Één moment in de wedstrijd was er sprake van enige twijfel over de overheersing van Vorden, want met de penalty voor Reutum in de 73e minuut zou het duel Vorden 1 tegen Reutum 1 toch nog hadden kunnen kantelen, maar het missen van deze buitenkans bij een 3-1 stand voor Vorden zorgde ervoor dat ook het laatste kwartier van de wedstrijd in Vordens voordeel uit viel. Zodoende was er sprake van een verdiende en overtuigende zege  van de geel-zwarten en deze derde winstpartij na 9 wedstrijden zorgt ervoor dat de ploeg van de scheidend trainer Wouter Schouten nu met 11 punten is gestegen naar de gedeelde 7e plaats en met het doelgemiddelde van -3 op de 9e plaats staat.

Vorden 1 was deze middag vanaf de eerste minuut de overheersende en meest overtuigende partij en het was dan ook niet vreemd dat de bal het meest op de helft van Reutum te vinden was. Reutum, een kerkdorp van 1500 inwoners tegen de Duitse grens uit de gemeente Tubbergen, heeft met haar eerste elftal altijd in de zogenaamde TVB (Twentse Voetbal Bond en nu 5e klas) gevoetbald of in de 4e klas. In 2015 is deze sympathieke dorpsclub gepromoveerd naar de 3e klas en afgelopen seizoen maakten zij het onmogelijk waar, door voor het eerst in haar historie te promoveren naar de 2e klas KNVB. En ook in de eerste 6 wedstrijden van dit seizoen lieten zij zien dat er wel degelijk rekening gehouden moest worden met deze club met zo’n 300 leden. In de eerste 6 wedstrijden behaalden zij 2 overwinningen en 4 gelijke spelen, maar de laatste twee wedstrijden moesten zij tegen Stevo en Bon. Boys toch haar meerdere erkennen. Toch was het deze middag dus Vorden wat voornamelijk de klok sloeg. Dwingend, agressief en constant de oplossingen vooruit zoekend gingen de volgende basiself-spelers op zoek naar het doel van Reutum ; Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee, Sven Mulder – Luuk Smit, Koen Oosterhuis, Kris Koning, Sam Abbink – Nick Ziggers, Gijs van der Veen, Sander Vissers. Direct al in de 3e minuut kopte Gijs van der Veen een voorzet vanaf de rechter achterlijn van Luuk Smit keurig binnen, maar met een geweldige redding hield de keeper van Reutum zijn ploeg op de been. Toch duurde het niet lang alvorens de 1-0 alsnog op het scorebord kwam te staan. Dit maal was het een aanval vanaf de linkerkant en met een slim passje gaf Sam Abbink de bal aan Sander Vissers, die zich met de aanname en passerbeweging in één zich zodanig vrij speelde in de 16-meter dat hij de bal met een keurige krul om de keeper heen in de verre hoek kon plaatsen : 1-0.

Waar normaal gesproken Vorden 1 nog wel eens de neiging heeft om zich na een voorsprong iets meer in te laten zakken en het spel over te laten aan de tegenstander, bleven de deze middag in het rood-oranje spelende vordenaren op dezelfde voet verder gaan als in het eerste kwartier. Vooral het duo Koen Oosterhuis en Kris Koning hadden op het middenveld de zaakjes goed voor elkaar en wonnen de, zoals vorige week in het wedstrijdverslag reeds genoemde belangrijke duels, in en rondom de cirkel van het middenveld. Van het gevaarlijke spitsenduo van Reutum was tot dan toe nog niet veel gezien geweest en vooral Bart Stokman kweet zich prima van zijn taak door de gevaarlijk en snelle Sam Holsink in de eerste helft volledig aan banden te leggen. Vorden bleef door gaan met aanvallen en kreeg zodoende ook een aantal cornerballen. Uit één van deze varianten kopte Gijs van der Veen in de 25e minuut de 2-0 keurig binnen bij de eerste paal, nadat Sam Abbink deze heel fijntjes had voorgegeven. Voor Gijs was dit zijn derde treffer van het seizoen en bevestigde daarmee zijn prima optreden tot dan toe in de wedstrijd. Was het dan alleen maar hosanna bij Vorden deze 1e helft van Vorden, nee dat niet. Vooral in de voorhoede was de afstemming, de finesse bij de één-tweetjes, de nauwkeurigheid in de combinatie en daarmee dus ook het aantal doelkansen onvoldoende. En ondanks dat er dus ook in het laatste kwartier sprake was van een groter spelaandeel dan Reutum, kwam de thuisclub in deze fase te weinig dreigend in de zestien en dwongen zij te weinig af ten opzichte van het balbezit. Een typerend moment in deze fase van de wedstrijd was de voorlaatste minuut voor rust, toen bij Vorden aan de linkerkant voorin het spel, balverlies werd geleden bij het opzetten van een combinatie en de bal via twee stations ineens voor de voeten kwam van de pijlsnelle Sam Holsink en deze voor de eerste keer deze middag schuin alleen voor de keeper kwam. Hij werd toch nog teveel gehinderd van de volop erachteraan sprintende Bart Stokman en zijn inzet verdween langs het doel in het vangnet.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelukkig voor Vorden hetzelfde als in het eerste bedrijf. Vorden bleef achterin de zaakjes erg goed voor elkaar houden en op het middenveld vielen de meeste duels in het voordeel van Vorden uit. Voorin werd er met dezelfde opstelling gespeeld als in het 1e bedrijf en je merkte aan Sander, Gijs en Nick dat zij ‘eager’ waren op een actie of een doelpunt. Het was er de wedstrijd naar, zij voelden dat ze de meerdere waren deze middag en ondanks de flinke fysieke tegenstand merkten zij telkens weer dat zij veelal als winnaar uit de situaties kwamen. Zo ook in de 63e minuut toen Kris Koning vanaf het middenveld in balbezit kwam en dwars over het veld evenredig aan de 16 meter lijn vanaf zo’n 20 á 25 meter op het doel kon gaan schieten. In plaats daarvan gaf een geweldige ‘ingehouden’ steekbal op de met een prima loopactie zich vrij spelende Sander Vissers. De 19-jarige en eerstejaars senior liet bij zijn aanname en afronding zien waarom hij als veelbelovende spits uit de JO19 in het eerste elftal terecht is gekomen en liet met een uitstekend schot de keeper van Reutum kansloos: 3-0.

