Het was een inhaal/bekerweekend voor de B-categorie bij de Senioren van v.v. Vorden. Er stonden daarom maar drie wedstrijden op het programma van afgelopen zondag, maar aangezien de uitwedstrijden van Vorden 3 en Vorden 4 werden afgelast, kwam alleen Vorden VR1 in actie. De A-categorie (Vorden 1 en Vorden 2) hadden wel een normaal competitieprogramma, maar aangezien het 1e elftal in een competitie van 13 zit, is er iedere week een ploeg vrij geloot en gisterenmiddag gold dit voor Vorden 1. Zodoende kwam alleen het 2e elftal in actie en samen met Vorden VR1 moesten zij op deze gure zondag op 20 November de eer van v.v. Vorden hoog houden en beide teams behaalden de volle winst. Vorden 2 wist thuis te winnen van het 2e elftal van Haarle en Vorden VR1 wonnen de belangrijke uitwedstrijd tegen V&L VR1 (1-2).

Vorden 2

Het 2e elftal van v.v. Vorden speelt voor het tweede achtereenvolgende seizoen in de res. 2e klas KNVB, nadat het in de res. 3e klas kampioen was geworden in het seizoen 2021-2022. Dit seizoen speelt het team van trainer Stijn Wentink en assistent trainer Hugo van Ditshuizen vanaf de eerste speeldag in het linker-rijtje en stond na de wedstrijd tegen ABS 2 (vorige week gewonnen met 0-2) nu de wedstrijd tegen de één na laatste Haarle 2 op het programma. Van de vaste groep van 16 spelers zijn Tomas Oonk, Kevin Vliem, Kevin Esselink en Ties Wentink langdurig geblesseerd en spelen Sam Abbink en Nick Ziggers regelmatig mee vanuit de 1e selectie om ook de gewenste ‘minuten’ te maken. Gisterenmorgen stond Quinten Eigenraam in het doel, omdat de ‘tweede keeper’ Daniël Wabeke (keeper van Vorden 7) ook geblesseerd is. De keeper van de JO19-1 speelde een prima wedstrijd, evenals vorige week de keeper van de JO19-3, Nima Nedaee, het uitstekend had gedaan tijdens de wedstrijd van Vorden 2 tegen ABS 2. Vorden 2 begon in de volgende opstelling : Quinten Eigenraam – Gijs Bruinsma, Stefan Eggink, Milo van der Pol, Jesse Barendsen – Sem Barendsen, Sam Abbink, Rens Avink – Werner Rondeel, Nick Ziggers, Chico Lindenschot. Vorden 2 was over de gehele 90 minuten de betere ploeg. had het meeste balbezit en was veelvuldig te vinden op de helft van de tegenstander. Toch leek het er in het eerste kwartier op dat het wel eens een lastige ochtend kon gaan worden, omdat de eerste de beste kans van Haarle werd verzilverd en de ploeg uit Salland daarna fel en pittig verdedigde en zodoende Vorden 2 niet in haar spel liet komen.

Na een klein half uurtje kwam vooral het middenveld steeds beter in haar spel en de drie van Vorden 2, Sem Barendsen, Sam Abbink en Rens Avink, wonnen steeds vaker hun duels, konden via de combinatie en individuele kwaliteiten steeds vaker los komen van hun tegenstander en hadden in Sam Abbink ook nog eens een speler met een prima inspeelpass of dieptebal. Er waren echter wel twee ‘dode’ momenten nodig om de stand op 1-2 te brengen, maar beide werden keurig afgemaakt. Eerst was het een verre ingooi van Stefan Eggink die door Sem Barendsen werd verlengd en nadat de bal nog een keer had gestuiterd kwam Sam Abbink bij de tweede paal precies op tijd ‘voor de man’ en kopte van dichtbij raak. De 1-2 kwam van Stefan Eggink toen hij uit een cornerbal de ‘tweede bal’ direct op de slof nam en vanaf een meter of twaalf laag onderin de rechterhoek raak schoot.

