Vorden 1 ‘uit’ of ‘thuis’, dat is dit seizoen vooral in resultaat steeds een groot verschil. Vorige week nog verloor het vlaggenschip ‘uit’ in Denekamp van de hekkensluiter SDC’12 met 1-0 en gisterenmiddag won het daarentegen ‘thuis’ van de koploper ATC’65 met 3-1.  Vorden heeft nu van de 8 uitwedstrijden er 6 verloren en 1 gelijk gespeeld en alleen bij Lemelerveld gewonnen, terwijl het van de 7 thuiswedstrijden er 5 heeft weten te winnen, 1 gelijk heeft gespeeld en er slechts 1 heeft verloren. Doordat in de competitie er zaterdagavond al twee wedstrijden waren gespeeld en daarbij o.a. Witkampers had verloren, wist het 1e elftal gisterenmiddag bij aanvang van de wedstrijd dat ongeacht het resultaat zij in ieder geval op de 8e plaats zouden staan. Niemand kon hen die middag inhalen, maar ook naar boven toe kon de ploeg geen plaatsje stijgen. Maar het feit dat zij door de 3-1 overwinning nu 19 punten hebben behaald is de afstand op de ploegen onder hun en op de degradatieplaatsen 12,13 en 14 en nacompetitieplaatsen 9.10 en 11 wel gestegen. Vorden 1 heeft nu de komende 2 weekenden vrij af en moeten pas 5 maart weer aan de bak. Dan staat er een uitwedstrijd tegen Schalkhaar op het programma, terwijl er 12 maar weer thuis wordt gespeeld tegen BWO.

Hoofdtrainer Wouter Schouten was afwezig wegens een flinke griep, die hem van de week ook al parten had gespeeld en dus zat assistent René Nijenhuis vanmiddag als coach op de bank en samen met Wouter had hij een afwijkende tactiek gekozen om koploper ATC’65 te bestrijden. De ploeg uit Hengelo Ov staat bekend om haar snelle, bewegelijke en zeer gevaarlijke voorhoede, met vooral aan de beide zijkanten levensgevaarlijke buitenspelers die veelal vanaf de zijlijn opereren. Natuurlijk is het mogelijk om vanuit de ‘normale’ opstelling deze opponent te bestrijden, maar het leek Wouter en Rene beter om toch met vier verdedigers te starten en zodoende Bart Stokman en Niels Rondeel puur als back te laten fungeren. Sven Mulder kwam als voorstopper iets centraler te spelen dan normaal en Bas Kortstee stond in principe op dezelfde positie als in het vertrouwde systeem, maar had nu geen directe tegenstander en gold meer als vrije verdediger. De keuze viel goed uit, ondanks het feit dat beide buitenspelers een aantal keren wel lieten zien waarom zij bekend staan als gevaarlijke en dreigende links- en rechtsbuiten. Vorden moest wel een domper incasseren, want na vijf minuten liet Bas Kortstee zich al wisselen wegens een spierblessure en kwam Luuk Smit voor hem in het veld op de positie van vrije verdediger. Het 1e elftal begon dus in de volgende basisopstelling, waarbij de oplettende lezer dus zal zien dat de streepjes net iets anders worden vermeld als normaal het geval is: Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee (Luuk Smit), Sven Mulder, Niels Rondeel – Kris Koning, Koen Oosterhuis, Sam Abbink – Jurre Heij, Gijs van der Veen, Sander Vissers.

De eerste 20 minuten waren duidelijk voor de gasten uit Hengelo Ov, waarbij het trouwens wel opviel dat Vorden 1 direct goed in de wedstrijd zat en een veel andere drive ten toon spreidde als vorige week in Denekamp. De beide buitenspelers van ATC’65 lieten aan beide kanten hun snelheid, bewegelijkheid en perfecte eerste aanname een aantal keren duidelijk zien en Niels Rondeel moest een keer aan de noodrem trekken (geel) en aan de andere kant werd Bart Stokman voor de tweede keer in zijn 15-jarige carrière een keer puur op snelheid geklopt (de andere keer was de linksbuiten van OBW). Maar beide backs herstelden zich prima en konden na dit eerste gedeelte van de wedstrijd terug kijken op een uitstekende wedstrijd en lieten vooral in de 2e helft verdedigend een uitstekende indruk achter. Na het eerste gedeelte van de 1e helft kwam Vorden wat meer in balbezit en kon het zich ook op de helft van ATC’65 wat vaker laten zien. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de 1-0 van Koen Oosterhuis, die een prima loopactie met een schitterende diagonale knal vanaf de 16-meter bekroonde met de openingstreffer. ATC’65 reageerde op de verkeerde wijze, want de nummer 11 had al geel opgelopen in de beginfase van de wedstrijd en ging er in de 35e minuut wederom te hard in en de uitstekend fluitende scheidsrechter Schoonderwoerd kon niet anders dan de tweede gele kaart trekken, dus rood.

