Vorden 1 heeft gisterenmiddag in een gelijkwaardige wedstrijd tegen VVG’25 de kans op de 4e plaats in de eindrangschikking laten liggen. Door een laat tegendoelpunt in de 81e minuut werd het namelijk 0-1 voor de ploeg uit Gaanderen en zodoende verloor het 1e elftal haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. DVC’26, de ploeg die samen met Vorden op de gedeelde 4e plaats stond, won haar wedstrijd tegen Eendracht’30 en vandaar dat deze ploeg nu alleen op de 4e plaats terecht is gekomen met 40 punten en Vorden 1 op 37 punten blijft staan en de 5e plaats in neemt. SDOUC heeft ook gewonnen en vandaar dat zij de 3e periode zullen gaan pakken en dit houdt in dat de nummer vier van de eindrangschikking de periodetitel over neemt van de kampioen (WSV oF SDOUC). Vorden moet dan volgende week winnen van Quick 1888 en DVC’26 verliezen van SDOUC en beide ook nog eens met flinke cijfers (6 doelpunten verschil) , om als geel-zwarten toch nog die 4e plek te bereiken. Bij een gelijk spel tegen VVG’25 gisterenmiddag was dit een reële optie geweest, maar na het 0-1 verlies is het een schier onmogelijke opgave geworden.

Vorden 1 begon de wedstrijd met de wetenschap dat wanneer er minstens één punt uit de laatste twee wedstrijden wordt behaald, zij de beste prestatie neer zetten van de geel-zwarten sinds zij  7 jaar geleden in de 2e klasse KNVB terecht zijn gekomen. Nu al hebben zij met 11 overwinningen de meeste winstpartijen gehaald vanaf het 1e seizoen 2015-2016 en door bovenstaande regels rondom het overnemen van de periodetitel van de kampioen via de 4e plek in de rangschikking is het dus ook nog eens mogelijk om dit goede seizoen te bekronen met een ‘nacompetitie toetje’. Op de langdurig geblesseerde spelers Bas Kortstee, Gijs van der Veen en Dion Besselink na, was de selectie van trainer Wouter Schouten compleet, want ook Luuk Smit kon weer volledig aansluiten en was na 8 weken blessureleed (uit tegen Union) weer van de partij. Vorden 1 begon met de volgende opstelling :  Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Abbink, Sven Mulder – Rahem Pabai, Sam Abbink, Kris Koning, Niels Rondeel – Koen Oosterhuis, Nick Ziggers, Daan Horstman. Op de bank begonnen deze middag Frank Hiddink, Musa Dagdelen, Werner Rondeel, Luuk Smit, Kevin Vliem en de keeper van de beide kampioensteams JO19-1 en het 2e elftal Tomas Oonk.

De 1e helft was van beide kanten een ware wedSTRIJD, want het waren vooral de duels, de intensiteit in de loopacties en de meer opportunistische voortzettingen in plaats van de ‘lage voetbalcombinaties’ die de boventoon voerden. Vooral achterin had VVG’25 een enorm sterk blok van vier man staan, waarbij de beide spitsen van Vorden, Nick Ziggers en Daan Horstman, dan ook vaak ‘uitwaaierden’ naar de zijkanten, om zodoende uit de duels te blijven met de twee sterke, atletische en fysieke centrale verdedigers. Dat ‘uitwaaieren’ was tevens een gevolg van de keuze voor deze beide spitsen, aangezien zowel Frank, Musa als Gijs dus niet in de basis speelden. Deze drie spitsen spelen vaak meer vanuit het centrum en fungeren dan ook regelmatig als aanspeelpunt, maar zowel Daan Horstman als Nick Ziggers zijn meer spitsen met een actie en willen graag ‘met het gezicht naar het doel’ spelen. In de 1e helft was het vooral Daan Horstman die op deze wijze een aantal keren vrij gespeeld werd aan de linkerzijde van de voorhoede en zodoende in de gelegenheid was om met een actie de bal met zijn rechterbeen voor te slingeren. Het leverde wel ‘ballen in de zestien’ op, maar geen kansen, want de achterhoede van VVG’25, inclusief de keeper, behaalden een ruime voldoende deze middag. Ook met dode momenten, zoals corners en vrije trappen was er weinig eer te behalen voor Vorden, want in de lucht waren de blauw-witten bijna niet te verslaan.

