Vorden 1 heeft vanmiddag enorm goede zaken gedaan door geheel onverwachts, gezien de stand op de ranglijst, en ook nog eens in de slotminuten met 2-1 te winnen van koploper Bon Boys uit Haaksbergen. Dion Besselink was net 10 minuten geleden ingevallen en nam in de 93e minuut de positie in van de spits, toen een voorzet van de eveneens ingevallen Kris Koning in het zestienmeter gebied terecht kwam. Met een keurige knik kopte Dion de bal over de keeper en precies onder de lat in het doel. Het  Europlanit Buitensportpark stond op z’n kop en het gehele elftal, inclusief de spelers en stafleden van de bank, viel over en op elkaar en de vele toeschouwers stonden te joelen en te juichen omdat net na de late gelijkmaker van Bon Boys alsnog de winnende 2-1 werd gemaakt. Vorden 1 kon drie minuten nogmaals juichen, want toen floot de uitstekende scheidsrechter voor het eindsignaal en kon er vanuit Vorden-zijde daadwerkelijk gesproken worden van een stunt, want koploper Bon Boys ging onderuit en zag zich na afloop terug op de 3e plaats.

Er zijn van die voetbaldagen dat alle ingrediënten, fraaie verhalen, mooie ontknopingen en schitterende doelpunten precies in elkaar vallen en dan ook nog eens in de slotminuten. Gisterenmiddag op het Europlanit Buitensportpark in Vorden was zo’n middag. Een heerlijke voorjaarszonnetje, het prachtig aangeklede en onderhouden Sportpark, een uitstekende grasmat, een affiche waarbij de thuisclub Vorden het op moet nemen tegen de koploper, met zo’n 400 toeschouwers, waarvan een kleine 100 uit Haaksbergen een prima voetbalsfeer rondom het veld, een vroege voorsprong, het invallen van drie spelers wie geblesseerd zijn geweest, waarvan Dion Besselink na ruim 15 maand weer eens mee mocht doen in het 1e en natuurlijk de winnende treffer (2-1) in blessuretijd door een prachtige kopbal na een dito voorzet van de beide hierboven genoemde invallers. Op de fotoreportage van Johan Bolink is de enorme ontlading va het gehele elftal en de uitgelaten sfeer rondom het veld goed terug te zien en vooral het klaterende applaus direct na afloop van de wedstrijd voor de spelers bij het verlaten van het veld was een prachtig moment en een zeer passend slot van een enerverende voetbalmiddag.

In het voetbal bestaat de term ‘angstgegner’ wat in het duits betekent dat je gezien de resultaten in het verleden niet graag tegen een bepaalde club speelt, gezien het feit dat je hier altijd of heel vaak tegen verliest. Andersom kan ook het geval zijn, alleen bestaat hier geen voetbalterm voor, zelfs  niet in het duits want ‘lieblingsgegner’ is niet terug te vinden op Google of in het voetbalwoordenboek. Toch kan Bon Boys uit Haaksbergen voor Vorden 1 wel onder deze laatste categorie clubs geplaatst worden, want van de laatste vijf ontmoetingen in Vorden won Vorden maar liefst vier keer en speelde het éénmaal gelijk. Bij aankomst van het elftal op ons Sportpark en de gebruikelijke handjes schudden en welkom heten van de tegenstander in de bestuurskamer bleek inderdaad dat ook bij Bon Boys deze statistieken bekend waren en dat vanuit de groen-roden dus Vorden wel degelijk als  ‘angstgegner’ bekend staat. Direct vanaf de aftrap bleek dit al het geval te zijn, want was het Bon Boys die vanaf het begin liet zien door de opbouw van achteruit, de vele positiewisselingen op het middenveld en de strakke passing naar de voorwaartsen, dat zij terecht bovenaan staan en door een ieder in de 2e klas als de grootste titelkandidaat worden gezien, daarentegen liet Vorden zien dat het zeer direct en dus ook gevaarlijk voorin te vinden was en in de tegenstoten een aantal gevaarlijke situaties creëerde in en rondom het zestienmeter gebied. Zo onderschepte Koen Oosterhuis op zo’n 25 meter van het doel een aanvalsopbouw van Bon Boys en speelde direct na de duelwinst op het middenveld de bal door naar Werner Rondeel. Deze nam de bal uitstekend in de loop mee, kwam op volle snelheid de zestienmeter in gelopen en schoot toen met zijn linkerbeen heel beheerst binnen, al ging dit wel via het uitgestoken been van de keeper. Een prima opsteker voor het 1e elftal en zeker ook voor de actieve en in de 1e helft nadrukkelijk aanwezige Werner Rondeel.

