Vorden 1 heeft zich vanmiddag  van haar goede kant laten zien, door tegen de runner-up van de 2e klas een 1-0 overwinning te behalen. DVC’26 uit Didam leed een uiterst vervelende nederlaag, ook al omdat koploper Varsseveld vanmiddag eveneens punten morste. De 1-0 kwam in de 79e minuut op een onverwachtse manier tot stand, want de gehele wedstrijd zeer degelijk en betrouwbaar keepende doelman uit Didam ging behoorlijk in de fout. Een voorzet van Sam Abbink leek een eenvoudige prooi te worden voor de sluitpost in het groen, maar geheel onverwachts liet hij het leder door zijn handen glippen. De bal stuiterde nog een keer op de grond en van een meter of zes voor het doel schoot Koen Oosterhuis heel beheerst de thuisclub naar de 1-0 overwinning. In de laatste 15 minuten overleefde Vorden de storm van DVC’26 door in de lucht heel soeverein als winnaar uit de bus te komen, mede door de driemans_luchtbrigade met Bram Garritsen, Bas Kortstee en Bas Abbink.

Vorden 1 speelde deze wedstrijd voor de 15e keer in een gewijzigde basisopstelling. Heeft ons vlaggenschip dan zoveel blessures, schorsingen of andere reden voor afwezigheid?  Natuurlijk komt er wel eens schorsing voor en is er van de 18-koppige selectie er wel eens één geblesseerd, maar het is vooral de uitgebreide keuze die trainer Klaas Vermeulen heeft, waardoor de opstelling nog wel eens veranderd. Deze zondag waren trouwens Luuk Smit en Jurre Heij afwezig wegens blessureleed en Sven Mulder zat een wedstrijd schorsing uit, maar toch koos de staf van v.v. Vorden ervoor om de dug-out te laten bezetten met spelers als  Bas Abbink, Gijs van der Veen, Bart Stokman die vorige week alle drie nog in de basis speelden. De overige reserves bestonden uit twee JO19-1 spelers, namelijk Mauro v.d. Poel en Quinten Eigenraam (res.keeper) en 2e elftalspeler Rens Avink.  Nadat er een minuut stilte in acht werd genomen ter nagedachtenis aan ons erelid Jan Hulshof, die afgelopen week op 76-jarige leeftijd is overleden, begonnen de volgende elf spelers in de basis : Robin Verstege (a) – Dion Besselink – Bram Garritsen, Bas Kortstee, Niels Rondeel – Sam Abbink, Kris Koning, Koen Oosterhuis – Nick Ziggers, Niek Spiegelenberg, Sander Visschers.

De eerste helft was voor de thuisclub, die direct in de 3e minuut al een gevaarlijke cornerbal van Sam Abbink voorbij het doel zag verdwijnen, toen Niels Rondeel bij de 2e paal de bal net niet lekker de bal binnen kon tikken. Sowieso was de bal in de eerste helft veelal op de helft van de in het wit gestoken nummer twee van de ranglijst, DVC’26, dat in de heenronde ook al een 3-3 gelijkspel had moeten incasseren van Vorden. Vorden liet de eerste drie kwartier goed veldspel zien, was vanuit achteruit nauwkeurig en kon via de middenvelders Sam Abbink en Kris Koning telkens weer de actie vooruit inzetten. Maar zoals wel vaker dit seizoen wil dit goede veldspel niet altijd zeggen dat er ook  kansen worden afgedwongen. Zo was er ook vanmiddag in de eerste helft wel sprake van een aantal mogelijkheden, maar daadwerkelijke kansen waarbij de keeper van DVC’26 op de proef werd gesteld waren er niet of nauwelijks. Het meest hachelijke moment voor het doel van DVC’26 was in de 25e minuut toen na een geblokt schot de bal met veel effect precies bovenop de lat terecht kwam en jammer genoeg voor Vorden niet meer dan een cornerbal opleverde.