In de tweede helft werden Gijs en Rens gewisseld voor Rahem Pabai en Sven Groot Wassink. Rahem nam de plek van rechtsback over van Gijs en Sven kwam in de voorhoede te spelen, waardoor Nick Ziggers naar het middenveld ging verhuizen op de plek van Rens. Vorden hield het initiatief en kwam nu ook in de voorhoede steeds dreigender voor het doel van Haarle. Niet dat alle aanvalsopzetten een doelpoging opleverde, maar er was constant initiatief en op zijn minst dreigende situaties vanaf zowel de linkerkant met Werner Rondeel en de rechterkant met Sven Groot Wassink. De laatstgenoemde maakte na een 70 minuten ook de verdiende 3-1 toen een verkeerde terugspeelpass onderschept werd door de snelle 20-jarige buitenspeler en daarna koelbloedig werd afgerond. De eindstand van 4-1 kwam op het scorebord te staan na de mooiste aanval van de wedstrijd. Van achteruit werd via keurig positiespel uiteindelijk Werner Rondeel aangespeeld aan de linkerkant en deze begon aan een indrukwekkende solo over de breedte van het veld. Vanaf de linker zijlijn liep hij evenwijdig aan de zestienmeterlijn een mannetje of drie-vier voorbij en uiteindelijk speelde hij in de drukte van het zestienmetergebied spits Chico Lindenschot aan. Deze draaide keurig uit op zijn rechterbeen en schoot vanaf een meter of 11 prima raak in de voor hem rechter benedenhoek.

Tom Bouwmeester en Guido Beernink waren in de 70e minuut in het veld gekomen voor Milo van der Pol (waardoor Jesse Barendsen centraal ging spelen) en Nick Ziggers. Een kwartier voor tijd kwam Sander Eggink nog in het veld na een weekje Curacao en het is niet bekend of de ‘data- en videomachine’ van v.v. Vorden deze ochtend ook zijn werk heeft gedaan, maar ondergetekende noteerde een passnauwkeurigheid van 100% bij deze linksbenige middenvelder, die dus op een prima invalbeurt terug kan kijken.

Volgende week speelt de nummer drie van de res. 2e klas (qua verliespunten staat het zelfs op de 2e plaats) de uitwedstrijd tegen Sp. Markelo 2.

Vorden VR1

De dames van Vorden VR1 moesten gisterenmiddag afreizen naar Teuge of beter gezegd ‘de Vecht’. Dit gehucht net boven Teuge heeft een prachtige traditionele voetbalclub met rood-wit gestreept tenue, een ware ereboog in de hoek de accommodatie waaronder je door moet lopen om het hoofdveld te betreden en een schitterende afkorting in de naam, namelijk Vlug en Lenig (V&L).   Door het vertrek van De Hoven VR1 bestaat de competitie nu nog maar uit 10 ploegen en aangezien Vorden VR1 de winstpartij tegen de Hoven ook door de neus geboord zag gaan, is de stand voor gisterenochtend in de top weer erg spannend met Vorden, Overwetering en V&L met respectievelijk 13, 12 en 12 punten uit 5 wedstrijden.

Vorden VR1 won gisteren de wedstrijd tegen deze lastige tegenstander met 1-2 en sloeg direct een flink gat, aangezien Overwetering ook nog eens verloor met 2-3 van AZC. Zodoende staat de ploeg van trainer Bert-Jan Koekenbier nu alleen bovenaan met 16 uit 6 en volgen V&L en Overwetering nu dus met 12 uit 6. Warnsveldse Boys VR1 hebben 9 uit 4 en kunnen dus nog in de buurt komen van Vorden, wanneer het de beide inhaalwedstrijden weet te winnen.

Beide doelpunten werden gisteren gemaakt door Dione Bouwmeester en deze handige en snelle buitenspeelster bewijst daarmee nog weer eens haar waarde voor dit team. Volgende week zondag speelt Vorden VR1 uit tegen Overwetering VR1.