De verwachtingen waren hoog gespannen na de 0-2 winst tegen DIO in Druten de week ervoor. Had Vorden 1 eindelijk de ommekeer gevonden? Was dit de start van een goede serie, zoals dit vorig seizoen aan het einde van het seizoen het geval was, toen er in de laatste zes wedstrijden maar liefst 15 punten werden behaald? Kon DCS in een de eerstvolgende thuiswedstrijd op een nederlaag getrakteerd worden? Op al deze vragen had de groep en de staf van Vorden 1 voorafgaand op de wedstrijd tegen DCS maar één antwoord en dat was een volmondig ‘Ja’. Alles en iedereen was afgelopen zondag dan ook met volle verwachting naar het hoofdveld van ons Sportpark getogen en genietend van een waterig zonnetje gingen zo’n 250 toeschouwers (inclusief 100 man onder de overkapping) er eens goed voor zitten. Het werd uiteindelijk een zeer teleurstellende 0-2 nederlaag en gelukkig konden nog z’n 150 man de moed op brengen om na afloop het feest in de kantine met DJ Mariz te bezoeken en uiteindelijk deze middag van zich af te zetten.

Was het dan zo slecht, was er geen enkele inzet te bespeuren, liep Vorden 1 telkens achter de feiten aan, was DCS gewoon een klasse beter, was de opstelling niet juist of werden de verkeerde spelers gewisseld ? Nee, dat was allemaal niet het geval. In principe was het een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij qua inzet, strijdlust en spel aan de bal het duidelijk was dat beide ploegen elkaar niet veel ontliepen en ook niet voor niets met 14 en 13 punten en een 9e en 11e plaats dicht bij elkaar op de ranglijst terug te vinden waren. Eigenlijk was het een typische 0-0 wedstrijd waar het ook qua kansen geheel in evenwicht was, namelijk van beide kanten ‘niet of nauwelijks’. Hooguit waren er een paar mogelijkheden te ontdekken, maar het feit dat beide keepers maar één keer echt in actie moesten komen om een doelpunt te voorkomen zegt wel veel over de wedstrijd van deze middag.

Doordat reeds in de 10e minuut al een schot van richting werd veranderd en de bal via het been van Bas Abbink en de daardoor langs de op het verkeerde been gezette keeper Robin Verstege in het doel van v.v. Vorden verdween, was het voor DCS dus de gehele wedstrijd niet zo’n probleem dat het weinig tot geen kansen afdwong. De ploeg uit Zevenaar had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vorden in 13 wedstrijden nog maar 9 (!) doelpunten gescoord. Zij koesterden dan ook deze 0-1 voorsprong en bleven met veel inzet, strijd en behoorlijk spel aan de bal prima in de wedstrijd. De thuisclub daarentegen werd door deze 0-1 achterstand gedwongen om op zoek te gaan naar de, gezien het spelbeeld, verdiende gelijkmaker, maar liet daarin het grote manco van deze wedstrijd (en eigenlijk ook grote delen van dit seizoen) duidelijk naar voren komen : het afdwingen van kansen of zelfs mogelijkheden. In de eerste helft speelden de geel-zwarten richting de overkapping en kwam het drie á vier keer aan de rechterkant richting de achterlijn. Maar voorzetten van Bart Stokman, Bas Abbink en Gijs van der Veen kwamen na combinaties met Koen Oosterhuis en Nick Ziggers precies in de handen van de keeper terecht en bezorgden Vorden 1 dus niet eens een doelpoging. In de tweede helft was er één goede aanvalsopzet met een steekbal van Koen Oosterhuis, een prima loopactie van Sander Visschers die uiteindelijk besloot om de bal keurig terug te leggen, waarna de ingevallen Kris Koning met een lobje vanaf 20 meter de keeper verschalkte, maar de bal net te hard raakte waardoor het leder over het doel verdween.

