Vorden 1 heeft vanmiddag in de 93e minuut voor de winnende treffer gezorgd en de 0-1 van Gijs van der Veen tegen Reutum betekende zodoende de eerste winst na vijf nederlagen achter elkaar. Vorden 1 was na deze serie terug gezakt naar de gedeelde 12e plaats en moest vanmiddag tegen de promovendus uit de Twentse 3e klas een resultaat behalen. Lange tijd leek het hier niet naar uit te zien en terwijl zowel de thuis- als dus ook de uitclub zich al had verzoend met een 0-0 gelijkspel, kwam er toch nog een aanval van Vorden en bereikten ze de 16-meter. Bart Stokman besloot door de te lopen met de bal en op zo’n 10 meter van de achterlijn trok hij de bal vanaf de rechterkant terug schuin voor het doel. Dion Besselink, ingevallen in de 75e minuut voor Bas Abbink, stapte heel slim over de bal en uit stand kon Gijs toen met zijn rechterbeen de bal in de verre hoek inschieten. Alles wat rood en oranje (reservetenue Vorden 1) was, dook en sprong over elkaar heen en na nog drie minuten heel hard werken en enkele verdedigende acties, floot de veel te veel aanwezige scheidsrechter Leushuis voor het eindsignaal en kon Vorden 1 haar zevende winstpartij bij schrijven.

Vorden 1 had dezelfde spelers beschikbaar als vorige week, alleen ondervond Koen Oosterhuis nog teveel hinder van een vervelende hoofdblessure, opgelopen tijdens de dinsdagavondtraining, waardoor hij niet in de basis begon. De opstelling van het 1e elftal tegen Reutum, was dan ook als volgt : Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee, Bas Abbink, Niels Rondeel – Sven Mulder, Sam Abbink- Jurre Heij – Sander Vissers, Gijs van der Veen, Nick Ziggers. Op de bank begonnen deze middag Koen Oosterhuis, Werner Rondeel, Jesse Barendsen (2e), Milo van der Pol (2e) en de weer volledig van zijn knieblessure herstelde Dion Besselink. Thomas Oonk (2e) was deze middag de reserve-keeper. Het was aangenaam vertoeven in het diepe Twentse land, waar de eerste aanblik een nostalgisch gevoel teweeg bracht, aangezien het hoofdveld omzoomd werd door prachtige witte betonnen palen, reclameborden die hier en daar op ‘half zeven’ hingen en een prachtige haag in de volle lengte achter de zijlijn en dug-outs. Het 180 leden tellende Reutum (gemeente Tubbergen) heeft in haar historie nog nooit op dit niveau gevoetbald, maar verrast vriend en vijand door het gehele seizoen al tussen plaats 6 en 9 te vertoeven en heeft dus nu al 27 punten bij elkaar gesprokkeld met als beste en verassende resultaat de 1-0 winst op koploper Bon.Boys vorige week zondag in Reutum.

