Vorden 2 had haar bekerpoule gewonnen en plaatste zich in september zodoende voor de 2e ronde van de KNVB-Beker afd. Oost voor reserve-elftallen in de A-categorie. Vanmorgen moest het in deze eerste knock-out ronde aantreden tegen WVV 2 uit Hengevelde, dat in de competitie op een vijfde plaats staat in de res. 1e klas. Het werd een geweldig spektakel met een 4-4 eindstand en uiteindelijk een 5-4 overwinning na 18(!) penaltys. Vorden 2 plaatst zich met deze overwinning voor een plek in de 1/8e finales en zit dus bij de laatste 16 ploegen.

De wedstrijd begon direct goed van Vorden-kant en het verschil van 2 klassen was in het spelbeeld totaal niet terug te vinden. Sterker nog, de geel-zwarten onder leiding van trainer Luc Feukkink waren zelfs licht de overheersende partij. In een 4-3-3 opstelling met Bart Jansen op het middenveld met de ‘punt naar voren’ dwong Vorden direct vanaf de eerste minuut tegenstander WVV in een verdedigende rol, alleen was het wel de in het wit gestoken thuisploeg die de stand op 1-0 bracht. Een slippertje op het middenveld van Bas Abbink werd direct afgestraft. In de 25e minuut werd het zelfs 2-0 toen ditmaal balverlies van Wiebe de Jong op het middenveld, dodelijk werd afgestraft met een uitstekende steekpass achter de verkeerd opgestelde Jorrick Benjamins. Vorden liet het er niet bij zitten en bleef in balbezit de weg naar voren zoeken en in de 35e minuut werd een prima opgebouwde aanval afgerond door Bart Jansen vanaf 16 meter met een strakke schuiver in de linker benedenhoek. Vorden had de aansluitingstreffer te pakken en wilde graag met deze stand de rust in, maar in de allerlaatste minuut van de 1e helft werd de achterhoede van Vorden wederom verrast met een strakke bal achter de verdediging en dit keer werd ten koste van een penalty een doelpoging verijdeld. De deze middag sowieso een hoofdrol vertolkende doelman van het 2e elftal Elsi Lindenschot, hield echter deze strafschop keurig tegen en zodoende kon het 2e elftal met een 2-1 achterstand de kleedkamer op zoeken.

In de 2e helft begon Vorden direct sterk aan de hervatting en in de 50e minuut leek dit ook de gelijkmaker op te leveren. Met een fraaie pass over de verdediging heen kwam Chico Lindenschot alleen voor de keeper, maar zijn keurig stiftbal ging wel over de doelman maar net niet over de lijn en de WVV-verdediger kon ternauwernood de bal met een ferme knal naar voren plaatsen. De vorden-achterhoede stond helemaal verkeerd opgesteld en in de tegenaanval werd het na een steekbal achter Mike Verstegen en een lage voorzet bij de 2e paal 3-1 terwijl een halve minuut daarvoor eigenlijk de 2-2 had moeten vallen.

Wederom liet Vorden zich van haar goede kant zien en het voetbal bleef keurig verzorgd met op het middenveld de tandem Bas Abbink en Wiebe de Jong in een sterke rol. De eerstgenoemde gaf in de 55e minuut een prima pass precies over de laatste man van WVV heen en zette Remmert Verbrugge alleen voor de keeper. De lepe Drentenaar liet de bal twee keer stuiteren en schoot daarna keurig raak in de linker benedenhoek. Toch werd de stand wederom op twee doelpunten verschil gezet toen de verdediging van de geel-zwarten weer op snelheid en via een strakke inspeelpass werd geklopt: 4-2.

