Vorden 1 heeft gisterenmiddag een verdiend punt behaald tegen koploper SDOUC. In een interessante wedstrijd, waarin Vorden 1 binnen 7 dagen voor de tweede keer aan moest treden tegen een top drie club van 2I, was de 1e helft voor Vorden 1, dat agressief naar Vorden speelde en SDOUC niet in haar spel liet komen. In de tweede helft schakelde SDOUC een tandje bij en kwam het uiteindelijk ook op een verdiende 1-1. Toch kon de wedstrijd in het laatste kwartier nog beide kanten op, waarbij aangetekend dient te worden dat Vorden keeper Robin Verstege maar liefst drie uitstekende reddingen verrichte op inzetten van de koploper uit Ulft. Vorden 1 heeft nu uit de laatste drie wedstrijden 7 punten behaald en kon na Union (nummer drie op de ranglijst) ook tegen de nummer één op de ranglijst, SDOUC,  een resultaat behalen.

Maar wat zijn nu precies de krachtsverhouding in de 2e klasse I dit seizoen? Behoren SDOUC, WSV en UNION echt tot de onbedreigde en niet te verslaan geachte top drie. Is Concordia Wehl de gedoodverfde degradatiekandidaat en behoren de nummers vier t/m tien echt tot de grote middenmoot dat elkaar onderling telkens de loef probeert af te steken met minieme overwinningen?  Vorden 1 had de afgelopen zeven dagen de gelegenheid om stelling 1 te beantwoorden, want vorige week zondag moest het aantreden tegen UNION uit Malden en gisterenmiddag tegen SDOUC uit Ulft, tot dat moment de koploper in 2I. En wat kun je dan concluderen om zondagmiddag 16.00 uur, wanneer de kruitdampen zijn opgetrokken, beide trainers met een 1-1 moesten concluderen dat het verdiend was, maar beide ook, vanuit hun eigen oogpunt en ambitie, wellicht op twee punten meer hadden gerekend. Vorden heeft namelijk prima partij kunnen bieden aan SDOUC, dat als titelkandidaat zo goed als zeker blijft strijden om het kampioenschap met WSV en UNION, maar dus zeker niet onverslaanbaar blijkt te zijn. Ook onderin bleek Concordia Wehl haar eerste overwinning te hebben behaald en Varsseveld zeer verassend aan de zegekar heeft gebonden en behoort nog steeds tot de degradatiekandidaat nummer één, maar kon de komende 9 speelronden nog zeker wel een keer stunten. Tenslotte kwam de derde hierboven genoemde stelling wel duidelijk uit. In de 2e klasse I is er dit seizoen een enorm grote middenmoot (of subtop) met zeven ploegen vanaf de nummer vier Spero (27 punten) tot de nummer 10 DVC’26 (23 punten) en al deze ploegen kunnen dus een stuntje uithalen tegen de top drie, maar ook een keer uitglijden tegen Concordia, Quick of VIOD. Kortom, de 2e klasse I is nog lang niet beslist en het beloven nog interessante en mooie speeldagen te worden de komende twee maand.

Vorden 1 begon direct sterk aan de wedstrijd en gaf in de eerste 10 minuten haar visitekaartje af door vooruit te verdedigen, druk te zetten op de achterhoede van SDOUC en in balbezit direct en snel de voorwaartse actie te zoeken. Het moest deze middag Luuk Smit missen wegens een blessure en Sven Mulder wegens een schorsing en begon in de volgende formatie : Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee, Bas Abbink, Niels Rondeel, Koen Oosterhuis, Kris Koning, Sam Abbink – Nick Ziggers, Gijs van der Veen, Mussa Dagdelen. Vanaf de wedstrijd tegen DVC’26 twee weken geleden, speelt het team van trainer Wouter Schouten in een vaste formatie voorin en deze drie spelers kwamen in het begin van de wedstrijd direct een aantal keren goed in balbezit, waarbij aangetekend dient te worden dat Musa Dagdelen zeker wel ijverig was, ook een aantal keren dreigend werd aangespeeld, maar niet zoals vorige week echt in balbezit komen in het zestienmeter gebied en van daaruit gevaarlijk worden. Gijs van der Veen, deze middag iets centraler voorin spelend (eerste helft links van het centrum en tweede helft rechts van het centrum) dan de vorige wedstrijden, was al een paar keer dreigend geweest met een actie. In de 20e minuut kreeg hij ook nog een prima schotkans, nadat Niels Rondeel vanaf de linkerkant wederom, net als vorige week bij de 0-1 van Musa, de bal keurig terug trok. Gijs moest de bal direct nemen en dus een ‘alles of niets’ poging uitvoeren en het werd jammer genoeg voor Vorden niet het gewenste resultaat. In de 25e minuut was het alsnog raak, toen wederom Niels Rondeel keurig naar binnen kroop en een splijtende pass in de loop mee nam. Aangekomen aan de linkerkant van het zestienmetergebied schoot hij prima binnen, maar de keeper van SDOUC kon de inzet nog toucheren. Het gevolg was een effectvolle bal, waarbij na de stuiter de bal versneld richting het doel rolde en de inlopende verdediger kansloos met bal en al achter de lijn in het net verdween.

