Vier weken geleden werd de wedstrijd AZC tegen Vorden gestaakt in de rust na een 1-0 tussenstand voor AZC. De scheidsrechter kon niet verder wegens een blessure en besloten werd om deze halve wedstrijd in te halen op zondag 7 mei. Inmiddels had Vorden de laatste twee weken gewonnen van Reutum en Bon.Boys terwijl AZC vorige week nog verloor van de Tukkers en de week daarvoor in de laatste minuut op een 2-1 voorsprong kwam, maar in de laatste vijf minuten nog met 2-4 verloor van Witkampers. Er was daarom veel vertrouwen bij de geel-zwarten op wellicht nog een gelijkspel of misschien wel een overwinning op AZC vanmiddag, ook al omdat bij Vorden alle 17 spelers beschikbaar waren en bij AZC de sterkhouders Nardo van Broek (keeper), Luc Wassink (spits) en Felix Mulder (snelle buitenspeler) afwezig waren. Het werd echter een tegenvaller, want na 20 minuten scoorde AZC de 2-0 nadat al eerder de paal was geraakt en er een doelpunt wegens hands was afgekeurd. In het restant van de wedstrijd kwam AZC nog twee keer gevaarlijk in de zestien-meter en scoorde uit deze twee kansen ook nog eens de 3-0. In plaats van misschien nog een gelijk spel en een punt erbij in de stand, werd het dus een dikke nederlaag en door het slechtere doelgemiddelde ook nog twee plaatsen gezakt op de ranglijst.

Trainer Wouter Schouten en assistent René Nijenhuis hadden deze week de gehele groep tot hun beschikking op Frank Hiddink na, maar aangezien Dion Besselink voor het restant van de competitie bij de 1e selectie is gehaald, was het aantal spelers dus 16 en twee keepers. Voor deze halve wedstrijd met een 1-0 achterstand werd uiteindelijk gekozen voor de volgende basis_elf met in het achterhoofd dat Niels Rondeel al een gele kaart had gekregen in de 1e helft, vier weken geleden, en dus met een eventuele gele kaart deze middag ‘het bokje’ zou zijn: Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee, Bas Abbink – Luuk Smit, Sven Mulder, Kris Koning, Sam Abbink – Koen Oosterhuis- Gijs van der Veen, Jurre Heij. Op de bank zaten deze middag Nick Ziggers, Niels Rondeel, Werner Rondeel, Sander Vissers, DIon Besselink, Stefan Eggink en reserve-doelman Tomas Oonk (laatste beide uit het 2e elftal).

Vorden 1 was vier weken geleden matig begonnen aan de wedstrijd en kwam destijds ook al in de 5e minuut op een 1-0 achterstand. Het laatste kwartier waren de geel-zwarten echter de betere partij en hadden ook het meeste initiatief en waren het meest in balbezit. Op dezelfde wijze verliep vanmiddag ook het eerste kwartier van de tweede helft. AZC liet het initiatief over aan Vorden en de uitploeg kon via Luuk Smit, Koen Oosterhuis en Sam Abbink vaak aanvallende intenties vertonen. Het was jammer voor Vorden 1 de voorhoede niet dezelfde vorm had als de laatste twee wedstrijden, want in de ‘zestien’ kon Vorden niet echt gevaarlijk worden en won AZC de meest van haar duels. Het was ook direct duidelijk dat AZC de 1-0 voorsprong koesterde en zij voetbalden dan ook echt om deze minieme voorsprong te verdediging. Het gekke van deze drie kwartier vanmiddag was echter wel dat ondanks de dus aanvallende intenties van Vorden en de verdedigende intenties van AZC, de thuisploeg wel het gevaarlijkste was en de meeste kansen kreeg. Zo was het in de 10e minuut (eigenlijk dus 55e) minuut al bijna 2-0 toen een inzet van AZC tegen de paal kwam en doelman Robin Verstege hier alleen maar naar kon kijken. In de 13e minuut kwam de grootste kans van Vorden toen een hoge bal in de zestien meter terecht kwam en door Jurre Heij uiteindelijk keurig terug werd gelegd op de inlopende Kris Koning. Vanaf een meter of twaalf haalde de middenvelder van Vorden de bal ineens uit de lucht, maar zijn inzet ging keihard en rakelings naast. Terwijl Vorden nog baalde van deze mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, besliste AZC in de 20e minuut deze wedstrijd. Vorden 1 was weer bezig met een aanvalsopzet door Jurre Heij aan de rechterkant en deze gaf de bal op Koen Oosterhuis. Deze kon de bal nog net controleren, maar tijdens het wegdraaien caramboleerde de bal de lucht in, waar Kris Koning keurig aanwezig was en het luchtduel won. Zijn kopbal werd echter direct uit de lucht weer door AZC naar voren gekopt en de immer solide en altijd een voldoende scorende voorstopper Bas Kortstee maakte een voor hem zeldzaam slippertje. Door zijn ‘ketser’ op ongeveer 10 meter van de middenlijn, kreeg de ‘tweede spits van AZC’ de bal zo in de loop mee in de voeten en kon alleen op keeper Robin Verstege af. Nog buiten het zestienmeter gebied schoot hij al langs de uitgekomen keeper en liet heel Vorden in verslagenheid achter.

Er mocht vanmiddag van alles gebeuren, maar juist deze 2-0 diende natuurlijk niet te vallen, want zo werd het precies de wedstrijd zoals AZC het wilde. Een gefrustreerd Vorden in alle haast op zoek naar de aansluitingstreffer en AZC lekker achterover leunend, vrije trappen uitlokken, blessures faken en tijd rekken. De thuisploeg deed dit gewoon heel slim en kwamen eigenlijk niet meer in gevaar, al was Vorden nog één keer dichtbij een doelpoging, toen een inworp ineens voor de voeten viel van Luuk Smit, maar deze had de bal onder zich liggen en kon niet lekker uithalen. Ondanks maar liefst 7 corners en 11 inworpen in de laatste 20 meter van het veld (die allemaal werden ingegooid door Bas Abbink als een halve corner) kon Vorden maar niet tot een doelpoging komen, ook niet door een afstandsschot van Kris Koning die net over het doel verdween. Sander Vissers, Stefan Eggink, Nick Ziggers, Werner Rondeel en DIon Besselink vielen allemaal nog in en met Stefan als kopspecialist in het zestienmeter gebied probeerde Vorden in ieder geval nog weer terug te komen in de wedstrijd. Ondanks de verwoede pogingen en het veelal op de helft van AZC voetballend, lukte het maar niet om een schot tussen de palen te creëren en vaak zie je dan dat het juist andersom wel lukt. Ook deze middag was dit het geval want in de 82e minuut werd het zelfs 3-0 voor AZC en zodoende kon de thuisploeg met tevredenheid terug kijken op dit halve wedstrijdje waarin het met vier doelpogingen, waarvan een schot op de paal, een afgekeurde goal en twee doelpunten natuurlijk verdiend heeft gewonnen.

Vorden 1 is nu twee plaatsen gezakt omdat het met 25 punten wel gelijk staat met AZC en Lemelerveld, maar door de drie tegendoelpunten vanmiddag wel een slechter doelgemiddelde heeft gekregen. Met nog drie wedstrijden te spelen is het onderin nu als volgt: