Het is Vorden 1 gisterenmiddag voor de derde keer op rij gelukt om een wedstrijd winnend af te sluiten. En niet alleen werden er dus drie punten voor het 3e achtereenvolgende weekend aan het totaal toegevoegd, maar het was ook voor de derde keer op rij dat er geen tegendoelpunt werd geïncasseerd. Uitstekende cijfers dus voor de ploeg van trainer Klaas Vermeulen, die met de 2-0 winst op Schalkhaar ook nog eens twee plaatsen steeg op de ranglijst. Met de cijfers van een ware middenmoter, 6 keer gewonnen, 6 keer gelijk en 6 keer verloren en een doelsaldo van 26 doelpunten en 26 doelpunten tegen, staat het nu op de ‘veilige’ 8e plaats. Maar in de krankzinnig spannende 2e klas G zijn deze cijfers zeker nog geen garantie voor weer een jaartje 2e klas, maar het feit dat het door de 2-0 overwinning op Schalkhaar nu wel 5 punten is uitgelopen op deze nummer 11 van de ranglijst, geeft de geel-zwarten wel een gerust, opgelucht en lekker gevoel! 

Spannend is het zeker in 2G, waar gisterenmiddag ook de topper tussen de nummer één en twee werd gespeeld en in het voordeel van VVG’25 (1-2 winst op Varsseveld) werd beslist. Het verschil tussen de tegenstander van Vorden gisterenmiddag, nummer 11 Schalkhaar,  en de nummer 3 Westervoort is alleen al in punten opvallend, want dit bedraagt slechts 11 punten. Maar ook het feit dat Schalkhaar maar twee nederlagen meer heeft geleden dan Westervoort en slechts één doelpunt meer (!) heeft tegen gekregen dan de blauw-witten (29 om 28) die nog om de titel mee doen, zegt heel veel over de geringe krachtsverhoudingen tussen de 11 ploegen in deze 2e klasse. Wel dient na gisterenmiddag geconcludeerd worden dat Columbia en DIO het nu wel heel moeilijk krijgen en met beide 10 punten en een doelsaldo van -27 en -34 alleen nog heel stiekem mogen hopen op een plek in de nacompetitie.

Aangezien de onderlinge verhoudingen tussen de 7 ploegen, die allemaal strijden om een plek op de ranglijst boven de nummers 11, 10 en 9  zeer gering zijn (Schalkhaar (19), DCS (22), Beuningse Boys (23), Vorden (24), Trekvogels (24), Leones (25), Markelo (28), DVC’26 (29) is winst in een onderlinge confrontatie helemaal welkom. Vorden 1 deed daarom zeer goede zaken en heeft na de 2-0 overwinning 5 punten voorsprong op haar belager Schalkhaar.

De thuisploeg moest gisterenmiddag de doelpuntenmaker (2) in de wedstrijd tegen Leones missen, want Gijs van der Veen was donderdagavond tijdens de training flink geblesseerd geraakt aan zijn enkel. Naast Gijs waren ook Niels Rondeel en Jurre Heij nog niet fit genoeg voor de wedstrijdselectie en vandaar dat Klaas Vermeulen samen met René Nijenhuis en Stefan Jansen, de volgende basisopstelling had gemaakt : Robin Verstege – Bart Stokman (1), Bram Garritsen, Bas Abbink, Dion Besselink – Sam Abbink, Bas Kortstee, Kris Koning – Nick Ziggers, Sander Visschers, Koen Oosterhuis. Op de bank begonnen deze zondagmiddag Jacco Kettelerij (JO19-1), Luuk Smit, Mauro van der Pol (JO19-1), Niek Spiegelenberg, Sven Mulder en Quinten Eigenraam (JO19-1).