Na een kwartier diende trainer Klaas Vermeulen al in te grijpen, toen Niels Rondeel na een duel aan de zijkant van het veld, vlak voor de tribune, door de enkel ging en niet verder kon spelen. Bart Stokman kwam in het veld en ging op zijn vertrouwde plek aan de rechterkant spelen en Dion Besselink nam de plek van Niels over. Ook DVC’26 moest wisselen en bij de rood-zwarten kwam de vertrouwde linksbenige Joël Nibaële het veld in, die in de voorgaande zes ontmoetingen in de laatste 7 seizoenen immer als links-back tegen Vorden voetbalde, maar nu als linksbuiten direct de degens mocht kruisen met Bart Stokman. In één van de eerste duels moest Bart Stokman al aan de noodrem trekken en een gele kaart incasseren, maar voor de rest van de wedstrijd won Bart deze onderlinge wedstrijd tussen de twee atleten op punten.

Na de rust werd het spelbeeld onrustiger en durfden beide ploegen steeds minder van achteruit op te bouwen. Het risico werd steeds verplaatst via een lange bal naar de voorhoede en vandaar werd er veelal vanuit de ‘2e bal’ gespeeld, nadat er allereerst een noodzakelijk duel in de lucht aangegaan moest worden. Het leek lange tijd 0-0 te worden, alhoewel er telkens wel dreiging vanuit de sterke voorhoede van DVC op de loer lag. In de 78e minuut werd er alsnog een doelpunt gescoord en in de inleiding van dit verhaal staat uitgelegd op welke wijze dit tot stand is gekomen. Vorden diende nog een kwartier te overleven en de achterhoede kon haar lol op, want telkens moest de strijd aangegaan worden en ging dit ook nog eens gepaard met veel fysieke duels in de lucht. DVC’26 bracht nog de handige en wendbare linksbenige Lenselink het veld in en deze kon een aantal keren een gevaarlijk indraaiende voorzet afleveren, maar ook deze pogingen werden allemaal teniet gedaan door de uiterst geconcentreerde, sterke en soeverein spelende achterhoede van v.v. Vorden.

Net voor het doelpunt kwam Gijs van der Veen in het veld voor Niek Spiegelenberg en verving Bas Abbink de voorhoedespeler Nick Ziggers. Bas kwam op het middenveld te spelen met de punt naar achteren en Koen Oosterhuis nam de plek van rechtsbuiten in. Koen reageerde in eerste instantie verveeld en verbaasd, maar besloot toen, geheel terecht, om deze positie op zijn eigen manier vorm te geven en kwam zwervend in de voorhoede eigenlijk telkens op dezelfde plek van het veld in balbezit alwaar hij de gehele wedstrijd als ‘nummer tien’ ook had gespeeld.  In het laatste kwartier was de doelpuntenmaker (Koen heeft er nu al 9 gescoord dit seizoen) de gevaarlijkste man in de voorhoede van v.v. Vorden en was het iedere keer ‘hens aan dek’ voor de uitgedunde achterhoede van DVC’26, wanneer de zeer snelle, wendbare en technisch begaafde topscorer van Vorden aan de bal kwam.

Vorden hield keurig stand en de beide uitblinkers, Bram Garritsen en Bas Kortstee, sleepten het elftal door deze fase heen en na 97 minuten konden beide handen de lucht in. Met de vierde overwinning van dit seizoen, samen met zes gelijke spelen, komen de geel-zwarten op 18 punten en is het een plaats gestegen op de ranglijst (10e). Komende zondag speelt Vorden uit in Beneden Leeuwen tegen de nummer zes Leones.

De aanleiding van het enige doelpunt van de wedstrijd. Keeper Leroy de Boer kan het leder niet klemvast houden en de door zijn handen geglipte bal zal enige seconden later door de net niet zichtbare Koen Oosterhuis in het doel worden geschoten.

‘Man of the Match’ Bram Garritsen (met rouwband i.v.m. het overlijden van erelid Jan Hulshof) wint één van de vele kopduels deze middag. Robin Verstege (keeper), Kris Koning en Bart Stokman slaan het duel namens Vorden met veel vertrouwen gaande.

Opluchting en blijdschap op de bank bij v.v. Vorden direct na afloop van de wedstrijd Vorden – DVC’26 (1-0).