Vorden 1 heeft vanmiddag in en tegen Lemelerveld een hele belangrijke zege behaald, door met 0-2 te winnen van de thuisploeg. Door het verlies van vorige week tegen koploper Bon.Boys hadden de geel-zwarten zich in een positie gebracht waarbij de wedstrijd tegen Lemelerveld vandaag als een ware ‘6-punten pot’ betiteld kon worden. Vooral door de versterkte degradatieregeling is het echt zaak om weg te blijven van de onderste drie plaatsen en houdt zelfs de 9e, 10e en 11e plek uiteindelijk een strijd via de nacompetitie in om twee plaatsen in de 2e klasse. Vorden was over de gehele wedstrijd gezien duidelijk de betere ploeg, alleen het verzilveren van kansen en het overtuigen van de acties in de 16-meter was deze middag onvoldoende bij Vorden. Uiteindelijk was het ruim 10 minuten voor tijd Luuk Smit die alleen voor de keeper koelbloedig bleef en resoluut de 0-1 binnen schoot. Sander Vissers was in de 90e minuut alsnog succesvol en bepaalde de eindstand op 0-2. Vorden gaat zodoende met 14 punten uit 11 wedstrijden de winterstop in en heeft een voorsprong van vijf punten gerealiseerd op tegenstander Lemelerveld.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Bon.Boys was het nu weer de teruggekeerde Sander Vissers  (vorige week afwezig) wie de plek in nam van Werner Rondeel in de voorhoede. De basisopstelling was dan ook als volgt : Robin Verstege – Bart Stokman (a), Bas Kortstee, Sven Mulder – Luuk Smit, Koen Oosterhuis, Kris Koning, Sam Abbink – Nick Ziggers, Gijs van der Veen, Sander Visschers. Op de reservebank namen dit keer Werner Rondeel, Niels Rondeel, Jurre Heij, Chico Lindenschot en Esli Lindenschot plaats. Het was vanaf de eerste minuut duidelijk dat Vorden deze middag voetbaltechnisch, in de combinatie en qua positiespel de betere ploeg was. Constant werd er van achteruit opgebouwd en via combinaties en goed ‘uit en open draaien’ de zijkanten gezocht, waarna er vaak ook nog eens een goede voortzetting of voorzet volgde. Alleen daar stokte het keer op keer, want Vorden 1 vergat zich eenvoudigweg te belonen, want kans op kans werd er gemist. Keurig verdeeld over de gehele 1e helft was het uiteindelijk iedere 10 minuten wel raak, dat er een opgelegde kans werd verprutst en ook nog eens in alle soorten en maten. Een hard schot net naast, een inzet van dichtbij tegen gehouden door de 19 -jarige keeper van Lemelerveld, een voorzet op maat die met een halve omhaal volledig verkeerd werd geraakt en dan nog een aantal inzetten van binnen de 16-meter die niet voldoende werden gemikt. Natuurlijk is het mogelijk dat een kans gemist wordt, dus wat dat betreft viel de ploeg ook nog weinig te verwijten want het spel was gewoon ruim voldoende, alleen is het wel belangrijk dat je in de 16-meter met volle overtuiging de actie aan gaat en er met voorzetten niet gaan staan puur ter opvulling van de 16-meter. Willen scoren en ‘eager’ zijn voor het doel wanneer voorzetten of passes in de 16-meter terecht komen zijn echt voorwaarden die een spits moet hebben om dergelijke kansen succesvol af te ronden.

In de tweede helft bleef het spelbeeld in de eerste 10 minuten hetzelfde en vooral via de rechterkant, waar uitblinker Bart Stokman en wingback Luuk Smit het erg goed deden, kwamen er een aantal voorzetten, maar ook deze eerste 10 minuten leverde jammer genoeg geen doelpunten op. Na deze openingsfase in de 2e helft werd het spel wat slordiger en stropiger, maar ook in deze fase bleef Vorden de bovenliggende ploeg en werd er wel vaker diep gespeeld, waarbij in tegenstelling van de 1e helft waar passes en ideeën nog wel eens mislukten bracht Sam Abbink nu wel een aantal keren Nick Ziggers, Koen Oosterhuis en Gijs van der Veen in stelling. Toch zakte het vertrouwen in een goede afloop steeds meer en meer en ondanks dat er nog enkele mogelijkheden kwamen, hield de jonge keeper van Lemelerveld, die een ruime voldoende met zijn handen haalde, maar met zijn traptechniek al met al een zesje scoorde, zijn doel schoon. Twintig minuten voor tijd besloot trainer Wouter Schouten ietwat anders de slotfase in te gaan en met een 3:3:4 opstelling, waarbij Nick Ziggers en Sander Vissers de vleugels bezette en Gijs van der Veen en Werner Rondeel in de spits speelden, vol voor de winst te gaan. Via een combinatie in het midden rond het 16-metergebied, werd via de sterk ingevallen Niels Rondeel uiteindelijk Luuk Smit vrij gespeeld en na controle via de borst en het bovenbeen zette hij zichzelf helemaal vrij voor de keeper op zo’n 10 meter voor het doel en gelukkig voor alles wat geel en zwart was binnen en langs de lijn scoorde hij beheerst de 0-1. De ban was gebroken, maar doordat het verschil maar één doelpunt was, ging Lemelerveld, waarbij het gebrek aan voetbalgochme ruimschoots goed werd gemaakt door hun tomeloze inzet, toch nog voor de gelijkmaker. Een kopbal uit een vrije trap vanaf de rechterkant was het enigste en tevens laatste wapenfeit van de thuisclub, want in de laatste minuut besliste de jeugdige Sander Vissers met alweer zijn vijfde doelpunt van dit seizoen deze belangrijke wedstrijd. In de slotfase was ook Jurre Heij, die s’morgens ook nog een uur had gevoetbald bij het 2e elftal tegen PAX 2 (1-1), nog ingevallen en hij kon nog een aantal keren in stelling gebracht worden (waaronder één keer via een prachtige hakbal van Werner Rondeel) om in de counter toe te slaan, wanneer Lemelerveld met alle risico weer naar voren was gegaan.

Vorden 1 heeft in de eerste helft haar beste voetbal laten zien van dit seizoen, alleen was  het 16-meterspel te mager en het afronden van de kansen onvoldoende. Gelukkig beloonde de ploeg zichzelf deze middag alsnog en konden er door doelpunten van Luuk en Sander alsnog drie punten worden toegevoegd aan het puntenaantal van Vorden 1. De driekoppige afvaardiging van het  bestuur deze middag in Lemelerveld , samen met de ex-voorzitter en vrouwelijke steun en toeverlaat van onze secretaris kon alsnog met een tevreden gevoel de terugreis door het Sallandse land gaan aanvangen. En terwijl de navigator ons door prachtige oorden zoals Luttenberg, Haarle en Nieuw-Heeten bracht, was de algehele conclusie tussen de muziek van de soft-rock uit de jaren’80 door, dat de jonge ploeg van trainer Wouter Schouten en Rene Nijenhuis vanmiddag de 1e helft van de competitie op een goede wijze had afgerond. Een plek tussen de 4e en 8e plek van 2I is uiteindelijk het doel en met nog 15 wedstrijden (en dus nog 45 te verdelen punten) te gaan moet Vorden 1 dat met deze groep en deze vorm echt wel kunnen halen, al is de concurrentie moordend en het aantal degradatieplaatsen erg groot.