was er sprake van een heuse reünie.
In de andere halve finale moesten Ruud Versteege en Frank Hiddink het opnemen tegen Sven Hendriks en Niels Siemerink. Dit was een herhaling van vorig jaar toen Niels en Sven uiteindelijk de titel pakten. Nu wonnen Ruud en Frank waardoor ze het in de finale op moesten nemen tegen Maarten en Sandor. In een spannende finale waren Maarten en Sandor het betere koppel waardoor zij zich het de koppeldartkampioenen van 2024 mogen noemen. In deze finale gooide Maarten ook nog de hoogste finish van de dag, 126! Met 2x triple 19 en de Vordense dubbel 6 gooide hij uit.

De 32 koppels maakten er een bijzonder gezellige en gemoedelijke middag van onder leiding van organisator Jeroen Tijssen. Daarnaast een compliment naar het barpersoneel die in hun vrije tijd hebben gezorgd dat niemand wat tekort is gekomen. Op naar volgend jaar. Hieronder een sfeerimpressie.