Vorden 1 heeft gisterenmiddag haar één na laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022 in Haaksbergen verloren van koploper Bon.Boys. Net als drie uitwedstrijden geleden, toen er een 0-2 voorsprong in Hengelo Ov tegen BWO teniet werd gedaan door een 3-2 nederlaag, en twee uitwedstrijden geleden in Enschede tegen Eilermark, konden de geel-zwarten ook deze zondag de 1-2 voorsprong niet over de streep trekken. In de 2e helft werd het uiteindelijk een kwartier voor tijd alsnog 2-2 en tot overmaat van ramp kwamen er zelfs nog twee doelpunten bij van Bon.Boys en zodoende lukte het de ploeg van trainer Wouter Schouten toch niet om een resultaat te behalen bij de koploper van 2I. Volgende week speelt Vorden 1 haar laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Lemelerveld en dat kan nu al als een ware ‘zes-punten’ wedstrijd worden betiteld, want wil je weg blijven van die zes onderste plaatsen dan is een resultaat als nummer 11 tegen de nummer 12 absoluut een must.

Over het algemeen was het deze middag een open wedstrijd met veel kansen over en weer, waarbij de kwaliteiten van de koploper Bon.Boys vooral in aanvallend opzicht goed te zien waren, maar Vorden 1 wederom keurig mee kon spelen en ook voorin zeker van zich kon laten horen. De opstelling wijzigde op één positie t.o.v. vorige week, wegens afwezigheid van Sander Vissers : Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee, Sven Mulder – Luuk Smit, Koen Oosterhuis, Kris Koning, Sam Abbink – Nick Ziggers – Gijs van der Veen, Werner Rondeel. Deze middag begonnen Jurre Heij, Niels Rondeel, Tije Smit (JO19-1) en Jacco Kettelerij (JO19-1) samen met reservedoelman Tomas Oonk op de bank.

Het was direct in de eerste 10 minuten van de wedstrijd al raak, want zowel Bon.Boys als Vorden kregen twee prima mogelijkheden om de score te openen, maar waar Bon.Boys de mogelijkheid teniet zag gaan door een prima redding van Robin Verstege, was het Gijs van der Veen die in de 8e minuut een vrije trap van Sam Abbink uitstekend binnen kopte. Maar Vorden kon maar twee minuten genieten van deze voorsprong, aangezien in de 10e minuut Stefan Overbeeke optimaal profiteerde van slecht wegwerken door Vorden en nog geen drie minuten later was het zelfs bijna 2-1 geworden, maar Bart Stokman blokte uiteindelijk het schot dat absoluut een treffer had opgeleverd. Maar het was nog niet afgelopen met de kansen in het eerste kwartier van de wedstrijd, want het was juist Vorden dat op een 1-2 voorsprong kwam, toen Koen Oosterhuis knullig balverlies van de centrale verdediger van Bon.Boys keihard afstrafte: 1-2.

De rest van de 1e helft was het voornamelijk Bon.Boys dat de klok sloeg en ook een paar hele goede kansen kreeg op de gelijkmaker. Maar de thuisclub lukt het niet om een opgelegde kans met het hoofd goed af te ronden en ook alleen voor de keeper lukt het niet om de gelijkmaker te scoren, terwijl ook nog een keer de paal in de weg stond voor de 2-2. Vorden heeft daarentegen met een kopbal van Gijs ook nog een goede kans en tevens werd in de laatste minuut voor rust een inzet van Nick Ziggers na een prima aanval via Werner en Gijs maar net gered door de keeper van Bon.Boys,

In de tweede helft leek het na vijf minuten alsnog 1-3 te worden, maar het doelpunt van Nick Ziggers werd alsnog afgekeurd. Ook in de resterende minuten van het eerste kwartier na rust was het Vorden dat de beste kansen kreeg, maar zowel Sven Mulder als Gijs van der Veen konden niet echt afdrukken. in het laatste half uur van de wedstrijd was het echter weer Bon.Boys die aanvallend het meest van zich liet zien en al een aantal keren dichtbij de gelijkmaker was, maar een inzet van de groen-roden verdween op het dak van het doel en een schot vanaf 20 meter ging maar rakelings over. Uiteindelijk was het in de 75e minuut dan toch raak toen Milan Bultman met een droog schot de 2-2 aan liet tekenen en op dat moment was dit ook wel een reële stand n.a.v. de kansenverhouding.

Alleen moet je dan als Vorden 1 dat éne puntje wel koesteren en zorgen dat je in ieder geval met een 2-2 gelijkspel terug kunt rijden naar Vorden. Maar jammer genoeg lukte het dus net als in Hengelo Ov tegen BWO nu ook niet om in ieder geval nog een resultaat (zoals tegen Eilermark in Enschede) te behalen. Inmiddels waren Niels Rondeel en Jurre Heij het veld ingekomen voor Sam Abbink en Nick Ziggers en de geel-zwarten kregen in deze slotfase eerst nog twee goede mogelijkheden doordat Niels en Kris goed doorkwamen op links en er een prima voorzet gegeven kon worden op Gijs van der Veen. Even later was het aan de rechterkant Bart Stokman, wie mee naar voren stormde en uiteindelijk een vrije trap over hield. Toch werd het in de 82e minuut alsnog 2-3 toen een situatie door Robin Verstege en Sven Mulder net niet goed werd ingeschat en de spits volop profiteerde: 2-3. Ondanks dat Bon.Boys (vooral) in de tweede helft de ploeg was met het meeste balbezit, kreeg Vorden ook in de laatste vijf minuten toch nog twee mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Jurre Heij lukte het niet om na een vrije trap van de geel-zwarten te scoren en ook Gijs van der Veen kon na een goed schot en dito aanname op de borst net niet juichen omdat de keeper alert reageerde.

In de allerlaatste minuut werd het alsnog 2-4 voor Bon.Boys en direct daarna werd er afgefloten en sloot Vorden 1 deze middag af met een kater. Natuurlijk erkende Vorden dat het had verloren van een prima tegenstander en zoals wij kunnen beoordelen ook de terechte koploper van 2I, maar als je in de 75e minuut pas de 2-2 tegen krijgt hoop je toch op een resultaat. Het elftal heeft echter ook tegen de koploper van 2I weer veel kansen gecreëerd en zelfs twee doelpunten kunnen scoren en hebben dus met 18 doelpunten uit 10 wedstrijden voor Vorden-begrippen een prima doelgemiddelde aan de plus kant. Het probleem dit seizoen zit hem echter in het aantal tegendoelpunten, want ondanks onze kwaliteiten in de achterste linie en het feit dat wij de laatste 7 jaar altijd tot de top 5 van minst gepasseerde verdedigingen van de 2e klas behoorden, hebben wij nu met 23 doelpunten tegen uit 10 wedstrijden een te negatieve score. Wanneer dit in de 2e helft van het seizoen verbeterd kan worden, dan zit een plek in het linker-rijtje er zeker in, maar nu eerst zondag aanstaande via de kraker in het rechter-rijtje tegen Lemelerveld met een positief resultaat het jaar 2022 afsluiten.