Vorden 1 was na de winst op Reutum vorige week, begonnen in nagenoeg dezelfde opstelling, want alleen Sander Vissers was afwezig en Koen Oosterhuis begon natuurlijk in de basis. De gehele opstelling was als volgt : Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee, Bas Abbink, Niels Rondeel – Sam Abbink, Sven Mulder – Koen Oosterhuis – Jurre Heij, Gijs van der Veen, Werner Rondeel. Zowel Luuk Smit, Kris Koning en Dion Besselink zaten na langdurige blessures weer op de bank samen met Nick Ziggers en Kevin Vliem (2e elftal). De situatie voor het 1e elftal was duidelijk gezien de stand van de ranglijst: Ondanks dat er aangetreden diende te worden tegen de koploper en één van de sterkste tegenstanders van deze competitie, er moest toch een resultaat behaald worden, want de gedeelde 10e plaats met 22 punten en met nog vier en een halve wedstrijd te spelen heeft ervoor gezorgd dat er nog drie plaatsen gestegen en vijf punten ingehaald dient te worden. Na de opsteker van de 1-0 bleef Vorden steeds maar weer speldenprikken uitdelen in de omschakeling. Bon Boys was de ploeg in balbezit, nam telkens het initiatief, bouwde constant van achteruit op en drukte Vorden terug op eigen helft, maar in de omschakeling liet Vorden 1 telkenmale zien dat het deze middag wel eens heel goed voor de dag kon komen. Steeds weer werd Gijs van der Veen bereikt en na zijn aanname of terug leggen met de borst of een kaatsbal op de aansluitende middenvelders kon Vorden 1 met het gezicht naar voren direct richting het vijandelijke doel opereren. Vooral Werner Rondeel kwam in dit spelletje erg goed uit de verf en samen met Jurre Heij liepen zij telkens met prima loopacties de ruimtes in en werden zij vaak bedient door Koen Oosterhuis of zoals gezegd direct door Gijs van der Veen. In de 20e minuut was het bijna 2-0 geworden toen ditmaal Gijs van der Veen werd weg ‘gestoken’ door Koen Oosterhuis en na de prima aanname van de topscorer van het 1e elftal (6 doelpunten) kwam hij alleen op de keeper voor het doel, maar de inzet met links verdween via de prima doelman van Bon Boys over de achterlijn.

Bon Boys had dus meer en vaker de bal, liet ook zien dat het qua voetbalvermogen, positiespel en aanvalsopzetten de betere partij was deze middag, maar het was allemaal ‘tot aan de zestien’…. Het stokte bij de ploeg uit Haaksbergen op het moment dat de aanval tot een kans moest omgezet worden en de verdediging van Vorden 1, waarbij Bas Kortstee en Bas Abbink de handen vol hadden aan de ‘boom van een spits’, maar beide uiteindelijk een ruime voldoende behaalden, hield de gehele wedstrijd prima stand. Één keer in de 1e helft leek het er dan toch op dat de gelijkmaker van Bon Boys eraan kwam, want na een lage voorzet vanaf de rechterkant kon Bon Boys de bal vanaf een meter of zeven zo binnen tikken en de koploper dus op gelijke hoogte brengen en terwijl de meeste vordenaren zich al neer hadden gelegd bij de gelijkmaker, haalde keeper Robin Verstege met een geweldige reflex de inzet toch nog uit het doel en zorgde ervoor dat Bon Boys slechts een corner mochten nemen.

