De laatste jaren wordt een zondag met een aantal aantrekkelijke wedstrijden op het programma ook wel ‘Super Sunday’ genoemd in de aankondigingen, maar dit keer werd bij v.v. Vorden het predicaat na afloop op deze zondag geplakt. Want s’morgens hadden het 2e, 3e, 4e, 5e, 7e en VR1 allen al drie punten gepakt en VR2 een keurig gelijkspel en toen s’middags het 1e elftal ook nog eens een 4-3 overwinning op Schalkhaar kon bijschrijven kon er gisteren dus van een zeer succesvolle zondag gesproken worden. Tijdens de 3e helft zorgde in een door de ‘bokbierdag’ geen bomvolle, maar wel prettig bezette kantine de band ‘Might-B-Loud’ voor een gezellige en lekkere afsluiting, en zodoende kon er daadwerkelijk gesproken worden van een ‘Super Sunday’.

Bij Vorden 1 is de gehele selectie van 17 spelers nagenoeg weer compleet, want alleen Frank Hiddink kampt nog met zijn intensieve liesblessure. Dit houdt in dat de trainers Wouter Schouten en René Nijenhuis weer kunnen beschikken over Bas Kortstee en dat heeft er mede voor gezorgd dat er intern in de groep en door de trainers onder elkaar is gesproken over de mogelijkheid om met vier verdedigers achterop te gaan spelen. In de wedstrijd tegen Schalkhaar werd hier dan ook voor de eerste keer voor gekozen, maar dit hield in dat Niels Rondeel ‘het kind van de rekening’ werd, want het 1e elftal begon als volgt : Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Abbink, Bas Kortstee, Sven Mulder – Luuk Smit, Sam Abbink, Koen Oosterhuis, Kris Koning – Gijs van der Veen, Nick Ziggers. Op de bank begonnen Niels Rondeel, Werner Rondeel, Jurre Heij, Sander Visschers en de van de JO19-1 afkomstige Niek Spiegelenberg. Tomas Oonk was als keeper van het 2e elftal als reservekeeper de zesde wisselspeler.

Door die ietwat gewijzigde opstelling en tevens gewijzigd spelsysteem werd er door Vorden ook op een andere wijze ‘afgejaagd’, want de beide backs van Schalkhaar werden in de opbouw van de club uit Deventer niet onder druk gezet en de geel-zwarten lieten zich ietwat inzakken op eigen helft. In balbezit werd er via de beide centrale middenvelders en begenadigde linkspoten Sam Abbink en Koen Oosterhuis, zo snel mogelijk de oplossing vooruit gekozen waarbij Luuk Smit en Kris Koning telkens maar weer de beide spitsen Gijs en Nick ondersteuning gaven. Zodoende ontstond er een openingsfase waarin Vorden de licht overheersende partij was en er in ieder geval al een aantal keren een gevaarlijke aanval opgezet kon worden. In de 10e minuut mocht Vorden een vrije trap nemen op 20 meter afstand aan de rechterkant van het doel. Linkspoot Sam Abbink ontfermde zich over dit klusje en met een keurige indraaiende lage bal in de verre hoek bracht hij de stand op 1-0. Vorden had zoals gezegd licht de overhand, voelde dat het de sterkere partij was en kon ook aanvallend een aantal keren van zich doen laten spreken. Een schot van Gijs van der Veen (zie fotoreeks Johan Bolink) ging vanaf 16 meter net voorlangs, een inzet vanaf 13 meter van Nick Ziggers ging precies langs dezelfde (verkeerde) kant van de paal en de 20-jarige spits kwam in deze periode tussen de 15e en 30e minuut ook nog een keer alleen op de keeper, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman van SVS. Geheel uit het niets werd het tussen de 25e en 30e minuut ineens 1-1 en zelfs 1-2 door Schalkhaar. De eerste goal kwam voort uit een corner waarbij de bal tot twee keer toe prompt voor de voeten van een Schalkhaarspeler  ‘kwam te liggen’, waarbij de eerste keer nog min of meer geblokt kon worden, maar bij de tweede keer dit werd verzuimd. Nog geen 3 minuten later was er wederom een corner voor Schalkhaar en deze werd uit het doelmond gekopt precies in de richting van de speler die de corner had genomen. Deze kon aan de rechterkant van het veld de bal rustig een keer goed leggen en met zijn linkerbeen in laten draaien richting het doel. Op de ‘punt vijf’ stond Bas Kortstee goed opgesteld om de bal op kniehoogte weg te kunnen werken, maar aangezien het zo’n vrije bal was riep doelman Robin Verstege terecht ‘Los’ om hem zodoende precies in de handen te vangen en direct het spel te hervatten. Bas Kortstee ‘ketste’ de bal echter onbedoeld met de onderkant van zijn schoen en de van richting veranderde bal verdween heel knullig langs de kansloze doelman van Vorden.