In de tweede helft speelde Vorden 1 richting de ‘overkapping’ en gooide er nog een schepje extra bovenop. Er ontstond een uitstekende wedstrijd op 2e klas-niveau waarbij ATC’65 regelmatig in de hoogste versnelling liet zien dat zij terecht in de top drie staan, maar Vorden 1 daarentegen bewees dat zij ook tegen zo’n sterke tegenstander prima op de been bleef en sterker nog in balbezit ook deze ploeg het vuur flink aan de schenen kon leggen. Telkens lukte het de middenvelders Koen Oosterhuis, Sam Abbink en vooral uitblinker Kris Koning om de voorhoedespelers op de juiste wijze aan het werk te zetten. Met prachtige dieptepasses precies in de loop en altijd met de intentie om de bal direct daarna door te spelen, werden Sander Vissers (en later Nick Ziggers), Jurre Heij en Gijs van der Veen (en later Werner Rondeel) op de juiste wijze aangespeeld. Sander en Jurre zien natuurlijk geen pure buitenspelers en zwerven wat meer rond diepe spits Gijs van der Veen. Maar de drie spitsen van deze middag zorgden er wel voor dat telkens met juiste loopacties en juiste verdeling van de ruimtes zij aanspeelbaar waren en aan het werk gezet konden worden door de middenvelders. Toch kwam ATC’65 met 10 man in deze tweede helft alsnog op 1-1, toen ook zij na een prima aanval op vrijwel identieke wijze als Koen de 1-1 diagonaal inschoten met links.

Vorden 1 liet het er niet bij zitten en profiteerde alsnog van de numerieke meerderheid en met 11 tegen 10 werd het in de 69e minuut 2-1 toen Niels Rondeel een uitstekende corner van Sam Abbink  bij de 2e paal wist binnen te koppen. Vorden 1 geloofde er in en zag echt kansen om deze middag te stunten en er ontstond een intense en fraaie strijd waarbij Vorden 1 telkens maar weer diepte in het spel wist te houden. Achtereenvolgens kwamen Koen Oosterhuis, Gijs van der Veen en Nick Ziggers alleen richting het 16-meter alleen op het doel af, maar in alle gevallen wist de uitstekende doelman van ATC’65 de inzetten te pareren. In de 79e minuut was hij echter kansloos op een geniale actie van Sam Abbink die vanaf zo’n 20 meter de bal met veel gevoel met zijn linkerbeen in de verre hoek met een boogje tegen het net aan liet ploffen.  Een staande ovatie van het trouwe publiek langs de lange zijde en op de tribune en van de 75 ‘seniorenvoetballers’ onder de overkapping was zijn deel en natuurlijk de door het dolle zijnde medespelers en wisselspelers, want met dit hoogtepunt van de wedstrijd besliste Sam de strijd tegen ATC’65. Met Werner Rondeel en Milo van der Pol in het veld voor Gijs en Koen werden de laatste 10 minuten en blessuretijd uitgespeeld en Vorden kwam niet meer in gevaar. Integendeel, want ook in deze laatste fase was Vorden de bovenliggende partij en kreeg middenvelder en 2e elftalspeler Milo van der Pol nog bijna een schietkans om op doel te schieten, maar uiteindelijk bleef het bij 3-1.

Een uitstekende teamprestatie van het team van de trainers Wouter Schouten en René Nijenhuis met uiteindelijk een 3-1 overwinning, drie punten en een welverdiend applaus van de toeschouwers voor de fraaie wedstrijd!