Er was nog een half uur te spelen en Luc Feukkink wisselde Sander Eggink voor Wiebe de Jong en Bart Jansen ging samen met Bas Abbink op 6 en 8 spelen. Vorden speelde goed vooruit en stoorde vroeg in de opbouw van WVV 2. In de 67e minuut werd het 4-3 door een ziedend schot met links van Jurre Heij vanaf de 16-meterlijn en in de 78e minuut beloonde Vorden 2 zich met het goede spel door vanuit een slim genomen vrije trap van Bart Jansen uitstekend raak te schieten in de verre hoek door Remmert Verbrugge: 4-4.

Vorden had haar gewenste stand en besloot vanaf dat moment wat meer in te zakken. Inmiddels waren Kevin Vliem en Ties Wentink ingevallen voor Jorick Benjamins en Bas Abbink. Beide spelers konden een prima invalbeurt bijschrijven, want vooral in het laatste kwartier bleven, ondanks aandringen van WVV, zowel Ties als Kevin maar steeds voetballende oplossingen zoeken, waardoor het 2e elftal in ieder geval in balbezit bleef en zodoende de druk van de thuisclub weer kon weerstaan.

Het bleef 4-4 en dus moesten penaltys de beslissing brengen in deze bekerwedstrijd. De eerste drie penaltys gingen er van WVV 2 allemaal in en bij Vorden waren Remmert en Bart trefzeker. Jurre Heij schoot zijn penalty echter over en dus kon WVV in de 4e beurt een voorsprong nemen, maar Esli stopte deze strafschop uitstekend. Ties Wentink schoot daarna de 4e penalty raak en was met nog 1 ronde te spelen de stand dus 3-3. De keeper van WVV schoot de laatste penalty van WVV mis en dus kon Esli zelf, na 2 gestopte penalty’s de strijd beslissen. Hij miste echter ook zijn penalty en dus moest er daarna om en om geschoten worden.

De 6e penalty ging van beide kanten mis en ook bij de 7e penalty ging het van beide kanten mis. Dit hield in dat na 14 strafschoppen Esli er 4 achter elkaar had gestopt en bij Vorden zowel Chico Lindenschot als Kevin Vliem het niet lukte om de strijd te beslissen. De 8e penalty van WVV ging weer raak, maar Gijs Bruinsma verschalkte in de gelijkmakende beurt ook de keeper van WVV, 4-4 dus na 16 penaltys. De 9e penalty van WVV werd wederom een prooi voor de uitblinkende Esli Lindenschot en uiteindelijk was het Sander Eggink die het vierde ‘matchpunt’ van Vorden 2 nu wel benutte.

Dolle taferelen rondom de penaltykiller Esli Lindenschot en de koele kikker Sander Eggink en de geblesseerde, kersverse vader en cameraman Micha Bolink had de hele serie van 18 penaltys fraaie vast gelegd! (klik hier voor het filmpje op het YouTube-kanaal van v.v. Vorden)

Het bekertoernooi van reserve-elftallen uit de A-categorie in de afdeling Oost (zaterdag- en zondag reserve Hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse en 3e klasse) is begonnen met 128 teams en had in deze 1e knock-outronde nog 32 teams over. Na de 2e ronde, die dus dit weekend is afgewerkt, zijn er nog 14 ploegen over en hier behoort Vorden 2 dus ook bij. Vandaag zijn naast 1e klasser WVV ook een aantal ‘favorieten’ uit de hoofdklasse uitgeschakeld zoals AZSV 2 en Quick’20 2 en 1e klasser FC Zutphen 2. De ploegen die tot nu toe zich hebben geplaatst voor de 1/8e finale zijn: DZC’68 4, Stevo 3, Varsseveld 2, Avanti W. 3, MVV’29 2, Warnsveldse Boys 2, Vorden 2, DVC’26 2, Oranje Nassau 2, PH 3, TVC’28 2, Markelo 2. Uit de nog te spelen wedstrijden Sp. Silvolde 2-PAX 2 en Longa’30 3-Sparta Enschede 2 komen de nummers 13 en 14 vandaan en om dus uiteindelijk op 8 kwartfinalisten te komen, zullen er 2 ploegen een ‘vrije ronde’ loten.