Vorden 1 heeft gisterenmiddag in Doetinchem met 2-2 gelijk gespeeld tegen VIOD, nadat halverwege in de rust nog tegen een 1-0 achterstand aangekeken werd. In de 2e helft kwam Vorden 1 door doelpunten van Frank Hiddink en Gijs van der Veen op een 1-2 voorsprong, maar door een eigen doelpunt van Sam Abbink werd het alsnog 2-2. Vorden 1 heeft nu 18 wedstrijden gespeeld en 25 punten behaald en is daarmee gestegen van de 9e naar de 7e plaats. Zodoende heeft de ploeg van trainer Wouter Schouten haar plek in het linker rijtje weer terug veroverd, waar het na een dipje in Maart (4 wedstrijden 1 punt) uit was verdwenen. Als een echte middenmoter (7 gewonnen, 7 verloren, 4 gelijk, 28 voor en 29 tegen) hoort het echter ook thuis op deze plek en heeft het met nog 8 wedstrijden te gaan een voorsprong van 8 punten op de nummer 12 (VIOD en Quick 1888) en 6 punten achterstand op de nummer 3 (DCS).

Vorden mistte deze middag alleen Luc Smit (geblesseerd) en Sven Mulder (geschorst) en trad dus aan met een 17-koppige selectie waarbij de basis werd gevormd door : Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee, Bas Abbink – Sam Abbink, Koen Oosterhuis, Kris Koning, Niels Rondeel – Nick ZIggers, Gijs van der Veen, Musa Dagdelen. Onder zonnige omstandigheden en veel publiek langs de lijn van het fraaie hoofdveld begonnen Werner Rondeel, Daan Horstman, Frank Hiddink, Rahem Pabai, Jurre Heij en Tomas Oonk op de bank. De in het oranje-paarse uittenue spelende Vorden 1 begon matig aan de wedstrijd. Op zich was de opbouw nog wel aardig verzorgd en kwam ook af en toe de middenvelders op de juiste wijze in balbezit, maar de voortgang richting de voorhoede stokte volledig. Kortom, het was tot aan de zestienmeter nog wel aardig wat de ploeg liet zien, maar het leidde allemaal niet tot een doelpoging, gevaarlijke situatie in de zestien of een dreigende aanval over de flanken. VIOD daarentegen kwam vooral in de omschakeling een aantal keren gevaarlijk opzetten en lieten zien dat zij na de winterstop met een aardige serie bezig zijn. De jonge ploeg van trainer Rudy Vonk had voor de winterstop 4 punten uit 9 wedstrijden en hebben dus nu in de maanden februari, maart en april in 9 wedstrijden 13 punten behaald. Daarmee is de weg ingeslagen om aansluiting te krijgen met de middenmoot en gezien de dreiging en de gevaarlijke aanvallende impulsen in vooral de diepte leek dit in de 1e helft ook te gaan lukken. De rood-zwarten kwamen op een 1-0 voorsprong in de 30e minuut toen aan de linkerkant een prima actie werd ingezet en de buitenspeler de achterlijn wist te halen. Zijn harde lage voorzet bij de 1e paal werd ‘binnen gefrommeld’ door de spits van VIOD en de doetinchemmers hadden hun gewenste voorsprong te pakken. Vorden 1 kwam ook in het laatste kwartier van de 1e helft, na het tegendoelpunt, niet echt gevaarlijk door en ontbrak enige diepte in het spel doordat beide spitsen Gijs van der Veen en Musa Dagdelen niet echt balvast waren en daardoor diepgaande spelers zoals Niels Rondeel, Nick Ziggers en Kris Koning er niet overheen kwamen.

