Er stonden afgelopen weekend maar acht wedstrijden op het programma, zes bij de jeugd en twee bij de senioren. Bij de jeugd wonnen de JO15-3, JO11-3 en speelden de JO11-1 gelijk tegen Sp. Neede en verloren zowel de JO15-1, JO17-1 als de JO17-2 nipt hun wedstrijden (3-2, 1-2 en 0-1). Bij de jeugd was er ook een positief bericht te ontwaren zonder dat de JO19-1 zelf in actie kwam, maar concurrent Sp. Teuge JO19-1 verloor bij Heeten JO19-1 en zodoende is de ploeg van de trainers Stijn Wentink en Dennis Spiegelenberg alleen koploper in de 1e klas. Bij de senioren op zondag verloor het 1e elftal van titelkandidaat WSV in Apeldoorn, maar maakte Vorden 2 het hele weekend van v.v. Vorden goed op haar eigen Europlanit Buitensportpark. Met drie punten voorsprong op de nummer twee TVO 2 uit Beckum (Hengelo OV) en een wedstrijd minder  begon het team van trainer Luc Feukkink dus met een voorsprong aan deze onderlinge topper in de res. 3e klas C.  In de laatste 10 minuten maakten de geel-zwarten de wedstrijd keurig af door maar liefst drie keer te scoren en zodoende met 4-1 te winnen van de directe concurrent.  Vorden 2 ligt nu op titelkoers met 37 punten uit 16 wedstrijden en heeft dus TVO 2 met 31 punten uit 17 wedstrijden voorlopig ff aan de kant gezet. Het 2e elftal speelt zondag as. thuis tegen FC Eibergen 2 en dan heeft TVO 2 een vrije zondag. Daarna speelt het 2e elftal nog uit tegen RKZVC 3, thuis tegen Ruurlo 2 en tenslotte op 6 juni uit tegen Sp. Neede 2.

Vorden 2 – TVO 2

De selectie van Vorden heeft in deze weken weer een nagenoeg volledige groep ter beschikking. Bij het 1e elftal waren alle 16 spelers beschikbaar en bij het 2e elftal ontbraken alleen Jorick Benjamins en Esli Lindenschot. Laatstgenoemde doelman wordt nu alweer voor de vierde achtereenvolgende zondag vervangen door de Thomas Oonk (19), de keeper van de JO19-1.  Omdat routinier Wiebe de Jong (30) verplichtingen had op zijn werk, had Luc Feukkink zijn groep van 13 spelers aangevuld met Sem Barendsen (19) en Niek Spiegelenberg (17) van de JO19-1.  Na vijf minuten viel ook de andere routinier uit, want de oud-speler van het 1e elftal en aanvoerder Stefan Eggink (34) moest met een spierblessure gewisseld worden en Jesse Barendsen (20), terug van zijn Amerikaanse avontuur, ging vanaf dat moment samen met Ties Wentink (24) centraal achterin voetballen. Het elftal met verder dus Thomas Oonk (19), Mike Verstege (21), Gijs Bruinsma (21), Milo vd Pol (20), Kevin Vliem (24), Bart Jansen (20), Jurre Heij (19), Chico Lindenschot (20) herbergde toen nog maar één ervaren speler en dat was spits en deze ochtend één van de sterkhouders Micha Bolink (34). Een compliment voor het gehele elftal is wel op zijn plaats wanneer je bedenkt dat juist in deze belangrijke en spannende wedstrijd het ontbreken van de beide routiniers Stefan en Wiebe zo goed werd opgevangen. Het eerste kwartier was voor TVO en vooral aan de rechterkant van de zwart-witten kwam regelmatig gevaar richting het doel van Vorden 2. Via een combinatie vanaf de rechterspits kwam ook de 0-1 op het scorebord te staan en op dat moment was dat ook een verdiende voorsprong voor TVO 2. Vorden had achterin de boel redelijk tot goed onder controle en ook de centrale middenvelders Kevin en Milo hielden de poorten redelijk gesloten, maar het lukte maar niet om de drie voorwaartsen en de aanvallende middenvelder Bart Jansen in de juiste positie voor het doel te krijgen. Enerzijds lag dat aan het niet lukken van hun eigen acties, aan de andere kant werden in deze fase Chico, Jurre en Micha ook niet op de juiste wijze aangespeeld. Zo halverwege de 1e helft kantelde het spelbeeld enigszins en lukte het dus wat vaker om via de opbouw een ‘man met het gezicht vooruit’ op het middenveld te krijgen. Chico en Jurre konden vanaf dat moment ook wat vaker over de grond (in de voet) aangespeeld worden en vandaar kwam er iets meer dreiging. In de 35e minuut viel een diepe bal aan de linkerkant van het 16-metergebied over de verdediging van TVO 2 en Bart Jansen speelde het leder in één keer (zie foto) door naar de op vijf meter met de rug naar het doel staande Chico Lindenschot. Deze eerste jaars senior draaide knap weg en schoot (over zijn heup) in de voor de keeper onlogische korte hoek raak (zie foto): 1-1.

