De maand Mei is aangebroken en dit houdt in dat in de komende 3 weken de diverse competities beslist worden. Wij zullen als webredactie deze week een rondje langs de velden maken en per categorie, dus Senioren, Junioren, Pupillen, 45+/G-team/Mini-F en Meiden/Dames, de tussenstand opmaken en de mogelijkheden per team benoemen. Allereerst beginnen we met de zeven seniorenelftallen op zondag , waarbij het 7e team aanstaande zondag al reeds het kampioenschap kan behalen. Door het verlies van de nummer twee Reunie 4 is het verschil vijf punten geworden en kan het team van trainer/coach Jeroen Tijssen dus met nog twee wedstrijden te spelen, komende zondag in Winterswijk tegen MEC 4 de felbegeerde titel binnen halen. Het 2e elftal staat ook bovenaan in de res. 2e klas en dient nog in twee onderlinge duels met medekoploper Grol 3 uit gaan vechten wie zich kampioen mag gaan noemen. Vorden 3 en 4 staan op de 2e en 3e plaats en moeten beide nog twee wedstrijden spelen, maar de achterstand op koploper Longa 9 is waarschijnlijk te groot (1 punt met een wedstrijd meer) om het kampioenschap te behalen, maar wie weet ….

Vorden 1 – Het 1e elftal van v.v. Vorden speelt voor het 8e achtereenvolgende seizoen in de 2e klasse I op Zondag en is voor het eerst in deze acht jaar in een ware degradatiestrijd verwikkelt. Door twee uitstekende overwinningen op Reutum en Bon.Boys heeft het team van trainer Wouter Schouten nu 25 punten en staat het op een gedeelde 10e plaats samen met AZC en Lemelerveld. Komende zondag speelt het 1e elftal thuis tegen Lemelerveld, op zondag 21 mei staat de uitwedstrijd en derby tegen Witkampers op het programma en zondag 28 mei komen de Tukkers uit Albergen op bezoek. SDC’12 is al gedegradeerd en de nummers 12 en 13 degraderen eveneens rechtstreeks en de nummers 9,10 en 11 spelen in de nacompetitie met in totaal 16 ploegen waarvan er uiteindelijk 2 een plekje in de 2e klas krijgen. Genoeg dus om voor te strijden en de twee thuiswedstrijden tegen Lemelerveld en De Tukkers en de uitwedstrijd met de derby tegen Witkampers beloven in ieder geval voldoende spanning en spektakel.

Vorden 2 – Vorden 2 is afgelopen seizoen kampioen geworden en daardoor gepromoveerd naar de res. 2e klas KNVB Zondag. De KNVB heeft juist dit seizoen en volgend seizoen bepaald dat de res. 2e klas ‘herverdeeld’ wordt en vandaar dat er een dubbele competitie gespeeld wordt, een najaars- en een voorjaarscompetitie. In de najaarscompetitie is Vorden 2 op de 6e plaats geëindigd en zodoende is het team van trainer Stijn Wentink en assistent Hugo van Ditshuizen niet in de promotieklasse terecht gekomen, maar in de overige 2e klasse met in totaal 7 ploegen. Er wordt een volledige competitie gespeeld, dus 12 wedstrijden (2×6), en op dit moment staat het 2e elftal op een keurige 1e plaats met zes overwinningen en 3 gelijke spelen. Samen met Grol 3 hebben zijn 21 punten uit 9 wedstrijden en de komende drie weken moet Vorden 2 nog twee keer tegen …. Grol 3. Het belooft dus nog twee fraaie weekenden te worden met wellicht wederom een kampioenschap voor het 2e elftal!

Vorden 3 en 4 – Dit seizoen heeft de seniorenafdeling een extra team erbij gekregen en na enig onderling geschuif is uiteindelijk het 3e elftal (jonge spelers t/m 22 jaar die vorig seizoen het 6e elftal waren) en het 4e elftal (spelers uit het ‘oude 3e’ aangevuld met voetbalvrienden uit diverse elftallen) bij elkaar in de competitie terecht gekomen. Beide teams hadden de ambitie om voor promotie te spelen en dat hebben zij ook allebei waar gemaakt, waarbij het 3e elftal op dit moment 1 puntje meer heeft als het 4e elftal, maar beide wel een achterstand hebben op koploper Longa 9. Komende zondag speelt het 3e elftal tegen het 4e elftal en dan belooft wederom een fraaie happening te worden met als uitgangspunt de 2e plaats of Longa 9 moet nog onverwachts tegen verlies aan lopen ….

Vorden 5 – Het vijfde elftal van v.v. Vorden is dit seizoen een nieuw team bestaande uit 90% spelers van het JO19-2 team van afgelopen seizoen, aangevuld met drie nieuwe spelers bij v.v. Vorden. Zij staan onder leiding van Hans en Gerrit en draaien tot nu toe een keurig seizoen met een plek in het linkerrijtje als voorlopig resultaat. Komende zondag speelt het 5e nog thuis tegen PAX en op 21 mei wordt er nog een bezoek gebracht aan Wehl tegen Concordia 10. Het zou mooi zijn als er nog een paar puntjes behaald worden en de plek in  het linker-rijtje behouden kan blijven.

Vorden 6 – Afgelopen seizoen eindigde Vorden 6 troosteloos onderaan, maar hadden zij nog steeds voldoende plezier en saamhorigheidsgevoel om er ook dit seizoen weer alles aan te doen voor een mooie competitie. En zo waar is het 6e elftal dit seizoen punten gaan pakken. Onder leiding van ‘Pep’ Rinders, samen met Bram Oplaat en Nick Reintjes is de ploeg die al een jaar of vier-vijf met elkaar speelt dit seizoen al gekomen tot vijf winstpartijen en vier gelijke spelen en hebben op dit moment de 10e plaats bereikt. Wie weet wat er nog in het vat zit de laatste 2 wedstrijden tegen weliswaar de nummers twee en vier van de competitie (PAX 9 en SVBV 3), maar één ding is in ieder geval zeker, de laatste plaats van afgelopen seizoen wordt sowieso verbeterd!

Vorden 7 – Al zo’n 15 jaar speelt een grote groep spelers van het huidige 7e elftal met elkaar en traint het op donderdagavond al die jaren zeer trouw onder leiding van trainer Jeroen Tijssen. Allereest vele jaren als 3e elftal, uiteindelijk afgedaald naar de ware ‘lagere senioren’ en dit seizoen dus voor het eerst als 7e elftal. Het gehele seizoen staat het team bovenaan met maar 1 ware concurrent en dat is Reunie 4. Beide onderlinge wedstrijden werden gelijk gespeeld (zie foto hieronder), maar Reunie 4 had nog een keer een onverwachts gelijk spel behaald. De voorsprong van twee punten zou dus waarschijnlijk tot de laatste speeldag blijven bestaan, maar afgelopen zondag ging het 4e team van Reunie onverwachts onderuit en nu heeft het nog ongeslagen team van Jeroen Tijssen dus zondag 14 mei om 10.00 uur in Miste (MEC) bij Winterswijk het in eigen hand. Bij winst van Vorden 7 zelf of bij puntverlies van Reunie 4 kan het kampioenschap in de 7e klasse 99 Oost Zondag gevierd worden en wij wensen hierbij alvast het gehele team en de staf heel veel succes en plezier toe!