Reeds in de 4e ronde van de competitie was er al sprake van een ‘topwedstrijd’ in de 2e klasse I toen gisterenmiddag Vorden 1 als nummer drie aan moest treden tegen de nummer twee Eendracht’30. Vorden 1 wist ook dat bij winst er binnen een week een tweede ‘topwedstrijd’ aan zou komen, want volgende week zondag spelen zij tegen SDOUC, dat evenals Eendracht’30 met 9 punten uit 3 wedstrijden het volle pond had gehaald. Het werd weliswaar qua (handeling)snelheid niet zo’n fraaie wedstrijd als 2 weken geleden tegen WSV, maar in alle andere opzichten maakten beide ploegen de toppositie in deze klasse volledig waar. Een heerlijke wedstrijd volgde met twee ploegen die volop voor de winst gingen en erg aan elkaar gewaagd waren. Wanneer dan juist in zo’n evenwichtige wedstrijd het duel beslist wordt door 1 doelpunt, dan kun iedereen zich voorstellen hoe opperbest de stemming bij de thuisclub was na afloop. Vorden 1 staat nu 2e met 9 punten uit 4 en kan volgende week SDOUC in Ulft achterhalen en gezamenlijke koploper worden, wanneer het weet te winnen en dan allebei met 12 uit 5 bovenaan komt te staan.

Vorden begon de wedstrijd zonder de geblesseerde spelers Daan Horstman, Luuk Smit en Nick Ziggers en aangezien er voor de overige elftallen een vrije zondag was gepland, kon trainer Wouter Schouten naast zich in de dug-out ruimte maken voor vijf reservespelers, namelijk Musa Dagdelen, Rik Schröer, Rahem Pabai, Dion Besselink en Werner Rondeel. De basisopstelling van Vorden bestond uit Robin Verstege, Bart Stokman, Bas Kortstee, Sven Mulder en Kris Koning, Sam Abbink, Koen Oosterhuis, Niels Rondeel en Gijs van der Veen, Frank Hiddink, Remmert Verbrugge en zij namen het op tegen de groen-witten uit het noordelijkste puntje van Zuid-Limburg, Eendracht’30 uit Mook. Deze formatie speelden in een 4-3-3 opstelling en vandaar dat de thuisclub eigenlijk de gehele wedstrijd 1:1 kwam te spelen en zodoende elders op het veld een ‘man-meer’ situatie moest zien uit te buiten. In de eerste helft was dit veelal de buitenste middenvelder, want zowel Niels Rondeel aan de linkerkant en de ditmaal aan de rechterkant spelende Kris Koning kwamen veelvuldig in het spel voor bij de geel-zwarten. Een absoluut verschil met vorige week, toen Vorden tegen VVG met moeite tot 2 á 3 uitgespeelde aanvallen kwam over de gehele wedstrijd, kwam het nu alleen al in het eerste kwartier vier keer gevaarlijk door aan de zijkanten met een dito voortzetting. Ook de drie voorwaartsen Frank Hiddink, Gijs van der Veen en Remmert Verbrugge zaten direct beter in de wedstrijd als vorige week in Gaanderen en zodoende ontstond een eerste helft waarin Vorden toch duidelijk de overhand had. Wat wel gezegd dient te worden was het feit dat Eendracht’30 bij balverlies van Vorden, razendsnel de diepte zocht en met uitstekende passes over de lengte van het veld direct de voorwaartsen in stelling bracht. Dit zorgde zeker voor drie gevaarlijk uitziende situaties, waarin echter in alle gevallen keeper Robin Verstege uitstekend ingreep en de lage harde voorzetten onschadelijk maakte.

Vorden 1 had dus een licht overwicht en kwam een aantal keren gevaarlijk door in het zestienmeter gebied. Vooral met voorzetten door de lucht waren er twee goede kansen voor spits Frank Hiddink om zijn totaal in het 1e elftal op 100 te zetten. In de 20e minuut was het Koen Oosterhuis die vanaf de linkerkant met veel gevoel de bal op het hoofd van Frank legde, maar de 29-jarige spits van Vorden kon net niet genoeg ‘onder de bal’ komen en schampte hem meer dan hij het leder echt kon knikken. De tweede kop kans was in de 35e minuut toen een werkelijk schitterend gegeven bal met buitenkant voet van Sam Abbink vanaf de rechterkant bij de 2e paal terecht kwam over de uitkomende keeper. Frank sprong hoog op, won ook het duel met zijn direct tegenstander, maar kopte jammer genoeg over. Naast deze twee kopballen, kreeg Remmert Verbrugge ook nog een fraaie schietkans toen hij een stuiterballetje in de 30e minuut ineens volley nam, maar de keeper niet echt in verlegenheid kon brengen. Ook werd hij in een ‘aannemen en direct wegdraaien’  actie ook nog over de knie gelegd maar de uitstekend fluitende scheidsrechter uit Deventer zag er geen penalty in. Vorden zat lekker in de wedstrijd in de 1e helft en zocht toch een beetje teleurgesteld de kleedkamer op, omdat in hun ogen de 0-0 niet helemaal recht deed aan de verhoudingen in het veld.