In de tweede helft begon Vorden 2 iets meer aan te dringen en werd er veelal gespeeld op de helft van TVO 2. Een goede kans van Jurre Heij in de 55e minuut was ook een gevolg van deze speelwijze. Ook Milo van der Pol met een kopbal en Bart Jansen met een schot vanaf de 16-meter waren dichtbij een treffer, maar in de tegenaanval waren de beste kansen voor de tweede treffer aan de kant van TVO 2. Eerst in de 65e minuut ging de linksbuiten er vandoor en sprintte door tot zo’n 10 meter voor de achterlijn en zijn lage strakke voorzet kon binnen gewerkt worden door de inlopende speler van TVO. Deze op het oog makkelijke kans valt in de praktijk altijd tegen, want je komt in volle snelheid aan lopen en de bal heeft vanuit de lage voorzet heeft ook nog eens behoorlijke snelheid. Alleen je voet ‘er tegenaan zetten’ is dan vaak voldoende, maar wanneer je toch een schotpoging gaat wagen dan verdwijnt de bal 9 van de 10 keer naast of over. In dit geval werd dan ook het hagelnieuwe vangnet van het hoofdveld getest en bleef de stand dus 1-1. In de 75e minuut was er een uitbraak aan de rechterkant van TVO 2 en ditmaal kon er schuin voor het doel vanaf zo’n 15 meter uitgehaald worden, en het geplaatste schot verdween tot opluchting van alles en iedereen via de buitenkant van de paal over de achterlijn.

TVO 2 nam nog meer risico want zij moesten winnen om nog mee te doen in de titelrace en gingen achterin 1:1 spelen. Trainer Luc Feukkink anticipeerde hier goed op en bracht Sem Barendsen voor Bart Jansen en ging met drie middenvelders naast elkaar spelen. Ook Sander Eggink en Niek Spiegelenberg kwamen nog in het veld voor de moe gestreden Gijs Bruinsma en Milo van der Pol. En juist in dit laatste kwartiertje liet Vorden 2 zien hoe het team gegroeid is, waarom het terecht bovenaan staat en hoe ook individueel een aantal spelers een mooie ontwikkeling door maken. Terwijl achterin onder leiding van de soevereine aanvoerder Ties Wentink de ene naar de ander aanval onschadelijk werd gemaakt, bleef het team in de omschakeling daarna steeds maar weer naar voetballende oplossingen zoeken. Door de ruimte die er achter de verdediging van TVO kwam te liggen, werden zodoende vanuit het middenveld steeds maar weer de voorwaartsen van Vorden op de juiste wijze aangespeeld. In 10 minuten tijd kwamen dan ook de 2-1, 3-1 en 4-1 telkens via een uitgespeelde aanval tot stand. Alle drie keer was Chico Lindenschot het eindstation en hij ontpopte zich dus als ‘Man off the Match’ , maar het overzicht en het sleuren van de onvermoeibare Micha Bolink mag hier ook niet ongenoemd gelaten worden en ook het samenspel en keurig ‘terug leggen’ van Jurre Heij viel in deze laatste fase van de wedstrijd op.

Vorden 2 was op ‘stropersjacht’ en in plaats van de wedstrijd uit te spelen, bleef de ploeg maar ‘vooruit jagen’ en op zoek naar de volgende aanval en wellicht zelfs op zoek naar de vijfde treffer. Het bleef uiteindelijk bij 4-1, maar het  tekent de ploeg van trainer Luc Feukkink en leider Armand ten Broeke wel degelijk dat het iedere wedstrijd weer ff wil laten zien dat er in deze res. 3e klas op dit moment maar één ploeg  terecht bovenaan staat en dat Vorden 2 met de twaalfde (!) opeenvolgende overwinning volledig op titelkoers is.

Klik hieronder op de foto’s voor een volledige reportage van Johan Bolink. De foto hierboven aan het begin van het stuk is van Mark Zelle en betreft een wedstrijdsituatie van afgelopen zaterdag tijdens Vorden JO17-1 en FC Eibergen JO17-1.