Maar in de eerste helft was er niet veel terug te zien van het sterke collectief en het uitermate gevaarlijke, snelle en effectieve spitsenduo dat vorig seizoen furore had gemaakt in de 3e klas en ook dit seizoen in de 2e klas regelmatig haar klasse heeft laten zien. Reutum speelde een zwakke wedstrijd, waarin het nauwelijks tot een gevaarlijke aanvalsopzet kwam. Vaak was het na één of twee passes voorwaarts alweer balverlies en nam Vorden 1 het initiatief over. Vorden, dat sowieso goed aan de wedstrijd begon, liet voornamelijk via de linkerkant met uitblinker Niels Rondeel in het eerste kwartier zien dat het hier vanmiddag in Twente voor de winst ging spelen. Maar liefst drie keer in 15 minuten kwam de als linksback opgestelde Niels Rondeel dus via de linkerkant naar voren toe en alle drie keren kwam het tot een voorzet. Zoals wel eerder dit seizoen tegen bijvoorbeeld Lemelerveld uit, lukte het echter niet om zichzelf te belonen voor het betere veldspel en werd het initiatief en het nadrukkelijk op de helft van Reutum spelende Vorden niet omgezet in doeltreffende aanvallen. Nick Ziggers was er wel een keer heel dichtbij maar hij maaide volledig over de plotseling voor zijn voeten liggende bal heen en profiteerde dus niet van dit onverwachtse buitenkansje na een cornerbal. Vorden 1 behield dus wel het initiatief en probeerde door het aanspelen op de immer met de rug naar het doel spelende spits Gijs van der Veen, te komen tot een volgende aanvalsopzet. Ook lag er bij vlagen ruimte achter de verdediging van Reutum en een paar keer werd de bal met de juiste snelheid over de prima grasmat van het hoofdveld gespeeld en kwamen zodoende Sander Vissers en Nick Ziggers met het gezicht naar het doel toe als sprintend in balbezit. Vooral Sander liet zich in deze situaties niet onbetuigd en nam met zijn passeerbewegingen en typische kap- en uitdraai_acties het initiatief voor een aantal doelpogingen. In de 40e minuut werd er wederom net voor de middenlijn een uitstekende inspeelpass gegeven in de diepte en dit keer was het aanvoerder Bart Stokman die Gijs van der Veen weg stak. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter en de indraaiende Gijs van der Veen kon dus vanaf 25 meter recht op het doel en alleen op de keeper af. De uitstormende en glijende keeper dwong Gijs tot het maken van een keuze en Gijs besloot te gaan voor de passeerbeweging. Terwijl hij de bal links langs de keeper speelde en er zelf ook via dezelfde kant langs wilde gaan, plukte de in het geheel oranje geklede doelman de bal keurig van de voeten van Gijs. Zodoende bleef de ruststand dus 0-0 en kon Vorden in ieder geval gaan rusten met het idee dat er deze middag wel een resultaat in zou kunnen zitten.

In de tweede helft werd direct al duidelijk dat Reutum niet van plan was om op dezelfde wijze verder te gaan en speelde ook nog eens richting haar ‘eigen publiek’, die hun spelers hartstochtelijk aan bleven moedigen. Het spel werd directer en er zat meer idee achter de diepe ballen op de beide spitsen van Reutum. Direct in de 5e minuut van de tweede helft leverde dit een enorme grote kans van de thuisclub op, toen een lage voorzet van de linkerkant vanaf vijf meter ineens ingeschoten kon worden, maar de middenvelder schrok teveel van deze kans en schoot de bal hoog over. Vorden was gewaarschuwd en het moet gezegd dat de controle over de wedstrijd al gauw weer door de oranje-roden werd overgenomen al was het wel duidelijk dat de achterhoede veel meer aan het werk moest dan in de eerste helft. Bas Abbink en Bas Kortstee, maar zeker ook beide backs Bart Stokman en Niels Rondeel speelden alle vier een solide wedstrijd en bleven uitstekend op de been tegen de dus steeds meer dreigende voorhoede van Reutum. Werner Rondeel was met de rust in het veld gekomen voor Nick Ziggers en ondanks dat hij meer vanaf het middenveld speelde, kwam er wel meer diepte in het spel bij Vorden aan de rechterkant en Werner kan dan ook terug kijken op een prima tweede helft. Na een kwartier werd ook middenvelder Sven Mulder gewisseld en kwam Koen Oosterhuis op het middenveld er bij. Toen deze direct een keer van afstand schoot en met zijn linkerbeen de keeper van Reutum tot een redding dwong, lokte het bij de trainer van de sympathieke dorpsclub het duidelijke commentaar op “Neet loaten schiet’n, wie hebt ut toch de hele wekke oaver disse spöller gehad, of neet dan!’. Even daarvoor had Vorden ook een goede kans gekregen op de 0-1 toen een voorzet van de rechterkant over iedereen heen viel en op de punt vijf door Sander Vissers keurig op de borst werd gecontroleerd. Het schot van Sander in de korte hoek werd daarna door de keeper uitstekend gepareerd al ging dit ten koste van een hoekschop. Ook Gijs van der Veen had in deze tweede helft twee keer een prima aanspeel- en uitdraai_actie waarna hij vanaf binnen het zestien-meter gebied de doelman onder vuur nam, maar beide keren ging de bal net over.

