Vanmiddag heeft Vorden 1 op de eerste van de drie ‘publiekloze Corona-zondagen’ met 2-2 gelijk gespeeld tegen de debutant in de 2e klasse VVG’25 uit Gaanderen. Lange tijd leek het erop dat Vorden 1 een nederlaag zou lijden en VVG de eerste overwinning bij zou kunnen schrijven in dit seizoen, maar in de 93e minuut kopte Frank Hiddink alsnog de 2-2 tegen de touwen na een prima voorzet van Daan Horstman. Zodoende komt Vorden op 4 punten te staan en staat het op de gedeelde 6e plaats met 4 punten uit 3 wedstrijden. VVG’25 schrijft hiermee haar 2e punt bij en staat nu na 3 wedstrijden op de 12e plaats.

Het was de gehele week al puzzelen voor trainer Manfred Graven, maar inclusief 2 spelers uit de JO19-1 kon hij toch met 15 man naar Gaanderen af reizen. Na de wedstrijd tegen Eendracht bleek keeper Robin Verstege een flinke tik opgelopen te hebben en zijn enkel te zwaar was verzwikt om mee te kunnen doen. Voor de 3e keer in 8,5 seizoenen (!) stond Robin (202 competitiewedstrijden in het 1e elftal) dus niet in de basis en mocht Esli Lindenschot (19) onder de lat plaats nemen. In de warming-up bleek Dion Besselink (18) niet fit genoeg om te starten en stond niet eens reserve. Naast Robin Verstege, Roy Böhmer, Gijs van der Veen kwam Dion dus op de lijst met geblesseerden en nam Bas Abbink zijn plaats over als voorstopper. Vorden 1 begon met de volgende basisopstelling: Esli Lindenschot – Bart Stokman, Bas Kortstee, Bas Abbink, Niels Rondeel – Sam Abbink, Luuk Smit, Rik Schröer – Daan Horstman, Frank Hiddink, Nick Ziggers. Op de bank begonnen Kris Koning, Sven Mulder en Mussa Dagdelen als wisselspeler.

Vanaf het eerste fluitsignaal door scheidsrechter Kevin Weever uit Vorden, was het een open, aantrekkelijke en van beide zijdes aanvallende wedstrijd. Als debutant in de 2e klas nam VVG’25 direct het heft in handen en vol zelfvertrouwen (kampioen in de 4e klas in 2019, in maart 2020 met gemiddeld het meeste aantal punten op de 2e plaats  in 3C) gingen zij in de aanval. In de 10e minuut resulteerde dit in een vliegensvlugge omschakeling van de thuisclub en kwam de spits alleen op Esli Lindenschot af, maar deze verkleinde zijn doel netjes en gaf zodanig druk op de bal, dat de inzet net voorlangs ging. Vorden kan daar geen kansen tegenover zetten, maar was in balbezit zeker de gelijke aan VVG’25. De eerste aanval die t/m ‘de 16’ doorliep leverde in de 21e minuut direct een goede kans op, maar het schot van Daan Horstman ging vanaf 15 meter maar net over. Uit een op het oog ongevaarlijke situatie kwam VVG’25 in de 32e minuut toch op voorsprong. Een diepe stuiterbal op de voor VVG’25 rechterkant werd door Bas Kortstee verkeerd beoordeeld. Terwijl hij met zijn rug naar het speelveld stond koos hij er niet voor om de bal over de zijlijn te koppen, maar wilde hij graag in balbezit blijven en probeerde hij hem veld inwaarts te koppen richting Niels. Hij kwam hierdoor helemaal uit positie en verloor het kopduel waardoor de spits uit de rug van Bas Abbink alleen het 16-metergebied in kon lopen. Bas haalde de spits onderuit bij het aangaan van het duel en scheidsrechter Weever wees terecht naar de penaltystip; 1-0 voor VVG’25.

Direct na deze openingstreffer kreeg Vorden de kans op de 1-1 maar het schot van Rik Schröer eindigde op de paal, maar vijf minuten later was het alsnog gelijk toen een lage strakke voorzet van Frank Hiddink door een speler van VVG’25 zelf het doel in werd gewerkt. Iedereen dacht dat er met deze 1-1 gerust kon worden maar uit een inworp van VVG’25 kwam de thuisclub rond de 20 meter gemakkelijk in balbezit en met een leep balletje op de uit de rug van Bas en Bart lopende voorhoedespeler van VVG’25 werd een kans alleen op Esli Lindenschot gecreëerd en ditmaal schoot de spits wel raak: 2-1

In de tweede helft werd er volop gewisseld van beide kanten en deze zes wissels (halve minuut per wissel) leverde uiteindelijk 3 minuten blessuretijd op en deze tijd zou nog een belangrijke rol spelen in de stand …. Vorden nam hoe meer de tijd verstreek steeds meer het initiatief en speelde na het wisselen van Sven Mulder voor Bas Abbink zelfs ruim een half uur 3-4-3, dus één op één. Sam Abbink zakte als middenvelder iets meer in en trok zodoende het spel naar zich toe en zeker het laatste kwartier zorgde hij telkens voor goede aanvoer naar de voorwaartsen van Vorden. Vorden creëerde zodoende een veldoverwicht, maar de tegenstoten en goede loopacties van VVG’25 waren zeker niet zonder gevaar, maar vooral Esli Lindenschot kon een aantal keren goed ingrijpen en zodoende op een prima wedstrijd terugkijken.

Het leek toch op een 2-1 nederlaag uit te lopen, maar met Mussa Dagdelen en Kris Koning voor Nick Ziggers en Luuk Smit was het de laatste 10 minuten zelfs 3-3-4 en werd het bij voorzetten en ‘dode momenten’ wel heel erg druk voor het doel van VVG’25. Vorden wachtte echter tot de allerlaatste minuut om alsnog toe te slaan, want in de 93e minuut kreeg het nog een vrije trap mee op de ‘kop cirkel’. Sam Abbink nam deze vrij trap diep in de 16 en nadat deze eruit werd gekopt door de kopsterke VVG’25-verdediger, kwam de bal via Sven Mulder terecht bij Daan Horstman. Deze draaide de voorzet lekker op de vijf-meter en daar stond Frank Hiddink klaar om prima tegendraads raak te koppen en de eindstand op 2-2 te brengen.

Vorden 1 heeft zodoende van alles wat na 3 wedstrijden na een overwinning, nederlaag en gelijkspel dus 4 punten, samen met nog vijf andere ploegen waarvan er twee zijn die nog maar twee keer hebben gespeeld. Bovenaan staat met 9 uit 3 DIO uit Druten en tweede Union met 6 uit 3. Daarna dus 6 ploegen met 4 punten, waaronder Vorden en vanaf de 9e plaats zijn er drie ploegen met drie punten, twee ploegen met twee punten, waaronder VVG’25, en twee ploegen met nog nul punten. Komende zondag speelt het 1e elftal thuis tegen WSV en wij zullen als bestuur er deze week alles aan doen om te kijken of een live-stream mogelijk is in Vorden. De wedstrijd VVG’25 tegen Vorden kunt u via deze link op YouTube terug kijken.