Vorden moest voor de derde maal achter elkaar tegen een ploeg uit de top 3. Tot vandaag behoorde Vorden in deze 3 wedstrijden ook zelf tot de top 3, maar na het verlies vandaag met 0-2 heeft de ploeg van trainer Wouter Schouten na 6 wedstrijden 9 punten en staat als echte middenmoter op de 7e plaats. In de eerste twee wedstrijden kwamen de geel-zwarten tot 9 doelpunten, maar in de vier daaropvolgende wedstrijden kwam er maar 1 doelpuntje bij.  Ook vanmiddag was het creëren van kansen en laat staan het afronden daarvan het grootste probleem bij de thuisclub. In de eerste helft was UNION duidelijk de betere ploeg en kwam Vorden overal net te laat en zorgde zodoende voor een duidelijk wedstrijdbeeld met de Nijmegenaren als (0-1) winnaar  van deze eerste periode. In de 2e helft kwam Vorden sterk uit de startblokken en zorgde ervoor dat het wedstrijdbeeld volledig werd gekanteld. Vorden drong meer aan, speelde meer naar voren en kwam met invaller Daan Horstman ook aan de zijkanten een paar keer goed door. De 1-1 kwam echter niet en het laatste kwartier verstomde het initiatief en overleefde UNION de dadendrang van Vorden en zorgde zelf weer voor een aantal kansen. Uit één van deze mogelijkheden werd uiteindelijk de 0-2 gemaakt en werd zodoende de wedstrijd beslist in het voordeel van UNION uit Malden (Nijmegen).

Vorden was direct na het beginsignaal de onderliggende partij, want tegenstander UNION beheerste het middenveld, won overal op het veld de duels en bracht telkens de maldense voorwaartsen in stelling. Vorden begon t.o.v. de voorgaande vijf wedstrijden met een ietwat gewijzigde achterhoede doordat Niels Rondeel op de plek van Sven Mulder speelde en daardoor Nick Ziggers de linkshalf positie in nam. Aan de rechterkant speelde Werner Rondeel en doordat DIon Besselink, Koen Oosterhuis en Rahem Pabai niet beschikbaar waren, speelde Kris Koning, Gijs van der Veen en Rik Schröer op het middenveld. Frank Hiddink en Musa Dagdelen speelde samen voorin en daardoor zaten Sam Abbink, Luuk Smit en Daan Horstman naast trainer Wouter Schouten als wisselspeler op de bank. Er hadden zich al een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Robin Verstege voor gedaan, alvorens in de 10e minuut de stand op een tot dan toe verdiende 0-1 voorsprong. De bal werd niet goed weg gewerkt en kwam door het Union middenveld aan de linkerkant van het veld terecht. De speler aan de linkerkant van UNION speelde zich vrij en aangekomen bij de achterlijn zette hij keeper Robin Verstege op het verkeerde been door net te doen of hij de bal terug zou trekken, maar in plaats daarvan schoot hij in de korte hoek onberispelijk raak.

Vorden bleef de onderliggende partij na deze voorsprong en had erg veel moeite om de aanvallen van UNION onschadelijk te maken. Het was zelfs in twee gevallen erg gelukkig doordat allereerst in de 25e minuut de bal keihard binnenkant paal werd geschoten en als rebound precies in de handen van Robin terecht kwam en in de 40e minuut de spits van UNION een prachtige kans kreeg vanaf 14 meter maar doordat hij in 1x afdrukte kon Robin Verstege met een prima reactie er nog een corner van maken. Doordat de stand op 0-1 bleef staan, hield Vorden 1 zich wel in de wedstrijd en het moet gezegd worden dat het laatste kwartier van de 1e helft er ook meer evenwicht kwam in de veldverhoudingen. Dit realiseerde Vorden zich door direct van achteruit de bal in of het liefst over de achterhoede van UNION te plaatsen. Het spel werd daardoor direct verlegd en op de helft van UNION werden er daardoor veel duels uitgevochten, kwam UNION zodoende in ieder geval niet meer gevaarlijk in balbezit en hield Vorden zich zodoende op de been.

In de 2e helft werd Nick Ziggers vervangen door Daan Horstman nadat in de 1e helft Gijs van der Veen al plaats had gemaakt voor Sam Abbink, nadat de hardwerkende en veel duels winnende Gijs van der Veen na een blokactie geblesseerd af moest haken. Vorden kwam goed uit de startblokken en gaf direct meer druk naar voren, omdat Sam Abbink op het middenveld het vermogen heeft om wel de bal op te eisen en op te vragen, zodat er meer voetbal-over-de-grond situaties werden gecreëerd. Vanuit de opbouw vanaf het middenveld werden Daan Horstman en Bart Stokman veel vaker in de voet aangespeeld en ook aan de linkerkant werd Werner Rondeel vaker in de actie voorwaarts aangespeeld. Vorden speelde meer op de helft van de tegenstander en creëerde uiteindelijk niet direct doelrijpe kansen, maar was wel vaker in het 16-metergebied en was ook vaker gevaarlijk met corners (goede genomen van Musa Dagdelen) en nadat in de 1e helft Bas Kortstee al een keer dichtbij een treffer was geweest via een kopbal op de lat, werd er nu na een scrimmage ternauwernood een bal geblokt door de UNION-verdediging.

UNION hanteerde net als Vorden in de 1e helft nu ook veel meer de lange bal en daardoor werd het een echte knokwedstrijd, waarbij op het middenveld bij de thuisclub vooral Kris Koning zich goed onderscheidde door veel gewonnen duels. Het initiatief van Vorden ebde na een half uur in de 2e helft een beetje weg en de laatste 15 minuten kon de thuisclub nog maar twee keer gevaarlijk worden toen Musa Dagdelen in de 70e minuut nog een keer vol uit kon halen in het zestienmetergebied maar zag zijn inzet in de fraaie ballenvanger terecht komen en Frank Hiddink in de 85e minuut een voorzet van Daan Horstman net naast kopte. UNION besliste uiteindelijk in de 88e minuut de wedstrijd door in een prima counter de ingevallen spits alleen vrij voor Robin Verstege te zetten en deze ronde beheerst af : 0-2.

UNION won uiteindelijk verdiend deze wedstrijd en Vorden kon uiteindelijk wel tevreden terug kijken op het eerste half uur in de 2e helft, toen het zich na een moeizame 1e helft wel weer prima in de wedstrijd speelde. Het was al met al te weinig om echt aanspraak te maken op een resultaat en zodoende staat het elftal van Wouter Schouten na 6 wedstrijden met 9 punten op de 7e plaats en is het ook nog eens met het doelgemiddelde 11-8 de enige echte middenmoter in 2I.