De tweede helft gaf een iets ander spelbeeld, want Eendracht’30 drong Vorden toch meer achteruit. De gedeeltelijk koploper ging ook 1:1 spelen door één van de centrale verdedigers op Gijs van der Veen te zetten en zodoende waren de verhoudingen op het middenveld weer in het voordeel van de groen-witten. Vorden had hier moeite mee en het blok van Koen Oosterhuis en Sam Abbink werd meer achteruit gedwongen dan hun lief was. Ook was aan de rechterkant Kris Koning teveel geblesseerd geraakt na een actie in de laatste minuut van de 1e helft en moest zich na 55 minuten laten vervangen door Werner Rondeel. Deze 19-jarige eerstejaars senior is meer een buitenspeler en ging dus ook dieper spelen dan Kris en Eendracht’30 loste dit op door de linkback gewoon op Werner te zetten en zodoende de linkshalf ‘vrij’ te houden. Trainer Wouter Schouten loste dit op door Gijs van der Veen te wisselen voor Rik Schröer en hem weer meer vanuit het middenveld te laten spelen. De tactische wisselingen waren allemaal achter de rug en de stand nog steeds 0-0 en het wachten was op de beslissende actie van één van beide ploegen. Deze kwam gelukkig voor de thuisclub in de 78e minuut, toen uit een inworp aan de rechterkant Werner Rondeel zich prima vrij speelde en met het gezicht ‘voorwaarts’ kwam te staan. Na een geslaagde passeeractie lepelde hij de bal vanuit het zestienmeter gebied vanaf de achterlijn keurig voor op de op 11 meter vrijstaande Remmert Verbrugge. Deze moest blijven staan, kon niet springen en dus ook geen kracht meegeven, en loste het daarom technisch zeer fraai op door de bal met een klein knikje ‘tegendraads’ met een stuit in het doel te koppen.

Een zeer welkome 1-0 voorsprong in een wedstrijd die geheel in evenwicht was en waarbij Eendracht’30 nu nog in het laatste kwartiertje alles op alles zette om in ieder geval nog een puntje mee te nemen in de overigens zeer fraaie ‘KNVB’ bus. Het zette nog een keer extra aan, probeerde telkens via het middenveld een speler vrij te maken en van daaruit de ballen in het zestienmeter te brengen. Maar Vorden stond achterin als een huis en van de wederom uitstekende opererende achterhoede bestaande uit Bart Stokman, Bas Kortstee en Sven Mulder was het in deze laatste fase vooral Bas Kortstee die opviel met zijn gewonnen kopduels, rust in de samenwerking met Robin Verstege en het ‘uit de zestien houden’ van de Eendracht voorwaartsen.  Ook behaalde keeper Robin Verstege een ruime voldoende en werd zodoende Vorden alleen echt in verlegenheid gebracht bij drie gevaarlijk indraaiende cornerballen waarbij de nummer twee van Eendracht telkens gevaar wist te stichten. Vorden behield echter de nul en zag in de 85e minuut ook nog eens Frank Hiddink alleen op de keeper af komen en alles wat ‘geel-zwart’ was hoopte op de beslissende 2-0. De dieptebal van achteruit werd na een stuiterbal heel slim door invaller Musa Dagdelen juist niet aangeraakt en zodoende kon Frank de bal in voorwaartse beweging aan- en meenemen. Hij kwam alleen op de keeper af en besloot uiteindelijk de bal laag onder de keeper door te schieten, maar jammer genoeg kwam de sluitpost uit Limburg als winnaar uit deze strijd. Zodoende bleef het nog vijf minuten spannend, maar nadat de prima ingevallen Rahem Pabai op het middenveld nog twee belangrijke duels wist te winnen was het over en sluiten en kon Vorden alweer haar 3e overwinning in deze competitie bij schrijven.

Vorden staat nu tweede op de ranglijst met 9 punten uit vier wedstrijden. Komende zondag speelt het de topper in Ulft tegen het nog ongeslagen en met 12 punten uit vier wedstrijden bovenaan staande SDOUC. Komende dinsdagavond speelt Vorden 1 thuis tegen HSC’21 voor de Achterhoek Cup. De club uit Haaksbergen speelt in de 3e divisie zondag en heeft dit jaar gevraagd aan de organisatie of zij mee mogen doen met deze regionale bekercompetitie, aangezien in hun regio de Tukker-Cup geen doorgang vond. Juist deze hoogst spelende club in de regio Oost kwam uit de koker bij de loting voor de 1e ronde en beloofd dus een uitdagende en sterke tegenstander te worden voor Vorden 1.