Met deze twee zinnen over de kansen en mogelijkheden in beide helften, wordt het probleem van deze middag van Vorden 1 kort samengevat. Nee, het spel was niet echt slecht te noemen en de opbouw van achteruit was zelfs bij vlagen, vooral in de 1e helft, voldoende. Nee, de inzet was prima en ook op de instelling van de spelers was niets op af te dwingen. Nee, Vorden 1 liep niet 90 minuten achter de feiten aan en moest zijn meerdere erkennen in DCS. Nee, het lag ook niet aan de opstelling of aan het systeem (4-4-2) en zeker niet aan de wissels, want we weten het gehele seizoen al dat de groep van 17 spelers behoorlijk aan elkaar gewaagd is en het op middenveld en voorin niet veel uit maakt of er met Jurre Heij, Sam Abbink en Luuk Smit wordt gespeeld (alle drie gisteren afwezig) of met Niels Rondeel, Bas Kortstee en Nick Ziggers (zondagmiddag het middenveld vormend) . En ook de invallers Dion Besselink, Kris Koning en Niek Spiegelenberg konden het verschil niet maken, maar waren niet veel meer of minder als de uitgevallen Gijs van der Veen, Nick Ziggers en Niels Rondeel.

Het probleem van deze wedstrijd zit hem overduidelijk in het gebrek aan aanvallende impulsen en het creëren van doelkansen en/of mogelijkheden. En dat was afgelopen zondagmiddag niet alleen een probleem van de voorhoede, maar van het gehele elftal, want de opzet of aanzet om te komen tot een doelkans verzandde al rond de zestien meter. Met andere woorden, het team kwam niet eens tot een kans. En dat was wel teleurstellend te noemen en geheel tegen de verwachting in van het thuispubliek, dat de laatste jaren vooral tijdens thuiswedstrijden gewend is geraakt aan aantrekkelijke wedstrijden met veelal een positief resultaat (in 8 jaar 2e klas heeft Vorden 1 een score van 65% behaald in haar thuiswedstrijden). De wedstrijd tegen DCS betekende echter dit seizoen alweer de 3e thuisnederlaag (de ploeg uit Zevenaar dus plus Markelo en Westervoort) van het seizoen en samen met de beide gelijke spelen tegen Leones en Trekvogels zorgt het voor een schamele oogst van 5 punten, omdat alleen de openingswedstrijd van het seizoen met 4-3 werd gewonnen.

De eindstand werd vijf minuten voor tijd bepaald door een goedkoop gegeven penalty, waarbij wel aangetekend dient te worden dat de goed fluitende scheidsrechter er bovenop stond en gedecideerd naar de stip wees nadat Dion Besselink precies in de hoek van de zestien voor een lichaams-overtreding werd afgefloten. Volgens vele vordenaren hield hij echter zijn lichaam uitstekend en volgens de regels tussen de veroverde bal en de half liggende en uitglijdende speler uit Zevenaar, maar de centrale verdediger van DCS had hier geen boodschap aan en bleef rustig en koel en scoorde vanaf 11 meter de 0-2.

Vorden 1 dient zich bij elkaar te rapen en tijdens de trainingsavonden zich verder te ontwikkelen door met veel bereidheid en intensiteit de trainingsoefeningen te volbrengen. Samen met het nog meer creëren van de saamhorigheid en het het teamgevoel, ligt daar toch de sleutel van het succes: Voetballend en als team tot kansen weten te komen!

Bij Vorden 1 ontbrak afgelopen zondag Jurre Heij, Sam Abbink en Luuk Smit. De basiself werd gevormd door Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Abbink, Bram Garritsen en Sven Mulder – Nick Ziggers, Bas Kortstee en Niels Rondeel – Koen Oosterhuis – Gijs van der Veen, Sander Visschers. In de rust werd Sven Mulder voor de wederom goed invallende Sem Barendsen gewisseld en werden 65 minuten spelen Kris Koning, Niek Spiegelenberg en Dion Besselink in het veld gebracht. Sven Mulder pakte zijn vijfde gele kaart en is de komende wedstrijd geschorst.