De eerste twee wedstrijden van dit seizoen werden door Vorden 1 beide gewonnen en zowel Concordia Wehl als WSV werden aan de zegekar gebonden. Daarna heeft het dus tot aan vandaag geduurd voordat er wederom twee zeges achter elkaar werden behaald. Nadat vorige week zondag in de thuiswedstrijd tegen DVC’26 al drie punten werden bij geschreven, zorgde vandaag met  een uitstekende 1-2 overwinning op UNION uit Malden (Nijmegen) er voor dat er wederom de volle winst werd behaald. In de afgelopen vier seizoenen hadden de geel-zwarten nog nooit een resultaat behaald bij deze omniclub onder de rook van Nijmegen en ook in de eerste ontmoeting tussen beide clubs in oktober van dit seizoen, was het UNION dat verdiend en met veel indruk een 2-0 overwinning behaalde. Vandaar dat de zege vandaag extra glans gaf, mede omdat de tegenstander ook nog eens tot de top 3 behoort van 2I en nog steeds tot de kampioenskandidaten gerekend mag worden. Nog meer glans werd aan deze drie punten gegeven door het feit dat in de allerlaatste minuut Kris Koning met een geweldige boogbal van 30 meter afstand de winnende treffer scoorde.

Het was in de eerste 10 minuten van de wedstrijd al duidelijk dat deze wedstrijd tegen UNION anders zou verlopen dan degene van de afgelopen vier seizoenen. Vorden speelde comfortabel aan de bal, won cruciale duels rondom de middenlijn, kon met de drie verdedigers achterin steeds met 40 meter in de rug spelen en was gewoon de betere ploeg. UNION werd terug gedrongen door de volgende basis-elf van v.v. Vorden : Robin Verstege – Bart Stokmna, Bas Kortstee, Bas Abbink – Luuk Smit, Koen Oosterhuis, Kris Koninig, Niels Rondeel – Nick Ziggers, Gijs van der Veen, Musa Dagdelen. De drie spelers in de middelste linie bij Vorden, Luuk Smit, Kris Koning en Koen Oosterhuis,  heersten op het middenveld  en speelden ook constant op een goede wijze de spitsen en Gijs van der Veen en Musa Dagdelen in. Vooral het aanspelen in het 16-metergebied van de spits uit Lochem was een sterk aanvalswapen van Vorden en hier vanuit kwamen ook enkele dreigende momenten. In de 15e minuut kwam Koen Oosterhuis rond het 16-metergebied in balbezit en werd onreglementair van de bal gezet. De vrije trap op 20 meter afstand van het doel was vanuit een kansrijke positie en de kiezelharde inzet van Musa Dagdelen kon dan ook ternauwernood tot corner verwerkt worden door de keeper van UNION.  Vorden bleef de betere ploeg en het was dan ook opvallend en bijzonder dat de beste kans van de 1e helft juist aan de kant van UNION te noteren viel. De licht aangeslagen keeper Robin Verstege was net te laat om een dieptebal al stompend weg te werken en de stuiterende bal op randje 16 kan dan ook door de spits van UNION met een boog over de vordense keeper gespeeld worden. De nog één keer stuitende bal ging gelukkig voor Vorden net te hard en kwam boven op de lat terecht. In de 30e minuut kwam Vorden alsnog op de terechte 0-1 voorsprong toen Niels Rondeel aan de linkerkant aan één van zijn succesvolle rushes begon. In de 16-meter aangekomen en tegen de achterlijn aan lopend, trok hij de bal keurig terug op een meter of 15 en daar stond Musa Dagdelen die met de binnenkant van zijn rechtervoet de bal keurig in de verre hoek plaatste. Ook na deze 0-1 bleef Vorden dwingend spelen en hield het initiatief, maar kon dit jammer genoeg met een 0-2 voorsprong bekronen, want een inzet van Gijs van der Veen, nadat hij een pass van Koen Oosterhuis met zijn borst had aangenomen en goed had gelegd, kwam tegen de paal weet terug het veld in.

In de tweede helft bleef de eerste 10 minuten het spelbeeld hetzelfde en kon Vorden direct al weer twee goede doelpogingen noteren. Vooral de prima kaatsbal van Musa Dagdelen op de inkomende Luuk Smit was een prima mogelijkheid om de stand te verdubbelen, maar het schot vanaf 16 meter ging over het doel nog net tegen vangnet aan. Na deze goede kans was het ineens gebeurd bij Vorden 1 en toen er gewisseld werd (Frank Hiddink en Werner Rondeel erin) veranderde dit beeld ook niet. UNION schakelde een tandje bij en vooral de aanvoerder op het midden, samen met de nummer 17 als aanjager, zorgde ervoor dat de thuisclub het initiatief overnam. UNION had niet alleen het initiatief, maar creëerde ook nog eens een aantal uitstekende kansen en enkele mogelijkheden. Zowel Robin Verstege met een aantal prima reddingen, als het onnauwkeurig afronden, zorgde ervoor dat het nog steeds 0-1 bleef, maar toen in de 65e minuut alsnog de 1-1  op het scorebord kwam te staan waren de opmerking langs de kant van het veld bij vriend en vijand … ‘dit hing al een tijdje in de lucht’ en ‘daar kon je op wachten’.

Vorden knokte zich naar het einde en zag ook nog sterkhouder Luuk Smit uitvallen (enkel kwetsuur) maar Sam Abbink viel prima in voor de vandaag stabiel spelende middenvelder. Een punt pakken in Malden zou (zeker vooraf) een prima resultaat betekenen, maar geheel onverwachts kreeg de ploeg van trainer Wouter Schouten alsnog de volle drie punten. Vorden had al een paar keer een scherpe counter opgezet, toen in de 92e minuut Nick Ziggers op rechts uitstekend vrij werd gespeeld. Aangekomen in het 16-metergebied en schuin vrij voor de keeper gaf hij de bal keurig breed op de vrij staande Werner Rondeel. Omdat Frank er nog beter voor stond en dit ook liet horen, liet Werner de bal met een overstapje gaan, maar in plaats de verdediger van UNION hiermee te verschalken, schrok juist medespeler Frank Hiddink hier het meeste van. Frank kwam aan het struikelen, harkte nog wel de bal onder zich vandaan, maar alle gevaar was ineens geweken. In de uitbraak probeerde UNION daarop via links op te stomen, maar een breedtebal werd eenvoudig onderschept door Kris Koning. Kris nam de bal twee stappen mee en bedacht zich toen geen moment. Hij had de gehele wedstrijd al gezien dat de keeper van UNION vaak ver zijn doel speelde en met werkelijk een schitterende boogbal vanaf een meter of dertig bracht Kris Koning de stand op 1-2 en toen na de aftrap de prima fluitende scheidsrechter voor het einde floot, was heel Vorden door het dolle heen en besefte Kris Koning dat zijn wonderschone treffer ook nog eens de winnende betekende.

Archieffoto van Vorden tegen UNION uit het seizoen 2018-2019