In de tweede helft schakelde SDOUC een tandje bij en dat is een zin die door analisten en journalisten vaak wordt gebruikt op het moment dat het spelbeeld ietwat wijzigt en de ploeg (in dit geval SDOUC) meer aan het aanvallen komt. Maar was is dat nu dan ‘een tandje er bij’ in het voetbal.  Loop je dan net iets harder, geef je net iets meer kracht in een duel, schiet je net iets harder op doel of spring je net iets hoger met een kopduel …. Dat is het natuurlijk allemaal niet, want geloof maar dat SDOUC ook in de 1e helft wel stevig de duels is in gegaan, en ook wel volop gesprint heeft en hard genoeg op doel heeft geschoten. Het verschil zit hem vaak in een bepaald duel op het middenveld of zit hem vaak in een afgeslagen bal die weer opgepakt kan worden, waardoor je in balbezit blijft en de tegenstander kan blijven opzoeken. Het zit hem ook vaak in de houding van de tegenstander, die na twee verloren ‘tweede ballen’ zich dan in eerste instantie ietwat meer focust op de verdediging en het tegenhouden en automatisch een metertje of wat naar achteren gaat spelen. Super interessant om dit in de tweede helft op dit niveau te bekijken en inderdaad was het na een minuut of tien in de tweede helft zo dat SDOUC ietwat meer spelaandeel kreeg, meer naar voren speelde en in balbezit directer de voorhoede zocht. Maar toch dient gezegd te worden dat uit deze fase niet veel doelrijpe kansen naar voren kwamen. In tegendeel, want doelman Verstege hoefde in het eerste kwartier van de tweede helft in zijn geheel niet in actie te komen en alleen maar een aantal keren attent reageren op de te ver doorgeschoten ballen. Toch kwam in de 62e minuut de 1-1 op het scorebord te staan, toen uit een inworp er ineens ruimte ontstond en Vorden verdedigend niet helemaal  ‘goed stond’. SDOUC profiteerde optimaal en verplaatste met twee prima passes en combinaties de bal vliegensvlug naar de andere zijde van het veld. De inlopende Kees van de Pavert liet zien, ondanks dat de achterhoede van Vorden op punten duidelijk won deze middag, dat hij niet voor niets tot de topscorers van SDOUC en de 2e klasse I behoort.

SDOUC pakte door en ging duidelijk voor de winst en Vorden moest zich ff herpakken en wennen aan het idee dat een punt wellicht ook een goed resultaat zou zijn. Er ontstond een onderhoudend kwartier van de wedstrijd waarin SDOUC maar liefst drie goede kansen afdwong door vooral vanaf de linkerkant van hun voorhoede telkens de aanval op te zetten. Maar liefst driemaal moest doelman Verstege handelend optreden, maar zowel bij een poging vanaf de achterlijn, als bij een schot vanaf 10 meter als bij een één op één situatie kwam de 26-jarige doelman van v.v. Vorden als winnaar uit de strijd. Vorden daarentegen kwam ook een aantal keren dreigend naar voren, vooral wanneer uitblinker Koen Oosterhuis een aantal belangrijke duels op het middenveld won en koos voor een bal achter de verdediging van SDOUC. Vanaf de rechterkant kwamen Gijs van der Veen of Bart Stokman (en later invaller Werner Rondeel) een aantal keren gevaarlijk door en het leverde twee gevaarlijke vrije trappen op de rand van het 16-metergebied en zo’n vijf meter vanaf de achterlijn. Uit één van deze vrije trappen legde Sam Abbink de bal precies bij de tweede paal op het hoofd van de instormende Koen Oosterhuis, maar tot ontzetting van alles wat  ‘geel en zwart’ was kopte hij de bal vanaf vijf meter precies aan de verkeerde kant van de paal.

De wedstrijd liep ten einde en ondanks dat voor beide ploegen er winstkansen in zaten en SDOUC helemaal baalde wegens het puntenverlies, kon uiteindelijk een ieder wel leven met de puntendeling. Deze 1-1 was een uitvloeisel van een interessante wedstrijd waarin Vorden de 1e helft domineerde en SDOUC de tweede helft de bovenliggende partij was. Wat betreft het aantal kansen was het uiteindelijk ook verdiend, waarbij nogmaals aangetekend dient te worden dat aan vorden zijde Robin Verstege drie uitstekende reddingen verrichte op doelpogingen van de koploper af in de 2e klasse I. Want dat was wel het gevolg van deze competitieronde: SDOUC moest haar koppositie afstaan aan WSV en Vorden kwam op de gedeelde 6e plaatst te staan met maar liefst vier ploegen met 24 punten uit 17 wedstrijden.