Vorden was dus ook in de tweede helft de meest dominante ploeg en ook na het uitvallen van Bas Abbink en het invallen na ruim een jaar afwezigheid van Dion Besselink bleef de verdediging van de uitploeg keurig op de been. Maar daarvoor moest er diep gegaan worden en was het wel telkens weer ‘alle hens aan dek’ wanneer de beide spitsen met een moeilijk te verdedigen lange bal aan het werk werden gezet. Maar zowel Bas Kortstee als DIon Besselink wonnen de meeste duels en bleven ook nog eens in balbezit, waardoor Vorden ook telkens weer direct voorwaarts een aanval op kon zetten. Toch leek het in de 80e minuut nog bijna mis te gaan, nadat de linksbuiten van Reutum in een direct duel met Bart Stokman onze aanvoerder net iets te slim en te snel af was. Bart moest in de achteruit en kon hem niet anders dan uit balans brengen en Vorden had op dat moment niet te klagen over de scheidsrechter, want deze liet gewoon doorspelen terwijl de bal gewoon op de stip had gemoeten. Het paste wel in het beeld van de scheidsrechter deze wedstrijd, want zonder dat er sprake was van enige partijdigheid en beide ploegen evenveel last hadden van het warrige en veel te veel de aandacht op zichzelf vestigen van deze leidsman, waren er in het laatste half uur aan beide kanten situaties waarbij alle 22 spelers met verbazing kennis namen van zijn beslissingen.

Toch bleef het maar 0-0 en was het duidelijk dat de ploeg wie alsnog zou gaan scoren de wedstrijd ook zou gaan winnen. Heel even leek het erop dat dit toch de thuisploeg zou worden, toen in de 85e minuut een diepe bal uitstekend werd afgerond door Reutum ,maar inval grensrechter Milan Berendsen (2e) vlagde resoluut en de scheidsrechter nam zijn signaal over. In de 94e minuut was het nogmaals Bart Stokman die met de bal aan de voet richting het zestienmetergebied liep, In de voorgaande situaties gaf hij in steeds de bal voor, maar dit keer besloot hij voor een loopactie te gaan en passeerde direct de ‘tweede lijn’ van Reutum en op zo’n 10 meter voor de achterlijn aangekomen, besloot hij de bal laag terug te trekken en voor te zetten. Dion Besselink stapte keurig over de bal heen en bracht zodoende Gijs van der Veen in kansrijke stelling. De spits van Vorden 1 nam de bal direct met rechts op de slof en hij schoot de bal strak in de verre hoek. De 11 spelers op het veld en de gehele ‘bank’ van Vorden ontplofte en zorgde voor één grote oranje-rode berg spelers. Eindelijk was er weer een resultaat en eindelijk werd het harde werken, de beleving en ook gewoon het iets beter zijn dan de tegenstander weer eens beloond met een overwinning. Vorden 1 heeft ook dit seizoen bewezen een prima 2e klasser te zijn, maar door de serie van 5 nederlagen en een 12e positie op de ranglijst is het in een positie terecht gekomen waarbij de realiteit is dat er nog zeker 10 punten uit de laatste vier en een halve  wedstrijd behaald dient te worden. De ploeg van trainer Wouter Schouten had vandaag dus maar één opdracht en dat was winnen tegen een directe ‘degradatie-concurrent’. Vandaar dat deze zege tegen Reutum zo enorm belangrijk was, maar ook zo gewenst en nu kan de groep zich klaar maken voor de volgende opdracht, namelijk spelen tegen de koploper Bon. Boys en daarna tegen AZC (halve wedstrijd), Witkampers en Lemelerveld. Afhankelijk van deze resultaten zal dan nog moeten blijken of tijdens de laatste thuiswedstrijd, 28 mei thuis tegen de Tukkers, er ook nog een resultaat behaald dient te worden.