Spelen tegen Varsseveld stond jarenlang synoniem voor opportunistisch voetbal, veel duels, kopballen, schouderduwen dus fysiek spel. In de heenwedstrijd van Vorden tegen Varsseveld dit seizoen viel echter al op dat trainer Jos Heutinck er een voetballend element aan toe wilde voegen. Hij haalde de met een geweldige traptechniek in zijn linkerbeen gezegende Dave Ankersmit naar de laatste linie en probeerde zodoende meer voetbal van achteruit in het spel van Varsseveld te krijgen. Het wierp z’n vruchten af en in de heenwedstrijd tegen Vorden in december vorig jaar was dit ook goed terug te zien. Echter, in deze fase van de competitie, waar iedereen de punten hard nodig heeft en de keiharde velden niet uitnodigen voor ‘laag spel’,  vervalt Varsseveld in zijn oude patroon en liet het vanmiddag tegen Vorden zien dat het vooral teert op zijn ‘oude’ waardes en kenmerken. Vorden ging net als zaterdagavond tegen DVC’26 wederom goed mee in dit fysieke spel en won opvallend veel kopduels op het middenveld, maar kreeg het ook niet voor elkaar om voetballend het verschil te maken. Wel drong het vanmiddag de gehele 2e helft flink aan en waren er vele spannende situaties in het 16-metergebied, maar geen uitgespeelde kansen. Vandaar dat de 1-1 uiteindelijk een goede afspiegeling was, alleen speelde Vorden meer om te winnen en had daarom wellicht een overwinning voor de geel-zwarten iets meer voor de hand gelegen.

Vorden begon sterk aan de wedstrijd en wist Varsseveld het eerste tien minuten á kwartier flink terug te dringen. Daan Horstman en Tom klein Kranenbarg werden veelal in de voet aangespeeld en zij konden van hieruit dreigende en goede voortzettingen geven aan de aanval. In deze beginfase was een strakke schuiver van 20 meter net langs de paal door Daan Horstman het belangrijkste wapenfeit, naast een serie voorzetten, ingooien en cornerballen die weliswaar dreigende situaties in de zestien opleverden, maar geen kansen. De stand bleef zodoende 0-0 en toen na een kwartier Varsseveld voor het eerst van zich af begon te bijten, bleek dat de aanval met Cas Kemperman en Luke Groot Wassink veel dreiging in zich had, maar Stefan Eggink en Niels Rondeel wonnen in het geheel genomen ruim op punten van hun beide tegenstrevers. Toch kwam Varsseveld op een 1-0 voorsprong, toen in de 25e minuut de “Man of the Match’ Richy klein Nibbelink vanaf 25 meter vrij aan mocht leggen. Hij kon hem nog een keer lekker voor zijn linkerbeen leggen en zodoende ‘tegendraads’ inschieten en hiermee keeper Robin Verstege het nakijken geven. Na deze onverwachtse tegenvaller kwam Vorden niet meer echt dreigend door en speelde het spel in het laatste kwartier vooral op het middenveld af. Varsseveld was het meest dreigend, vooral als de steeds in de diepte weg gestuurd Luuk Wassink werd aangespeeld. De rust werd echter bereikt met een 1-0 stand en ondanks dat het een gelijkwaardige wedstrijd was, stond Vorden wel weer tegen een achterstand aan te kijken.

In de tweede helft begon Vorden direct druk vooruit te zetten en dwong Varsseveld om op eigen helft de voorsprong te verdedigen. Vorden was feller, won de belangrijke duels op het middenveld en durfde achterin tegen de middenlijn aan te verdedigen. Er ontstonden vele momenten in de zestien, waarbij er zeker wel mogelijkheden waren om te scoren, maar er kwamen geen opgelegde kansen. Het meest dichtbij de 1-1 was Vorden in de 60e minuut, toen Varsseveld de bal maar niet weg kreeg voor het doel. Een kopbal van Bas Abbink, een geblokt schot van Koen Oosterhuis en in deze scrimmage ook nog een half stuiterend schot vanaf 12 meter werd maar niet tot doelpunt gepromoveerd, zodat Varsseveld ondanks de druk van Vorden toch op voorsprong bleef. Varsseveld voelde dat het achteruit werd gedrukt, maar door de 1-0 voorsprong koesterden zij deze natuurlijk tegen ‘het irritante’ aan. Geen tweede bal het veld in gooien, bal extra lang vast houden als zij een vrije trap tegen krijgen en veel blessurebehandelingen. Vorden irriteerde zich hier teveel aan, vooral omdat de 1-1 maar uitbleef en zodoende de klok steeds meer naar het einde toe begon te tikken. Twee keer dreigde door deze irritante fase een klein opstootje, maar de prima leidende scheidsrechter hield beide partijen bij de les. Vorden bleef druk houden en trainer Michel Feukkink stuurde Stefan Eggink zelfs door naar het middenveld, omdat Varsseveld toch niet meer met drie diepe spitsen ging spelen. Stefan had zijn tegenstander Cas Kemperman volledig uitgeschakeld en de topscorer werd gewisseld voor een middenvelder. In de 79e minuut was er dan toch de verdiende gelijkmaker toen uit een cornerbal via de rug van een Varsseveldspeler na een inzet van Bas Abbink de bal onhoudbaar voor de keeper van Varsseveld tegen het net aan kwam; 1-1.

Vorden wilde meer en ging voor de winst. Gijs van der Veen werd gewisseld voor Bart Stokman, waardoor Vorden in een 3-1-3-3 opstelling probeerde de 2-1 te forceren, waarbij Bart dus als extra slot op het middenveld voor het evenwicht moest zorgen. Nog een goede kans op de 2-1 kreeg Vorden, toen Tom klein Kranenbarg zijn directe tegenstrever met een wippertje verraste en vanaf links schuin de zestien in kwam zetten. Net nadat hij met links had uitgehaald (mooi te zien op onderstaande foto), kwam de rechtsback van Varsseveld in glijden en haalde Tom van de zijkant onderuit. De keeper hield het schot, de scheidsrechter beoordeelde dat het geen penalty was en de stand bleef dus 1-1. Varsseveld kwam in de laatste 10 minuten toch nog voor het eerst in de tweede helft voor het doel van Robin Verstege, maar was wel direct twee keer dreigend. Eerst schoot Luke Groot Wassink vanaf 12 meter hoog in het vangnet en één keer schoot Dave Ankersmit met een prachtig schot vanaf 25 meter de bal precies in de kruising, maar met een stijlvolle redding voorkwam Robin Verstege een doelpunt. Vorden had dit gelijke spel zeker verdiend, vooral omdat het in de 2e helft echt aandrong en steeds op de helft van Varsseveld speelde.

Vorden pakt zodoende voor de vierde keer uit de laatste vijf wedstrijden een punt, waarmee de afstand op de nummer 8 Varsseveld drie punten blijft. Vorden 1 speelt nu nog vijf wedstrijden waarvan vier thuis (Eendracht, Union, Orion en Quick 1888) en 1 uit (Concordia Wehl). Varsseveld is met 1 puntje in het paasweekend een ploeg in het rechter rijtje geworden en speelt met vier punten voorsprong op de 12e (nacompetitie) plaats komende zondag de hele belangrijke wedstrijd tegen rode lantaarndrager DVC’26.