Na een drie maand durende pauze i.v.m. de lock-down van de afgelopen 12 weken, kwam het 1e elftal vanmiddag eindelijk weer in actie en behaalde direct de eerste overwinning in het kalenderjaar 2022. Geen QR, geen mondkapjes, geen 1,5 meter afstand, geen logische routes, pijlen en dranghekken, dus kon iedereen weer genieten van een heerlijk en ‘normaal’ voetbalmiddagje, maar nu was er  …… regen, heel veel regen. Het hoofdveld met natuurgras werd om 11.00 uur afgekeurd, waardoor de wedstrijd om 14.30 uur op het kunstgrasveld werd gespeeld. Werkelijk de gehele middag bleef de regen gestaag naar beneden komen en zorgde voor een enorm nat veld en even natte spelers en toeschouwers. Toch waren er nog zo’n 150 toeschouwers, inclusief de ‘harde kern’ onder een tent achter het doel, die vanmiddag deze weersomstandigheden trotseerden en zagen een gelijk opgaande wedstrijd met een uiteindelijk winnende thuisploeg.

Na 9 wedstrijden werd vorige week de 1e periode afgesloten en kon je heel voorzichtig de eerste conclusies trekken voor deze competitie dit seizoen. UNION en SDOUC steken er in ieder geval qua punten helemaal bovenuit en onderin zijn Concordia Wehl en VIOD de ploegen die het erg moeilijk hebben waarbij de roodhemden uit Wehl zelfs nog helemaal geen punt hebben behaald. Tussen de nummers 3 (Eendracht) en nummer 12 (VVG’25) zit maar 9 punten en dit houdt in dat de 10 ploegen op deze plekken heel erg aan elkaar gewaagd zijn en de onderlinge wedstrijden tussen deze 10 clubs telkens erg spannend zijn en gelijk opgaand. Zo was vanmiddag de wedstrijd tegen DIO dan ook, want de gasten uit Druten hadden vorige week met 1 doelpunt verschil gewonnen van VVG’25 maar zouden deze middag dus verliezen met 1 doelpunt verschil van v.v. Vorden. DIO werd wel direct in het zadel geholpen door in de 6e minuut al een foutief opgezette aanval direct af te straffen en via een van richting veranderd schot de 0-1 aan te tekenen. Vorden zette hier redelijk veldspel tegenover, was ook vast in de passing en spelopbouw, maar kon niet echt grote kansen afdwingen in het 16-meter gebied. Vorden speelde met Musa Dagdelen en Nick Ziggers voorop en had daar kort achter Koen Oosterhuis op ’10’ staan. Vooral Koen Oosterhuis was een aantal keren erg sterk aan de bal, passeerde ook makkelijk zijn tegenstander, maar ook hij kon niet het verschil maken in het drukste en dus ook het gevaarlijkste gebied van het veld … het 16-metergebied. DIO daarentegen kwam er telkens zeer snel en gevaarlijk ‘uit’ en creëerde zeker zo’n 3 á 4 keer een overtal situatie vanaf de middenlijn en kwamen dus met 3 tegen 2, 4 tegen 3 of 5 tegen 4 gevaarlijk het 16-metergebied in. Het was te danken aan een onnauwkeurige laatste pass, niet zorgvuldig afronden en het simpelweg elkaar niet ‘gunnen’ dat de rood-witten niet uit één van deze situaties de 0-2 lieten aantekenen. Vlak voor rust leek het alsnog deze stand te worden, toen de behendige en wendbare rechtsbenige aanvallende middenvelder weer dreigend rond het doel van v.v. Vorden in kansrijke positie kwam. Hij besloot dit keer zelf te schieten en de deze middag weer erg sterk en allert keepende Robin Verstege moest genageld aan de grond toe kijken hoe deze schuiver echter rakelings voorlangs naast het doel verdween. Iedereen had zich al met deze stand verzoend als ruststand, maar 1 minuut voor het eindsignaal kwam Vorden toch nog op gelijke hoogte, toen een iets te scherpe voorzet van Koen Oosterhuis bij de 2e paal alsnog in het doel verdween omdat Nick Ziggers wel voor voldoende afleiding zorgde maar slim genoeg de bal net niet aanraakte, waardoor zijn buitenspelpositie werd opgeheven.