In de rust werd Daan Horstman ingebracht voor Musa Dagdelen en veranderde er ook iets in de samenstelling van de voorhoede. Nick Ziggers kwam naast Gijs van der Veen te voetballen en Daan Horstman mocht en kon om beide spelers heen ‘zwermen’.  Het werd allemaal wat vertrouwder en ook aanvallender aan vorden-zijde, want het lukte het team om nu wel aanspeelbaar te zijn in de voorhoede, maar vooral ook daarna diepte te creëren. Spelers als Nick Ziggers en Daan Horstman kwamen zodoende ‘met het gezicht richting doel’ te spelen en zo ontstond er dreiging en aanvallende impulsen. In de 65e minuut was het Daan Horstman die ‘horizontaal’ over het veld dribbelde op zo’n 25 meter van het doel en ineens met een geweldige steekbal Nick Ziggers wegstuurde. Nick kwam keurig achter de linksback in balbezit en trok de bal bij de achterlijn aangekomen, keihard voor richting de 1e paal. Via de paal caramboleerde de bal weer het veld in en in mêlee van spelers was het uiteindelijk Frank Hiddink die het beslissende zetje gaf: 1-1.  Vorden had haar gewenste gelijkmaker, maar voelde dat er meer in zat en ging dus op dezelfde voet verder. Nog geen vijf minuten later was er wederom een prima aanval over de rechterkant, maar werd  nu niet de achterlijn opgezocht, maar de bal breed gelegd net buiten het zestienmeter gebied. De meegelopen spits Gijs van der Veen nam de bal in één keer prachtig op de slof en de bal verdween hoog in de touwen: 1-2. Vorden 1 had haar op dat moment verdiende voorsprong te pakken, maar ging jammer genoeg niet verder met dezelfde speelwijze. Mede door enkele noodzakelijke wissels (Frank Hiddink dus al in de 55e minuut voor Niels Rondeel en in de 65e minuut Rahem Pabai voor de geblesseerde Bas Kortstee), maar vooral ook door de aanvallende onmacht van VIOD (er werd zelfs een keer vanaf 40 meter op doel geschoten en deze verdween alsnog hoog in het vangnet) liet Vorden de tegenstander komen om dan in de omschakeling gevaarlijk uit te breken. Deze strijdwijze leek in de 75e minuut de beslissing te brengen, toen Gijs van der Veen in de omschakeling diep werd gestuurd en vanaf de middenlijn alleen op de keeper kon afstormen. In het zestienmetergebied aangekomen moest hij echter zijn meerdere erkennen in de ervaren keeper van VIOD en zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman.

VIOD ging vanaf dat moment voor haar laatste kans en tastte nog een keer diep in haar reserves en kreeg ook ineens een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Vorden 1. Vooral de speersnelle linksbuiten, die ook in Vorden tijdens de 2-3 verloren thuiswedstrijd al een plaaggeest was voor de geel-zwarten, ging er een aantal keren dreigend vandoor. Toch was er nog niets aan de hand, ondanks dat de achterhoedespelers Bas Kortstee en later ook Bas Abbink geblesseerd het veld dienden te verlaten, maar een foute breedtebal van Nick Ziggers op het middenveld leidde alsnog de gelijkmaker in. Terwijl de achterhoede hoog en ‘open’ stond, aangezien de ploeg aan de rechterkant in balbezit was en een aanval aan het opzetten was, dribbelde de overigens bij vlagen weer prima spelende Nick Ziggers naar binnen toe. Met het puntje van de schoen wilde hij nog een pass geven over de breedte van het veld, maar deze werd dus onderschept en daarna direct diep over de verdediging van Vorden gegooid. Vanaf de linkerkant kon Twan Esman (die lange snelle dus) de bal voorzetten bij de 2e paal waar de instormende voorhoedespeler mee was gelopen, maar hij trok de bal keurig terug, tegen de looprichting van de drie meeverdedigende achterhoedespelers van Vorden in. Terwijl Sam Abbink verwachtte dat de bal nog wel getoucheerd zou worden, liep hij onverwachts tegen de bal aan en tikte het leder zodoende achter zijn eigen doelman: 2-2.

De laatste 10 minuten was het ineens een geheel open wedstrijd en kon de uitslag zowel in het voordeel van VIOD als van Vorden vallen. De inmiddels ingevallen Werner Rondeel kreeg de grootste kans van de wedstrijd, want in de 87e minuut werd een tegenaanval van Vorden over vele schijven keurig op snelheid opgezet. Via Nick Ziggers, Gijs van der Veen en in een subtiel tikje van Daan Horstman kwam de bal precies voor de voeten te liggen voor de geheel vrijstaande Werder Rondeel, maar hij raakte de bal  vanaf 13 meter helemaal verkeerd en zijn rolletje was een gemakkelijke prooi voor de keeper van VIOD. Vorden 1 speelt nu komende zondag thuis tegen Varsseveld, één van de vele middenmoters (9 in totaal) en dus directe concurrenten van de geel-zwarten.