Het was een geweldige zondag afgelopen weekend voor de senioren van v.v. Vorden. Van de 9 teams kwamen er 8 in actie en wonnen er maar liefst 6 hun wedstrijd. Vorden VR2 bleven voor de 3e keer op rij ongeslagen en speelden met 0-0 gelijk tegen Terwolde VR1 en Vorden 5 verloor haar thuiswedstrijd tegen Hector 6 met 2-4. Maar zoals reeds vermeld hier op de site won Vorden 1 met 0-1 van Beuningse Boys, won Vorden 2 met 0-2 van ABS 2 en wonnen Vorden 3,4 en 7 haar thuiswedstrijd respectievelijk tegen Keyenburgse Boys 3 met 7-0, tegen Longa 11 met 5-1 en met 8-0 tegen EGVV 2. En als klap op de vuurpijl won Vorden 6 haar uitwedstrijd tegen PAX 9 met 2-3 en zodoende behaalde het team van trainer ‘Pep’ Rijnders alweer haar 4e overwinning van dit seizoen. Zowel het 3e, 4e, 6e als VR1 elftal zorgde met deze resultaten ervoor dat zij na een kwart van de competitie op de 1e plaats staan in hun competitie. Ook de knappe 3e plaats van Vorden 2 mag hierbij genoemd worden, want zo hoog heeft het tweede team van v.v. Vorden in haar historie nog nooit gespeeld.

Vorden 2 moest een uitwedstrijd spelen in Bathmen, waar voor het eerst in de geschiedenis van Vorden 2 een wedstrijd gespeeld moest worden tegen ABS 2. Vorden 2 speelt sowieso tegen een aantal clubs waar in het verleden nog nooit eerder tegen heeft gestreden, want ook Haarle 2, Heeten 2, Holten 2 en Lemelerveld 2 zijn onbekende tegenstanders voor de ploeg van trainer Stijn Wentink en zijn assistent Hugo van Ditshuizen. Vorden 2 speelt in een competitie van 11 ploegen en vandaar dat deze res. 2e klas bestaat uit 2 periodes van 10 wedstrijden. Dit houdt in dat naast de kampioen (promoveert sowieso naar de res. 1e klas)  de winnaar van de 1e periode, de winnaar van de 2e periode en de ploeg die het hoogste eindigt zonder een prijs alle drie mee doen met de nacompetitie voor een plek in de res. 1e klas.

Vorden 3 en Vorden 4 speelden vorig seizoen bij elkaar in de competitie, maar zijn nu beide ingedeeld in een aparte 6e klasse. Beide ploegen zijn voortvarend begonnen aan deze competitie en Vorden 3 heeft het ook nog eens erg goed gedaan in de bekercompetitie, want zij hebben zich samen met het 2e elftal en VR1 geplaatst voor de 3e ronde van de KNVB-beker. Zowel het 3e als het 4e elftal staan ongeslagen bovenaan en Vorden 4 heeft met 15 punten uit 5 wedstrijden zelfs nog een gaatje geslagen met de nummer 2, FC Winterswijk. Het 3e elftal heeft 18 punten uit 6 wedstrijden, maar moet (zoals al twee jaar het geval is) ook sportclub Lochem 4 naast zich dulden.

Vorden 5 kwam na de 0-2 achterstand met rust tegen Hector 6 nog wel ff terug in de wedstrijd en maakte het ook nog weer ff spannend. Toch kon er niet voorkomen worden dat er voor de 4e keer werd verloren dit seizoen. Door twee overwinningen en een gelijk spel staat de ploeg van coach Hans Wullink in de middenmoot en houdt het in deze Twentse klasse nog vier ploegen onder zich.

Vorden 6 is de verrassing van het seizoen, want waar deze ploeg, die al een aantal seizoen uit nagenoeg dezelfde spelers (geboortejaren 1997-1998) bestaat en met Boudewijn Bakker en Arian Wassink hun routiniers kennen, in de voorgaande twee seizoenen niet of nauwelijks tot een overwinning kwamen, staat de ploeg van de trainers  ‘Pep’ Rijnders en Bram Oplaat en coach Nick Reintjes, nu ongeslagen op de 1e plaats! In het seizoen 2021-2022 moesten deze geel-zwarten genoegen nemen met de rode lantaarn en vorig seizoen kwam er al een lichte kentering, want toen werd er een aantal keren gewonnen en was uiteindelijk een 9e plaats het eindresultaat. Nu draait de ploeg, die iedere week fanatiek traint op de woensdagavond, als een geoliede machine en is nog ongeslagen met 13 punten uit 5 wedstrijden. Zondagmiddag werd er met 2-3 gewonnen van PAX 9 en verloor concurrent Basteom 4 ook nog eens kostbare punten, dus is er nu zelfs een voorsprong van ‘vijf verliespunten’.

Vorden 7 was na het kampioenschap in het seizoen 2022-2023 de competitie ietwat stroef begonnen en verloor de afgelopen twee weken van zowel Bentelo 8 als WVV 6. Afgelopen zondag lieten zij er weer eens een keer ouderwets ‘geen gras over groeien’. Tegenstander EGVV 2 werd, ondanks hun positieve inzet en behoorlijk aanvalsspel, met een dikke nederlaag terug naar ‘Gelser’ gestuurd. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 8-0 en vooral in de tweede helft waren er een paar hele fraaie uitgespeelde aanvallen te bewonderen, waarbij zowel de ‘steekbal’ als de ‘breedte bal’ als de ‘strakke bal’ niet ontbrak.  (zie fotoreportage van Johan Bolink – www.johanbolink.nl)

Bij de dames was Vorden VR1 een zondag vrij, want zij spelen in de 4e klas in een competitie met 11 ploegen. Na afgelopen zondag is het zelfs een competitie met 10 ploegen geworden, want de Hoven VR1 heeft na vijf nederlagen en een doelgemiddelde van 50+ tegen, haar aanvraag om een klasse lager te gaan spelen gehonoreerd gezien vanuit de KNVB.  Dit houdt in dat de stand bij VR1 ook is veranderd want de vijf ploegen met een overwinning op de Hoven hebben nu drie punten minder en ook Vorden VR1 hoort hierbij. Vorden VR1 staat desondanks met 13 punten uit 5 wedstrijd alsnog op de 1e plaats en kent met Overwetering VR1 en V&L VR1 (12 uit 5) haar grootste concurrenten.

De dames van Vorden VR2 hebben nu weer een competitie van 12, want …… De Hoven VR1 is bij hun ingekomen. Of dit team uit de wijk over de IJssel in Zutphen nog de ontbrekende vijf wedstrijden allemaal gaat inhalen, moeten we de komende weken maar in het programma van de KNVB bekijken, maar VR2 staat nu in de nieuwe ranglijst op de 9e plaats met vier gelijke spelen en 2 nederlagen. De ploeg van de trainers Rogier van Zuilekom en Kees Jansen en coach Dirk Jan Wesselink hebben nog maar 13 doelpunten tegen en horen hiermee eigenlijk in het linker-rijtje te staan. Daarvoor zou drie punten wel heel welkom zijn, maar de eerste overwinning van dit seizoen komt iedere dag dichterbij en wellicht kan dit volgende week zondag al wel plaats vinden, als er aangetreden dient te worden in en tegen WWNA (Wenum en Wissel).

Komende zondag is er een vrij/beker weekend voor de senioren en komen alleen Vorden 2 en Vorden 3 in actie voor de 3e bekerronde. Vorden VR1 speelt een inhaal competitiewedstrijd tegen V&L VR1. Op zondag 26 november komen alle 9 seniorenteams weer volop in actie voor de competitie.