Vorden 1 is na twee weken en 8 trainingen vanmiddag voor het eerst in actie gekomen tijdens een oefenwedstrijd en deze werd met 1-2 verloren van FC Trias. Trainer Wouter Schouten is de voorbereiding begonnen met een groep van 24 spelers en zal de komende weken uitkomen op een groep van 18. In deze eerste periode worden alle 24 spelers gebruikt en krijgen ze allemaal hun ‘speelminuten’. Vanmiddag waren Koen Oosterhuis, Sam en Bas Abbink en Jesse Barendsen afwezig en speelden Daan Horstman en nieuweling Remmert Verbrugge vanmorgen vanwege hersteltraject mee met het 2e elftal. Zodoende had Wouter Schouten een groep van 18 spelers tot zijn beschikking waarvan 2 keepers en zij kwamen allen in het veld. Vorden 1 kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Nick Ziggers en in de 2e helft kwam FC Trias terug op 1-1 en maakte 10 minuten voor tijd zelfs de winnende treffer 1-2. Al met al een nuttige wedstrijd waarbij ook de ruim 100 toeschouwers het weer erg fijn vonden om weer ff een wedstrijd te kijken.

Vorden 1 startte in een 3-5-2 opstelling waarbij in eerste instantie Niels Rondeel (links) en debutant Jurre Heij (rechts) de zo typische en belangrijke posities in dit systeem als ‘winger’ invulden. Achterin speelden Dion Besselink, Sven Mulder en Bart Stokman als mandekkers en vormden Bas Kortstee en Kris Koning het ‘blok’ op het middenveld. Werner Rondeel en Nick Ziggers waren de beide spitsen in dit systeem en Gijs van der Veen speelde als ‘nummer 10’ direct achter de beide spitsen, ook wel de vijfde middenvelder genoemd. Doordat FC Trias begon in een 4-3-3 met de beide backs heel hoog op het veld, was het wel ff wennen voor de thuisclub. Door deze opstelling van de 3e klasser uit Winterswijk kwamen er toch vaker dan gewenst wel twee ‘treintjes’ tot stand, langs de beide zijlijnen alsof ook Vorden in een 4-3-3 speelden. Sven Mulder, Niels Rondeel en Werner Rondeel vormden aan de linkerkant een aantal keren zo’n ‘treintje’ en als Bart Stokman in de breedte werd aangespeeld kwam Jurre Heij en Nick Ziggers aan de rechterkant in één lijn te spelen. De zo gewenste en ook noodzakelijke ‘driehoekjes’ kwamen zodoende niet vaak tot stand, maar na een minuut of 10 werd dit aan vordenzijde steeds iets beter. Nick ging wat meer vanuit het midden opereren en ook Werner leerde om vanuit het midden de diepte te zoeken en zodoende er te komen in plaats van er te staan. Het samenspel in de as van het veld tussen Dion Besselink (comfortabel spelend als laatste man) en Bas Kortstee en Kris Koning verliep steeds beter en zo combinerend werd er steeds vaker een speler op het middenveld gevonden met het gezicht richting het doel van FC Trias.

Opvallende speler aan vordenzijde was in deze middelste fase van de 1e helft Jurre Heij, die veel dynamiek in zijn spel legde en veelal de oplossingen vooruit zocht en daarbij zijn snelle balbehandeling etaleerde. Ook Kris Koning voetbalde op het middenveld een prima partij en viel eveneens op al was het alleen al om zijn opvallende doelpoging vanaf zo’n 50 meter, waarbij de keeper van FC Trias zich net niet liet verrassen. Vorden gaf achterin weinig weg en kon de vele diepe ballen die over de verdediging vielen constant met een loopduel winnend afsluiten en bleef ook vaak in balbezit door keeper Robin Verstege te betrekken in de oplossing.  Aan de andere kant  werden er voorin ook niet echte grote kansen gecreëerd en de 1-0 vlak voor rust kwam dan ook vrij onverwachts tot stand. Gijs van der Veen besloot vanuit zijn positie door te jagen op de laatste man van FC Trias tijdens de opbouw van de blauwen en blokte zodoende een inspeelpass van FC Trias. De bal viel prompt voor de voeten van Nick Ziggers die echter direct besloot te schieten ondanks dat hij dit met zijn linkerbeen moest uitvoeren. De bal ging echter keurig met een boog over de keeper heen en hij bracht daarmee de ruststand op 1-0.

In de 2e helft keepte Esli Lindenschot en in de rust werd tevens Niels Rondeel vervangen door de 23-jarige debuterende Jorick Benjamins. Na 10 minuten werden er nog maar liefst  zeven spelers gewisseld en daarmee kwamen  Frank Hiddink en Musa Dagdelen als beide spitsen in het veld. Milo van der Pol en Rahem Padai (beide debuterend in het 1e elftal) werden de beide wing-backs, Bart Jansen en Luuk Smit vormden het blok op het middenveld en Rik Schröer werd de nieuwe ‘nummer 10’ op de plek van Gijs van der Veen.  Bas Kortstee (werd mandekker op de plek van Sven Mulder) , Dion Besselink en Bart Stokman bleven staan en op deze nieuwe wijze werd het laatste half uur begonnen. De wedstrijd werd rommeliger en onrustiger en daar waren de vele duels ook mede debet aan. De prima acterende scheidsrechter Dinand Wichers, die gevraagd en aangesteld werd via scheidsrechtersvereniging SZO (Zutphen), werd verplicht om regelmatig in te grijpen en de vele vrije trappen zorgden niet voor de gewenste snelheid in het spel. Musa Dagdelen had een goede invalbeurt en was constant aanspeelbaar en het team van Vorden kon zodoende regelmatig ‘door voetballen’. Musa was ook het dichtste bij de tweede goal van Vorden, maar alleen voor de keeper besloot hij in de korte hoek te schieten, waarbij de keeper van FC Trias keurig redding bracht. Inmiddels kreeg bij een tegenaanval FC Trias een vrije trap te nemen op 20 meter van het doel aan de linkerzijde van de 16-meter. Met een keurig geplaatst schot werd de stand op 1-1 gebracht. De wedstrijd bleef open en Vorden kreeg door prachtige schoten van Luuk Smit (handje van de keeper) en Werder Rondeel (dropkick net over)  en een fraaie kopbal van Jorick Benjamins uit een corner op de lat de kansen voor de 2-1. De stand bleef echter gelijk en toen een kleine 10 minuten voor tijd uit een snelle counter na een prima dieptebal de spits van FC Trias alleen op de keeper kon afkomen, werd het zelfs 1-2 voor FC Trias al hield Esli Lindenschot de eerste inzet nog keurig tegen, maar in de rebound was hij kansloos.

‘De kop is eraf’ en na twee trainingen deze week op dinsdag en donderdagavond speelt het team van Vorden 1 vrijdagavond tegen PAX in Hengelo (Gld) en op zondagmiddag tegen Ruurlo. Alle spelers zijn dan weer terug en dus beschikbaar, alleen zal Bas Kortstee nog ff afwezig zijn enerzijds door de liesblessure in de laatste 5 minuten en anderzijds vanwege een lekkere vakantie.

Hieronder de vier debutanten gisteren in het 1e elftal van v.v. Vorden van boven naar beneden, Jurre Heij (afkomstig uit JO19-1), Rahem Pabai (afkomstig van DEV Doorn), Jorick Benjamins (de laatste twee seizoenen spelend in Vorden 2) en Milo van der Pol (afkomstig van JO19-1).