Vorden pakte vanmiddag de drie belangrijke punten, omdat het op twee cruciale momenten in de wedstrijd de beide doelpunten scoorde. Vlak voor rust was het zoals hierboven beschreven Koen Oosterhuis die de stand op 1-1 zette en direct na rust kwam Nick Ziggers in kansrijke positie in het 16-metergebied en op een vernuftige wijze wist hij half met de rug naar het doel de bal toch tegen de touwen te werken: 2-1. DIO kreeg in de 15e minuut de beste kans om weer op gelijke hoogte te komen toen men vanaf het middenveld weer rechts in het 16-metergebied schuin alleen op de keeper af te komen. Weer was Robin kansloos, maar wederom zag hij de lage schuiver gelukkig nipt voorlangs gaan en de bal precies voor DIO aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdwijnen.

De wedstrijd kreeg in het laatste half uur een ander spelbeeld dan het eerste uur. Was het tot aan een kwartier na rust een gelijk opgaande wedstrijd en kroop DIO iets meer terug op eigen helft en kwam het met snelle tegenstoten vaak tot gevaarlijke aanvalsopzetten, in het laatste half uur ging het meer va-banque spelen en bracht het ook de lange sterke centrale verdediger naar voren om als aanspeelpunt en kopper in de aanval te fungeren. Eerlijk gezegd had in deze fase van de wedstrijd Vorden de beste kansen om de wedstrijd op slot te gooien. De thuisclub werd naar achteren gedwongen, maar bleef met de uitblinkers Bart Stokman, Sven Mulder en Bas Abbink achterin eenvoudig op de been en kon met venijnige counters ook een aantal keren de voorhoede in stelling brengen. Musa Dagdelen leek met een sleepbeweging zichzelf vrij te spelen, maar stuitte op de uitstekende doelman van DIO en zo kwam ook Luuk Smit vanaf de linkerkant via de achterlijn alleen op de keeper maar ook zijn inzet werd gekeerd door de goalie van DIO. De grootste kans kwam voor Musa, toen invaller Gijs van der Veen met een prima lobje zijn mede voorhoede speler Musa in stelling bracht, maar weer stuitte de vordense spits op de betuwse keeper. Ook de 19-jarige invaller en 1e jaars-senior en 2e elftalspeler  Jurre Heij kreeg veel ruimte tijdens de uitvallen, maar ook hij zag de trekbal onderschept worden alvorens een medespeler echt kon afronden.

De stand bleef dus slechts 2-1 in het voordeel van Vorden en zolang de scheidsrechter dan maar niet (7 minuten blessuretijd) af fluit, blijft de kans aanwezig dat er met een alles of niets poging de bal toch een keer verkeerd valt in de 16 en DIO er alsnog met een puntje vandoor gaat. In de 94e minuut was het bijna zover, toen een gevaarlijk indraaiende vrije trap met links vanaf de rechterkant heel gevaarlijk op de vijf-meter lijn stuiterde en uiteindelijk met vereende krachten tussen Robin Verstege en Bas Kortstee toch van de doellijn gewerkt kon worden. Vorden begroette haar eerste overwinning van het kalenderjaar 2022 en de in totaal alweer 5e overwinning van dit seizoen. Opluchting en blijdschap bij de 15 koppige selectie, waarbij deze winter afscheid genomen moest worden van Daan Horstman (chronische knieblessure) en Rik Schröer (gestopt) en waarbij Dion Besselink langdurig geblesseerd is en Rahem Pardäi en Niels Rondeel kortdurend. Met 13 spelers, inclusief Jurre Heij uit het 2e, en 2 keepers stond er vanmiddag evenwel een representatief en competitief elftal, wat de komende 15 weken de 16 resterende wedstrijden in de 2e klas af zal gaan werken.

Komende dinsdag speelt het 1e elftal uit tegen DVC in Didam voor de herkansingsronde voor de Achterhoek Cup en komende zondag speelt het uit tegen DCS uit en in Zevenaar.

Opstelling v.v. Vorden : Robin Verstege : Bart Stokman (a) – Bas Kortstee – Sven Mulder : Werner Rondeel (Kris Koning) – Bas Abbink – Luuk Smit  – Koen Oosterhuis (Gijs van der Veen) – Sam Abbink : Musa Dagdelen (Jurre Heij) – Nick Ziggers.  Klik op de bovenste foto voor de gehele fotoreportage van Johan Bolink.