In de tweede helft waren de tussenstanden bekend en had Vorden sowieso het vizier maar op één ding staan en dat was een doelpunt maken en dus deze wedstrijd willen winnen. Maar je voelt als team ook vaak aan of er daadwerkelijk iets te halen valt en of je soms ook, ondanks alle intenties en inzet, tevreden moet zijn met een gelijk spel. Dit was gisterenmiddag namelijk ook het geval, want zowel VVG’25 als Vorden speelden een ware ‘0-0’ wedstrijd met aan beide kanten wel de intentie, maar niet de ware kansen op een positief resultaat. De trainers Wouter Schouten en René Nijenhuis probeerden na 70 minuten nog nieuw en extra elan in te brengen door maar liefst drie wissels toe te passen en met Werner Rondeel, Frank Hiddink en Musa Dagdelen dus op papier nog aanvallender te gaan spelen. Luuk Smit kwam direct daarna ook nog Daan Horstman aflossen en zodoende speelde het 1e elftal de laatste 20 minuten meer een 3-3-4 systeem, met Bart, Bas en Sven achterop, Werner, Kris en Koen op het midden en voorin Nick en Luuk als buitenspelers en Musa en Frank als centrumspitsen. Een verraderlijk schot van Musa, dat op de lijn gepareerd werd door de Gaanderense keeper, een kopbal met de ‘kruin’ van Koen Oosterhuis na een voorzet van Daan Horstman en enkele scrimmages voor het doel waarbij de bal net niet goed kwam te liggen om echt uit te halen, waren de wapenfeiten in deze laatste fase van de wedstrijd. De grootste kans op de 1-0 was echter net voor de drie wissels in de 68e minuut, toen de VVG-achterhoede haar enigste foutje maakte deze middag en de bal te kort terug tikte op de keeper. Nick Ziggers was er als de kippen bij en kon net iets eerder bij de bal dan de uitstormende keeper, maar schoot het leder tegen de hand van de doelman. ‘Hands scheids !!’  schreeuwde het talrijke publiek onder de overkapping, maar de scheidsrechter beoordeelde de redding ‘binnen de 16-meter’ en zo verdween een goede kans op de 1-0.

Uit het niets kwam ineens deze 1-0 toch op het scorebord, maar dan in het voordeel van de uitspelende partij. VVG’25 had in de 55e minuut al een keer het doel van Robin onder vuur genomen, maar vanaf 16 meter net over geschoten, maar de tweede keer dat zij in de tweede helft op het doel schoten was het wel raak. Een hoge bal werd in eerste instantie nog weg gewerkt door de achterhoede van Vorden, maar de tweede inzet viel pardoes voor de voeten van de Gaanderense spits. Deze bedacht zich niet en nam de vallende bal op het laagste punt, net voordat het de grond raakte, ineens op de slof en schoot de bal onder Robin Verstege door. Wat volgde was een slotoffensief van Vorden om toch nog de gelijkmaker te kunnen scoren en in de 88e minuut was Luuk Smit hier nog het dichtste bij, toen Nick Ziggers vanaf de linker zijkant zich een weg baande richting de zestienmeter en daar flink werd gehinderd. Nick bleef echter in balbezit en schoof de bal met zijn linkerbeen keurig voor op de instormende Luuk Smit, maar zijn inzet werd gekraakt en uit de volgende scrimmage, toen de bal bleef liggen op zo’n zeven meter voor het doel, werd Frank Hiddink afgefloten wegens het hinderen van de tegenstander.

Vorden 1 likte de wonden en verloor net als vier weken geleden tegen Varsseveld onverwachts en ook niet geheel verdiend (het was een typische 0-0 wedstrijd) wederom een thuiswedstrijd. Terwijl er van de concurrenten DVC’26 en Eendracht’30 zes punten is behaald, heeft VVG’25 juist zes punten behaald tegen de geel-zwarten. De ploeg uit Gaanderen kan dan ook terug kijken op een geslaagd eerste volledige jaar in de 2e klas en Vorden 1 kijkt nog met een (heel) klein oog naar een ‘Houdini-act’  om de 4e plaats te behalen, maar kan met 37 punten (wellicht nog 38 of 40) en een 5e plaats ook zeer tevreden zijn met dit 7e seizoen in de 2e klas.

Foto’s : Daman Piekaar (Jeugd Webredactie)