Vorden 1 heeft gisterenmiddag op 2e pinksterdag op een winderig en nat ‘In de Dennen’ sportpark in Nijmegen het seizoen 2021-2022 afgesloten met een 0-0 tegen de nummer één na laatst van 2I, Quick 1888 uit Nijmegen. Door dit gelijke spel is het 1e elftal op een recordaantal van 38 punten geëindigd in 7 seizoenen tweede klas KNVB. Door de ongemeen kleine verschillen tussen de ploegen vanaf plaats 4 t/m plaats 11 zijn door het puntenverlies van Vorden en de winst van VVG’25 en DIO uit Druten alle drie verenigingen op 38 punten gekomen en eindigen deze drie elftallen met Vorden dus allemaal op de gedeelde vijfde plaats. Het doelsaldo van de geel-zwarten is van deze drie ploegen echter het minste (precies 0) waardoor een 7e plaats en dus een plek in het linker-rijtje het eindresultaat is in de rangschikking van 2021-2022. Er was gisteren nog een minimale theoretische kans om op de 4e plaats te eindigen en daarmee deelname af te dwingen voor een plek in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klas.  Nummer vier DVC’26 moest dan namelijk verliezen en Vorden winnen en dan zouden beide ploegen op 40 punten komen. Degene met het betere doelsaldo zou dan definitief de vierde plek in nemen en Vorden had daarvoor het verschil van 10 doelpunten in de laatste wedstrijd moeten dichten. En dat was dus voor de ploeg uit Vorden met slechts 38 gescoorde doelpunten in de gehele competitie (gemiddelde van 1,4 per wedstrijd) een onrealistische opgave en zat er dan gisterenmiddag ook geen moment in.

Vorden 1 begon gisteren met Dion Besselink, Bas Kortstee, Werner Rondeel, Gijs van der Veen en Daan Horstman op de lijst met afwezigen. Om de groep aan te vullen tot de benodigde zestien spelers waren Jurre Heij en Bart Jansen overgekomen vanuit het 2e elftal en was Sander Visschers vanuit de JO19-1 aangesloten. De basisopstelling was als volgt : Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Abbink, Sven Mulder – Rahem Pabai, Sam Abbink, Kris Koning, Koen Oosterhuis, Niels Rondeel – Nick ZIggers, Musa Dagdelen. De oplettende lezer van deze wedstrijdverslagen zal het wellicht zijn opgevallen dat er verschil zit tussen een komma en een streepje tussen de namen. Een streepje houdt namelijk het verschil in van een linie en wanneer je naar de opstelling kijkt tegen Quick 1888 zie je dus dat de voorste linie maar uit twee personen bestond. En dat was gisteren dan ook het grootste probleem bij v.v. Vorden, waarom er geen sprake was van een overtuigende en dwingende wedstrijd tegen Quick 1888. De beide spitsen stonden geheel op een eiland en daarachter waren er vijf spelers die geen van alleen de aansluiting zochten, waardoor er geen drietal geformeerd werd in de voorhoede en er dus ook geen streepje achter staat maar een komma. Het mooiste en beste voorbeeld hiervan was in de 30e minuut toen een prima opgezette aanval over de linkerkant uiteindelijk resulteerde in het bereiken van de achterlijn, maar er helemaal niemand in de zestien-meter aanwezig was. De keurig terug getrokken voorzet van Niels Rondeel kwam wel bij de op 20 meter staande Nick Ziggers terecht en deze schoot ook na zijn aanname direct en gevaarlijk op doel, maar door een prima redding van de keeper bleef de stand 0-0. Deze beste kans en mooiste aanval van de 1e helft was dus echter wel een teken van de  gewijzigde veldbezetting van het 1e elftal ten opzichte van de goede 2e helft tegen VVG en de goede fases in de wedstrijden tegen Concordia ,DCS en Eendracht. Toen werd er namelijk wel aansluiting gezocht door ‘de nummer 10’ in de opstelling en speelde Vorden meer 3-4-3 dan 3-5-2.

