Speelronde 17 in de Voetbalpool is gewonnen door Werner Jansen. Werner, die vorig jaar ook al 2 maal een speelronde won, behaalde 57 punten en bleef daarmee de andere deelnemers ruimschoots voor.  Plaats 2 wordt gedeeld door Germa ten Duis en de spelers van Vorden 4, Martin Leegstra en Sven Hendriks. Op plaats 5 staat met Michiel Balvert eveneens een speler van Vorden 4. Daarmee lijkt dit elftal momenteel buiten het veld beter te scoren dan binnen de lijnen.

Dat de onderlinge verschillen nog altijd erg klein zijn, blijkt wederom uit de verschuivingen in het algemeen klassement. Speelronde 17 was niet de ronde van Luuk Smit, die van plaats 5 naar plaats 11 zakt. Ook Twan Eggink ziet zichzelf momenteel niet meer terug in de Top-5. Nieuw in de Top-5 zijn Sven Hendriks en Gijs van Ditshuizen.

Met speelronde 17 komt er een eind aan periode 2. De balans zal worden opgemaakt en de eindstand van periode 2 zal nog voor de kerstdagen bekend worden gemaakt. Dinsdag 21 december is al weer de start van speelronde 18, de eerste wedstrijd die meetelt voor periode 3.