Het was al direct raak voor de geel-zwarten, want in de 2e minuut werd er aan de rechterkant flink druk gezet en Schalkhaar kwam hier niet gelukkig uit. De doelman verlengde de voorzet maar half en bracht de bal bij de 2e paal en daar stond Nick Ziggers die vanaf 5 meter en met nog de nodige tegenstand van een verdediger van Schalkhaar de bal keurig binnen knikte en de 1-0 op het scorebord bracht. Vorden 1 haalde hier het nodige vertrouwen uit en zag haar strijdplan, om na twee goede overwinningen tegen DVC en Leones ook in deze thuisbeurt tegen Schalkhaar de volle buit van 3 punten te behalen, helemaal uit komen. In de 12e minuut kreeg Koen Oosterhuis de volgende kans, maar hij schoot met rechts net naast het doel, waar velen gehoopt hadden dat hij net iets langer had gewacht, zodat de bal op zijn sterke linkerbeen was komen te liggen.

‘Het was nou echt niet zo dat wij duidelijk sterker waren als Schalkhaar, maar wij hadden wel een licht overwicht in met name de 1e helft. Het is wel zo, dat net als vorige week er steeds op de juiste moment heel effectief met de kansen wordt omgegaan. En daarom was de 1-0 ruststand ook wel verdiend op dat moment’, aldus assistent trainer René Nijenhuis die na afloop aan de groep kenbaar maakte dat hij ook volgend seizoen wederom Klaas Vermeulen zal assisteren bij het 1e elftal. De groep heeft enkele weken geleden wel te horen gekregen dat de andere assistent trainer Stefan Jansen zijn contract niet heeft verlengd en jammer genoeg voor vele spelers dus niet aan blijft als assistent trainer.

In de tweede helft was het spelbeeld, waarbij er veel duels waren te bewonderen op het gladde, natte maar verder prima bespeelbare natuurgrasveld, wat meer in evenwicht, maar ook nu weer benutte Vorden één van de spaarzame kansen weer ten volle, Invaller en de naderhand als ‘Man of the Match’ gekroonde Niek Spiegelenberg kreeg na een uitstekende loopactie de bal precies in de loop gespeeld en hij rondde net in de 16-meter aan de rechterkant van het doel en de keeper uitstekend tegendraads af. De stand was dus in 60e minuut 2-0 geworden en dat was het sein voor Schalkhaar om het laatste half uur ‘alles of niets’ te gaan spelen. De vorden-verdediging met het centrale duo Bram Garritsen en Bas Abbink had de boel echter uitstekend onder controle en verder dan een bal op de lat en een goede poging waarbij Robin Verstege handelend op moest treden kwamen de Deventenaren niet.

Bij Vorden 1 kwamen ook nog Luuk Smit en Sven Mulder het veld in en in de laatste fase mocht de 17-jarige Mauro van der Pol uit de JO19-1 zijn debuut maken in het 1e elftal van Vorden. Deze jeugdige speler uit Eefde is dit seizoen bij v.v. Vorden komen voetballen, nadat hij de laatste jaren bij de jeugdopleiding van de Graafschap heeft gespeeld. Mauro speelt in de JO19-1 en traint iedere week een avond mee met het 1e selectie en heeft met zijn linkerbeen al veel indruk gemaakt bij de JO19-1. Gisterenmiddag kreeg hij ook nog een goede schotkans op ‘randje 16’, maar doordat hij iets uitgleed met zijn standbeen, kon hij zijn inzet niet promoveren tot een doelpunt.

Komend weekend is Vorden 1 vrij en wordt er in de 2e klasse G helemaal geen wedstrijden afgewerkt. Op zondag 7 april komen 12 van de 13 ploegen in deze klasse weer in actie en Vorden 1 speelt dan (weer) thuis tegen Beuningse Boys. Wederom een concurrent om die o zo belangrijke 8e plaats in de ranglijst en wellicht kan ook deze tegenstrever aan de zegekar worden gebonden!

De 1-0 van Nick Ziggers waarbij hij met zijn hoofd, en flinke tegenstand van een Schalhaar-verdediger, de bal tot de openingstreffer heeft gepromoveerd. 

De 2-0 van Niek Spiegelenberg, nadat de 19-jarige met een prima loopactie zichzelf heeft vrij gespeeld in de 16-meter. 

De 17-jarige debutant en invaller Mauro van der Pol, schiet met zijn sterke linkerbeen de bal op het doel van Schalkhaar.