In de bestuurskamer (waar op zondagmiddagen vaak vele voetbalwaarheden wordt gepredikt ….) werd door beide besturen al geopperd dat het zeker nog geen gelopen koers is, maar met eventuele 3-0 het wel beslist zou zijn. Instemmend knikten de vijf bestuursleden naar elkaar toe en gingen met deze voetbalwijsheid weer hun plekje langs de lijn op zoeken. Toen het door Sander Vissers dan ook 3-0 was geworden en deze duidelijke cijfers op het scorebord kwamen te staan, refereerden de betreffende vordense bestuursleden nog ff met een glimlach naar de uitspraak in de rust. Het leek inderdaad ook op een ‘gelopen koers’ en zeker toen in de 65e minuut de drie wissels van Vorden, Jurre Heij, Werner Rondeel en Niels Rondeel het veld betraden voor Sander Vissers, Nick Ziggers en Sam Abbink, en de twee eerstgenoemden een geweldige kans creëerden leek er geen vuiltje aan de lucht. Jurre Heij werd keurig de linkerhoek in gestuurd en aangekomen bij de achterlijn verwachtte velen, inclusief de rechtsback, dat hij een voorzet zou geven, maar met een ingehouden kapbeweging passeerde hij deze speler van Reutum en legde daarna in het zestienmetergebied de bal vanaf de achterlijn terug op de inlopende Werner Rondeel. Deze 20-jarige buitenspeler schoot direct met binnenkant voet de bal op doel, maar de keeper van Reutum bleek een sta in de weg en de stand bleef dus bij 3-0. Nog geen minuut later kreeg Vorden een vrije trap tegen op de plek waar rechterverdediger Bart Stokman een overtreding nodig had bij een tegenaanval van Reutum. Deze bal werd vanaf de zijkant keihard , laag en met een krul op het doel geschoten en aangezien de bal nog licht werd beroerd door een speler in de muur stond Robin Verstege aan de grond genageld en was hij kansloos op deze inzet van Reutum: 3-1.

En toen veranderde het spelbeeld ineens voor de volle 100%. Een kleine vijf minuten liet Reutum ff zien dat het over een geweldige wedstrijdmentaliteit beschikt, want in totaal geslagen positie werd er voor iedere meter gestreden, werden er inworpen, vrije trappen en corners afgedwongen en stuwden zij ineens volle kracht vooruit. Vorden kon de bal voorin ook niet meer vast houden, werd terug gedrongen op het middenveld en had ineens de handen vol aan de blauw-gelen uit Twente. Tot overmaat van ramp veroorzaakte Vorden ook nog een penalty en toen dus in de 73e minuut de lange buitenspeler van Reutum achter de bal ging staan, had iedereen rondom het inmiddels verlichte hoofdveld hetzelfde idee …… als deze bal erin gaat dan wordt het nog een heel heet kwartiertje!

Robin Verstege hoefde niet eens in actie te komen, want de keihard ingeschoten bal ging wel ruim een halve meter naast en alles wat Vorden was kon opgelucht adem halen. In het laatste kwartier werd het spelbeeld nu juist weer andersom, want via drie opgelegde kansen, waarvan één afgekeurd doelpunt van Kris Koning, kon Vorden de score nog verhogen, maar het bleef toch bij 3-1. Reutum probeerde nog wel voor de ‘anschlusstreffer’ te gaan, maar kreeg hiervoor geen mogelijkheden meer, wat niet weg neemt dat de ploeg een enorm compliment verdiend voor de inzet, mentale weerbaarheid en prima wedstrijdinstelling. In deze laatste fase van de wedstrijd kwam de eerstejaars senior en in het 2e elftal spelende Sem Barendsen ook nog in het veld voor de moe gestreden Luuk Smit. Sem had al een keer met de Achterhoek Cup meegedaan, maar hij maakte nu net als voor 2 weken geleden zijn broer Jesse, het officiële debuut in het 1e elftal.  Deze middag was uiteindelijk Vorden eenvoudigweg te sterk en viel er op de 3-1 overwinning ook niets af te dwingen. Vorden 1 behaalde hiermee haar derde overwinning en naast de twee gelijke spelen, komt de ploeg van de trainers Wouter Schouten en René Nijenhuis nu dus op 11 punten en daarmee op een gedeelde 7e plaats, samen met AZC, Suryoye M. en Witkampers. De stand lijkt erg veel op die van afgelopen seizoen, toen er met SDOUC, Union en WSV ook drie club bovenuit staken en er vanaf plek vier t/m elf een enorm spannende strijd om de punten gaande was. Dit seizoen wordt het allemaal nog spannender omdat nummer 14,13 en 12 rechtstreeks degraderen en de nummers 11,10 en 9 mee moeten doen om nacompetitie voor degradatie. Op dit moment staan de Tukkers op de vierde plaats met 14 punten en heeft de nummer elf Reutum 10 punten, dus wanneer ook de 2e en 3e periode zich zo afspeelt als de eerste 9 wedstrijden, dan belooft het nog een hele spannende strijd te worden.