Het ene weekend is het andere niet! Waar vorige week zowel het 2e als het 1e nog verloor met respectievelijk 2-1 en 0-2, daar behaalden beide elftallen dit weekend de volle 6 punten met respectievelijk 5-0 en 0-1. Vorden 1 behaalde daarmee haar vierde overwinning van het seizoen en staat nu met 12 punten uit 7 wedstrijden op de 4e plaats in 2I. Het was over 90 minuten gezien een verdiende overwinning, waarbij de gehele wedstrijd Vorden 1 de overhand had en het grotere spelaandeel. Tegenstander DVC’26, met 1100 leden en de enigste voetbalclub in het met 15.000 inwoners tellende dorp een ‘sleeping giant’ uit deze regio, viel tegen en zeker gezien de 5-1 overwinning vorige week tegen Varsseveld had Vorden een zwaardere dobber verwacht. Vorden 1 speelde in het bekende systeem met 3 spelers ‘achterop’ en hield de drie spitsen van DVC’26 keurig in bedwang. Een vrije trap van Sam Abbink in de 68e minuut werd uiteindelijk binnen getikt door Sven Mulder en dat was daarom vanmiddag genoeg om voor de vierde keer dit seizoen de volle 3 punten te pakken.

Vorden 1 was redelijk compleet vanmiddag alleen Koen Oosterhuis en Dion Besselink kampten nog met klachten en zodoende had trainer Wouter Schouten de beschikking over 16 spelers. Na vele maanden blessureleed startte Daan Horstman weer in de basis en daardoor had Wouter keuze in de voorhoede. De opstelling zag er als volgt uit : Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee, Sven Mulder – Nick Ziggers, Kris Koning, Sam Abbink, Niels Rondeel, Rik Schröer – Daan Horstman, Frank Hiddink. Het was een opvallende keuze om voorin met deze 2 spelers te starten en het zorgde er voor dat er zowel mogelijkheden waren om ‘in de bal’ te spelen (Frank) als diepte te kiezen (Daan).  Gijs van der Veen, Werner Rondeel, Rahem Pabai, Musa Dagdelen en Luuk Smit begonnen op de bank en maar liefst vier van de vijf zouden uiteindelijk ook invallen.

Vorden 1 begon prima en speelde vanaf het begin meer op de helft van de tegenstander dan dat DVC’26 van zich liet horen en zien. Nick Ziggers speelde sterk vanaf de rechterkant, Rik Schröer liep telkens tussen de linies en Daan Horstman gaf extra energie en dynamiek aan het voorhoedespel van Vorden. Er waren geen uitgespeelde kansen in het 16-metergebied te noteren, maar wel waren er zeker drie goede kansen te noteren, door in te spelen op (vaak)  Frank en dan vanuit de kaatsbal vanaf 16 meter uit te halen. Maar zowel Daan Horstman, Niels Rondeel als Rik Schröer kregen de bal niet tussen de palen. Ook was er nog een fraaie verre voorzet vanaf de linkerkant met zijn rechterbeen door Daan, die bij de 2e paal door de inlopende Nick Ziggers binnen geschoten kon worden, maar de inzet van het wederom sterk spelende 19 jarig ‘slangenmens’  verdween vanaf vijf meter zelfs over de ballenvanger. Vorden kon dus het lichtelijke voordeel op het veld niet in cijfers uit drukken en dus ging men met een ruststand van 0-0 de kleedkamer in.

In de 2e helft kwam Luuk Smit het veld in voor de geblesseerd geraakte Bas Kortstee (hamstring) en daardoor ging Sven Mulder in het centrum spelen, Niels Rondeel als linkerverdediger en kwam Luuk als linker ‘wingback’ te spelen.  Het spel was meer in evenwicht en DVC’26 kwam iets vaker dan in de 1e helft als winnaar uit de bus tijdens de vele duels op het middenveld. DVC’26 begon dus iets aan te dringen en dat uitte zich in de 55e minuut in de grootste kans van de wedstrijd toen een lage strakke bal voorlangs ging vanaf de linkerkant en bij de 2e paal vrij ingeschoten kon worden, maar de bal verdween (a la Nick) hoog over het vangnet heen …. Het was direct het laatste wapenfeit van de thuisclub, want vanaf dat moment kreeg de reeds sterk spelende Kris Koning het middenveld weer stevig in handen. In de lucht, tijdens de duels, bij de ‘twijfelballetjes’ en vooral ook door het lopen zonder bal trok deze 20-jarige middenvelder het spel meer en meer naar zich toe en zorgde ervoor dat Vorden weer het heft in handen nam. Medekompaan op het middenveld, Sam Abbink, trok op een andere wijze de aandacht naar zich toe, toen hij in de 68e minuut een vrije trap mocht nemen aan de zijkant van het 16-metergebied aan de rechterkant. Met zijn aanloop leek het erop dat hij een strakke voorzet naar het doel wilde draaien, maar zijn balgevoel en traptechniek zorgde ervoor dat de bal bij de 1e paal in het doel viel. De onzekere doelman van DVC’26 kon nog ternauwernood de bal uit het doel tikken, maar in de rebound was Sven Mulder er als de kippen bij en tikte hij de bal volledig over de lijn.

Vorden had zijn voorsprong en moest dus nog 20 minuten de wedstrijd uit spelen om uiteindelijk de 3 punten mee te nemen.  Het kwam niet echt meer in de problemen en vooral verdedigend stond het wederom als een huis. Sven Mulder nam dus de positie centraal in de verdediging in van uitvaller Bas Kortstee en het moet gezegd worden dat hij dit prima deed en samen met Niels Rondeel en Bart Stokman kwamen de drie mandekkers dan ook niet echte in de problemen. Viel er toch een keer een bal over de verdediging dan was Robin Verstege er altijd keurig bij en zodoende hield de doelman voor de tweede keer zijn doel schoon en heeft de achterhoede in zijn geheel nog maar 8 doelpunten tegen in 7 wedstrijden. Vorden speelde dus de wedstrijd goed uit, maar kreeg nog wel eens een overtreding tegen met aan Didamzijde veel irritatie over het spel ophoud door blessurebehandelingen. Uit de vrije trappen en snelle uitbraken kwamen de geel-zwarten nog één keer bijna aan de tweede treffer, toen Sam Abbink de bal keurig op de lat krulde. Rahem Pabai, Gijs van der Veen en Musa Dagdelen kwamen nog in het veld voor de geblesseerd geraakte Frank Hiddink en voor de moe gestreden Nick Ziggers en Daan Horstman en zorgden alle drie voor een belangrijke rol in het laatste kwartier. In de laatste minuut was er nog een flinke overtreding uit frustratie aan de kant van DVC’26 en toen de erg sterk fluitende scheidsrechter de rode kaart trok, had hij het daarna, na 2 minuten blessuretijd wel gezien en floot hij af voor deze 7e wedstrijd van Vorden.

Volgende week is er een vrije ronde gepland en dus speelt Vorden pas 21 november haar volgende wedstrijd, thuis tegen Spero uit Elst. Tegenstander DVC moet komende donderdagavond inhalen tegen VIOD en moet daarna uit tegen Concordia Wehl op 21 november.