Vorden moest opnieuw beginnen en slaagde nog voor de rust om de stand weer zodanig om te draaien, waardoor het recht deed op het spelbeeld. In de 32e minuut kreeg Vorden een penalty toegekend en deze werd door Sam Abbink koelbloedig benut, waardoor de stand weer gelijk stond. Vlak voor rust kwam Vorden zelfs nog weer op voorsprong, toen met een fraaie opgezette aanval aan de rechterkant Bart Stokman de bal prima inspeelde op Gijs van der Veen, die al sprintend rond de 16-meter positie had gekozen. De pass was zodanig gegeven dat Gijs snel moest handelen en dus geen tijd kreeg om na te denken. Puur op intuïtie en gevoel reageerde de spits van Vorden zeer alert en raakte de bal zodanig dat deze direct na de stuit prima tegendraads ‘naar beneden werd gedrukt’ en laag in de linker beneden hoek via de binnenkant van de paal in het doel verdween.

Vorden 1 begon dus met een 3-2 voorsprong aan de 2e helft, met de wetenschap dat het in het eerste bedrijf maar liefst zes keer in en rond de 16-meter was geweest om vrij op doel te schieten. Een bijzondere wetenschap voor de geel-zwarten, want dat was in de afgelopen 8 seizoenen in de 2e klas nog niet vaak voor gekomen in 45 minuten. Toch was het niet zo dat ook de 2e helft dit spelbeeld liet zien. Zeker, Vorden bleef de betere ploeg en had ook wel het meeste en beste spelaandeel, maar het lukte niet om een aantal gevaarlijke doelsituaties te creëren, laat staan goede en doeltreffende kansen. Na ongeveer 20 minuten werd Luuk Smit vervangen door Jurre Heij en toen niet veel daarna ook Kris Koning geblesseerd het veld moest verlaten, wisselde trainer Wouter Schouten ook direct de moe gestreden Gijs van der Veen, waardoor de broertjes Rondeel (Niels en Werner) het strijdtoneel mochten betreden. De laatst genoemde kon, koud vijf minuten in het veld, zich al snel als doelpuntenmaker laten feliciteren, want hij bracht met een keurige intikker de stand op 4-2. Het was rond de 75e minuut al een paar keer voor gekomen dat Vorden 1 vooral via de rechterkant en via de wederom zeer sterk spelende Koen Oosterhuis de achterlijn had gehaald en dit keer was het Nick Ziggers die met een solo het 16-metergebied op zocht. Dit keer legde hij de bal keurig terug en Werner Rondeel liet met zijn lage inzet vanaf 10 meter de keeper in de verre hoek kansloos . Velen beschouwen dit soort doelpunten als een eenvoudig intikkertje, maar alles wat makkelijk lijkt is vaak het moeilijkste om uit te voeren. Werner stond keurig op zijn voorvoeten, kon daardoor direct in de aanname zijn lichaam ‘uitdraaien’ en met rechts de bal precies goed en hard genoeg raken, zodat de inzet met de juiste snelheid en kansloos voor de keeper in het net verdween.

Velen langs de kant haalden opgelucht adem, want het leek erop dat er eindelijk weer eens met meer dan één doelpunt verschil een wedstrijd uitgespeeld kon worden, maar Vorden 1 maakte het toch nog weer spannend in de slotfase. Schalkhaar drong namelijk de laatste 15 minuten flink aan en werd dan ook een aantal keren gevaarlijk via de vleugels. In de 87e minuut kreeg het ook nog eens een penalty en zodoende werd het alsnog 4-3 en dus weer spannend. Inmiddels was ook Sander Visschers ingevallen en samen met Jurre, Niels en Werner moesten zij flink aan de bak bij het omschakelen, afjagen en druk zetten op de bal om zodoende SV Schalkhaar niet gevaarlijk te laten worden. Dit lukte aardig tot goed, want ondanks een aantal sterke en goede passes in de diepte werden er toch geen echte kansen gecreëerd en zodoende kon Vorden alsnog na 93 minuten de tweede winstpartij van dit seizoen laten noteren.  De geel-zwarten hebben nu, net als vorig seizoen, zes punten uit drie wedstrijden en staan op een gedeelde 2e plaats samen met ATC’65, Suryoye M. en Eilermark. Koploper Bon.Boys uit Haaksbergen heeft als enige club de volle 9 punten uit 3 wedstrijden en volgende week staat de uitwedstrijd tegen BWO op het programma. De blauw-witten uit Hengelo Ov hebben 4 punten doordat ze zowel een keer hebben gewonnen, verloren en gelijk gespeeld.