Na de rust was het beeld van de wedstrijd eigenlijk hetzelfde, alleen kwam toen nog meer aan het licht dat het voorin bij Bon Boys deze middag niet ging lukken. Vorden werd dan wel nog verder terug gedrukt, maar de achterste vier, samen met doelman Robin Verstege, hielden keurig stand en hebben geen opgelegde kans tegen gekregen. Toch leek het na 58 minuten toch 1-1 te worden toen een lage stuiterende voorzet bij de eerste paal ineens door Niels Rondeel werd beoordeeld als een bal voor de keeper en riep dan ook ‘Robin …’ voor de volledigheid. Robin kon echter deze bal nooit hebben en kwam tegelijk met de bal in contact met de instormende Bon Boys spits. De bal kreeg door deze botsing een contra-effect en verdween precies richting het doel, waar de instormende speler van Bon Boys voor de zekerheid de bal vanaf een meter afstand nog ff hard in het net schoot. Heel Haaksbergen juichte, maar grensrechter Udo Heij kon de scheidsrechter terecht overtuigen dat de laatst genoemde speler bij het schieten van de bal nadat het leder in de kluts via de spits richting het doel stuiterde, buitenspel stond.  Bon Boys bleef de ploeg in balbezit, maar kreeg na deze afgekeurde 1-1 geen opgelegde kansen meer. Vorden kon daarentegen ook niet meer zo gevaarlijk worden als in het eerste half uur, alhoewel spits Gijs van der Veen nog wel steeds uitstekend bleef fungeren als aanspeelpunt. Maar de echt gevaarlijke situaties in het zestienmeter-gebied bleven uit en zo hoopten alle in ruime getale aanwezige vorden-supporters dat de geel-zwarten de 1-0 uit het vuur zouden slepen. In de 83e minuut, nadat Nick Ziggers, Luuk Smit en Kris Koning al waren ingevallen, leek het dan toch weer mis te gaan, toen de vermoeidheid ook toe begon te slaan en er niet genoeg druk op  de bal gegeven kon worden. Een voorzet vanaf de rechterkant vanaf de ‘punt zestien’ kwam bij de lange spits terecht en deze maakte met een indrukwekkende lage, nauwelijks een halve meter van de grond, gekopte bal gelijk.

Terwijl iedereen zich al had verzoend met ‘dan maar een puntje’, werd er toch nog een prachtig hoofdstuk geschreven in het voetbaldagboek van Dion Besselink. Vijftien maand geleden heeft hij een kruisbanblessure opgelopen en na een operatie en revalidatie en enorm veel inzet, doorzettingsvermogen en discipline is hij een maand geleden weer voor het eerst in het veld gekomen bij het 2e elftal. Vorige week maakte hij al zijn rentree in het 1e elftal toen hij 10 minuten mocht invallen tegen Reutum en gisterenmiddag kwam hij in de 80e minuut het veld in. Diep in blessuretijd liep hij toch maar het zestienmeter gebied in en zag dat Kris Koning ter hoogte van de dug-out zich aan de rechterkant toch nog zodanig kon vrij spelen, dat hij in staat was een prima afdraaiende voorzet ter hoogte van de penaltystip kon geven. Dion bemerkte dat er geen tegenstander in de buurt was, moest toen maar uit zichzelf de voorzet in koppen en met een prima timing en ‘kniktechniek’ viel de bal precies over de keeper heen en precies onder de lat het doel in.

Aan het begin van het stuk staat beschreven hoe het Europlanit Buitensportpark met alles wat geel-zwart was, ontplofte ….