Het was gisteren de laatste zondag van 2023 waarop seniorenteams van v.v. Vorden in actie kwamen. Het 1e elftal speelde een inhaalwedstrijd in Apeldoorn tegen Columbia en verloor deze belangrijke wedstrijd met 1-0. Het 2e, 3e en VR1 elftal speelden alle drie voor de beker en alle drie teams gaan ook een ronde verder. Vorden 2 kwam tot de laatste 16 door winst na penaltys ten VIOD, nadat de reguliere wedstrijd in 0-0 was geëindigd. Vorden plaatste zich eveneens voor de 1/8e finale door een keurige 0-2 overwinning tegen Varsseveld 5. De dames van Vorden VR1 hadden net als het 2e elftal ook penaltys nodig om de volgende ronde te halen. Na een knap 3-3 gelijkspel tegen Saasveldia, na een 3-1 achterstand, werden de penaltys beter genomen dan de dames uit Saasveld en o.a. door twee knappe reddingen van keepster Maxime Masselink blijft het team van trainer Bert-Jan Koekenbier en assistent Udo Heij ook na de winterstop actief in de bekercompetitie. De dames van Vorden VR2 moesten net als Vorden 1 een inhaalwedstrijd spelen en na vijf gelijke spelen werd er gisterenmorgen een terechte 3-1 nederlaag geleden tegen ABS VR1.

Vorden 1 verliest van Columbia 1

Columbia uit Apeldoorn is na de degradatie uit de 1e klas dit seizoen ingedeeld bij v.v. Vorden in de 2e klas en na 9 wedstrijden moesten de geel-zwarten uit Apeldoorn nog steeds wachten op hun 1e zege. Met slechts 4 punten uit 4 gelijke spelen stond de ploeg onderaan in de 2e klasse G, maar uitgerekend tegen Vorden wonnen de rode-lantaarndragers haar eerste wedstrijd van het seizoen. Voor het 1e elftal van Vorden was dit een fikse tegenvaller, want door dit verlies blijft de ploeg van trainer Klaas Vermeulen en zijn assistenten René Nijenhuis en Stefan Jansen steken op 10 punten en zien op de 10e plaats de tegenstander Columbia steeds dichterbij komen met 7 punten op de 11e plaats.

Vorden 1 begon met de volgende 11 : Robin Verstege – Bram Garritsen, Dion Besselink, Bas Kortstee – Bart Stokman, Kris Koning, Koen Oosterhuis, Jurre Heij, Niels Rondeel – Sander Visschers en Gijs van der Veen. Vorige week werd tegen Varsseveld het 3-5-2 systeem weer van stal gehaald, dat in de twee seizoenen hiervoor veelvuldig werd gebruikt, en aangezien er een verdienstelijk 2-2 gelijkspel werd behaald, gingen de deze middag in het rood-oranje spelende Vordenaren ook in Apeldoorn met dit systeem van start. Maar het resulteerde deze zondag niet in een zo gewenste overwinning en daarmee maakten de Vordenaren een erg slechte beurt.

,,Bij winst waren we als zevende de winterstop ingegaan”, aldus Vorden-trainer Klaas Vermeulen. ,,We beseften dat het een erg belangrijke wedstrijd was, en hebben de gehele week hier ook naar toe gewerkt. Maar net als de tegenstander speelden we heel slecht. Het is een grote domper dat we van de hekkensluiter verloren. Te veel spelers haalden een onvoldoende.”

In de rust werden Jurre Heij en Dion Besselink gewisseld voor Niek Spiegelenberg en Sven Mulder en later in de 2e helft kwamen ook nog Nick ZIggers en Bas Abbink in het veld voor Gijs van der Veen en Kris Koning. Maar de in de 56e minuut opgelopen 1-0 achterstand kon niet meer goed gemaakt worden met tenminste nog een gelijk spel.

Met nog twee wedstrijden te gaan (Trekvogels en DIO) staat Vorden 1 halverwege de competitie met 10 uit 10 op de 10e plaats en is zeker direct na de winterstop veroordeeld tot het spelen van degradatievoetbal. Voor het eerst in 9 jaar staat het met de winterstop bij de laatste vier ploegen van de ranglijst, maar we hebben alle vertrouwen in deze jonge en vordense ploeg dat zij de weg omhoog gaan vinden. In de gelijke spelen tegen de topclubs Varsseveld, Leones en DVC’26 heeft het team laten zien dat het in deze klasse prima mee kan komen, alleen de meerdere zijn en dat vooral uitdrukken in kansen en doelpunten tegen de ploegen uit het rechterrijtje zal beter moeten.

Bekervoetbal

Zowel het 2e als 3e en het VR1 team van v.v. Vorden heeft zich geplaatst voor de 1/8e finale (laatste 16) in de bekercompetitie van de senioren. Vooral het 2e elftal laat zien dat zij met een heel sterk seizoen bezig zijn en mogen zich dus bij de beste 16 in de reserve Bekercompetitie (A-categorie) gaan voegen. Deze bekercompetitie van de afdeling Oost, met alleen maar reserve Hoofdklassers, 1e klassers en 2e klassers, kent onderhand geen geheimen meer voor het 2e elftal, want in het seizoen 2021-2022 kwamen zij ook al tot aan de kwartfinale, alleen gooide Corona toen roet in het eten, omdat de KNVB destijds besloot om alleen de competitie af te maken en de bekercompetitie halverwege het seizoen te stoppen. Nu heeft het team zich ten koste van VIOD  2 weten te plaatsen voor de 1/8e finale en wacht in ieder geval een interessante tegenstander, aangezien er alleen nog maar hoog spelende 2e elftallen in de beker zitten. Ook het 3e elftal heeft zich weten te plaatsen en in de gehele historie van het bekervoetbal bij v.v. Vorden van lagere senioren (sinds 2001-2002 wordt hiervoor ook een bekercompetitie gespeeld) heeft vorig seizoen alleen het 4e elftal de finale weten te bereiken. DIt seizoen gaat dus het 3e elftal voor dit resultaat en halverwege het seizoen ligt de ploeg van de trainers Rutger Wullink en Jordi Houwen keurig op schema na de winst op Varsseveld 5.

De dames van v.v. Vorden VR1 zijn nog actief op drie fronten, want naast koploper in de 4e klas en zich geplaatst hebbend voor de 1/8e finale in de bekercompetitie, zal het dinsdagavond in Drempt ook proberen de kwartfinale te bereiken van de Achterhoek Cup. De bekercompetitie is in ieder geval verlengd, want diep in Tukkerland werd tegen Saasveldia via strafschoppen de volgende ronde bereikt.

Vorden VR2

De dames van Vorden VR2 moesten gisteren nog een inhaalwedstrijd spelen en kwamen pas voor de 8e keer in actie dit seizoen. In Bathmen moest er aangetreden worden tegen ABS VR1 en na vijf gelijke spelen was de ploeg gebrand op een eerste overwinning. Na de 0-1 voorsprong leek het ook heel even die kant op te gaan, maar de fysiek sterkere tegenstander drukte in de 2e helft het verschil op de ranglijst ook in cijfers uit: 3-1.