Ook in de tweede helft bleef het elftal teveel achteruit lopen en was er geen aansluiting richting de voorhoede. Deze beide spitsen, Musa en Nick, werden dan ook telkens aangespeeld ronde ‘de kop van de cirkel’ met drie verdedigers om hen heen en nog 50 meter af te leggen richting het doel. Onmogelijk dus  om dwingend te spelen, het spel te maken, initiatief te nemen en het gewenste spel op de helft van de tegenstander te spelen. Er kwam dan op een kleine 10 minuten na halverwege de 2e helft ook geen fase in de wedstrijd waarin de geel-zwarten het overwicht hadden en druk uitoefenden op het doel van Quick 1888. Integendeel, want het niet onaardig spelende Quick 1888 was met zeker drie gevaarlijke momenten vanaf de zijkanten het dichtste bij de openingstreffer. Twee keer werd er vanaf de linkerkant keihard voorgezet en konden de inlopende spitsen de bal richting doel schieten, maar beide keren werd er schromelijk gemist. De derde grote kans was een scherpe voorzet vanaf de rechterkant die precies tussen de keeper en de achterste linie in viel en waar de beide inlopende spitsen er niet bij konden, was er bij de 2e paal nog een derde speler van Quick 1888, maar deze schoot vanaf een meter of twee net naast de verkeerde kant van de paal (voor Vorden de goede kant). Inmiddels was na een uurtje spelen de licht geblesseerde Sam Abbink gewisseld voor Luuk Smit.

In het laatste kwartier kreeg Vorden ineens nog twee goede kansen nadat de gehele voorhoede was gewisseld ( Jurre Heij en Sander Visschers kwamen voor Musa Dagdelen en Rahem Pabai en even later Bart Jansen voor Nick Ziggers) en Niels Rondeel zomaar vanaf de middenlijn met een solo het zestienmeter gebied in kon lopen. Op het moment dat hij de bal op zijn favoriete linkerbeen had liggen, besloot hij toch de bal breed te leggen op een roepende medespeler, maar de bal werd verkeerd geraakt door Niels en kwam zodoende bij een Quick 1888 speler terecht. In de 88e minuut kwam Jurre Heij aan de linkerkant van het zestienmeter gebied in balbezit na een goede opening. Hij liep dreigend het zestienmeter gebied binnen, passeerde een Quick 1888 speler buitenom en kwam zodoende richting de achterlijn schuin alleen voor het doel. Zijn scherpe voorzet ging voorbij aan de ingevallen keeper uit Nijmegen, maar was net te scherp voor de inlopende Sander Visschers. De uitlopende bal kon nog opgepikt worden door de aan de rechterkant spelende Bart Jansen, maar zijn voorzet bereikte niet één van de in het geel-zwart spelende Vorden spelers.

De wedstrijd eindigde dus in 0-0 en daarmee behaalde Vorden het prima aantal van 38 punten uit 26 wedstrijden. DVC’26 had met 2-0 verloren van SDOUC en eindigde dus op 40 punten maar met een doelsaldo van +8. Vorden 1 had dus met 9-0 moeten winnen om ook op 40 punten te komen en op een doelsaldo van +9 te komen. Irreëel dus, maar gezien het gelijke spel van Vorden en de winst van VVG en DIO was het wel jammer dat Vorden 1 deze twee ploegen nu naast zich moet dulden en met het doelsaldo van precies 0 zelfs twee plaatsen in heeft moeten leveren. Toch kan al met al Vorden 1 tevreden zijn over dit eerste seizoen na de twee corona-jaren in de 2e klas, want het heeft driekwart van het seizoen in het linker-rijtje gespeeld en slechts een paar wedstrijdrondes in maart-april op de 9e of 10e plaats gestaan. In de laatste fase van het seizoen kwam het echter na 21 speelrondes weer keurig rond de 7e plaats en na drie gewonnen wedstrijden in 7 dagen tijd zelfs op de gedeelde 4e plaats. Uit de laatste twee wedstrijden werd jammer genoeg maar 1 punt gehaald en daardoor kan een 7e plaats als eindresultaat worden genoteerd.  Maar al met al is er sprake van een prima seizoen waarbij ook na het 7e jaar is gebleken dat Vorden een stabiele 2e klasser is en je kunt constateren dat naast de routiniers en midden-twintigers Robin, Bart, Bas, Frank, Gijs, Daan, Koen en Sam waarvan wij al wisten dat zij op dit niveau hun mannetje staan, ook de nieuwkomers Musa en Rahem en vooral de jongelingen Sven, Luuk, Niels, Nick, Kris en Werner dit niveau prima aan kunnen. En dat is een compliment aan de spelers zelf en aan de technische leiding van Wouter en Rene, maar zeker ook aan alle betreffende jeugdtrainers die er voor zorgen dat er ieder jaar weer jonge eigen Vordenspelers op dit 2e klasse niveau worden afgeleverd aan de senioren.