Ondanks een goede tweede helft verliest Vorden tegen NEO zijn eerste bekerwedstrijd.

Op een mooi pas gemaaide grasmat speelde Vorden zijn eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Vorden begon met de volgende 11 spelers. Robin Versteege, Sven Mulder, Roy Böhmer, Bart Stokman, Bas Abbink, Gijs van der Veen, Luuk Smit, Koen Oosterhuis, Chris Koning, Frank Hiddink en Niels Rondeel. Sam Abbink kwam later in verband met zijn werk. Door het ontbreken van enkele spelers zaten Kevin Vliem en Michel Barink op de bank. Fijn om te zien dat de spelers van het tweede aansluiten.

Neo begon zeer fanatiek aan de wedstrijd en Vorden liet zich de kaas van het brood af eten. Diverse passes kwamen niet aan en met de zeer snelle en behendige rechtsbuiten van NEO werden zij zeer dreigend. Na 8 minuten brak Neo door op rechts waarbij Vorden onvoldoende weerstand bood en met een goede voorzet kon NEO bij de 2e paal eenvoudig inkoppen, 0-1.

De verdediging van Vorden werd vroeg onder druk gezet en wij konden ons hier moeilijk onderuit voetballen. In de 40e minuut een goede aanval van Vorden waaruit een doelpunt gescoord werd. Helaas voor ons werd de goal afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Net voor rust ontstond er een hachelijk situatie voor de neus van Robin en kwam de bal bij een speler van NEO waarna deze in buitenspel positie kon scoren maar de scheidsrechter floot voor buitenspel.

Ruststand 0-1. Het was duidelijk dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest gaan worden. De trainer en zijn assistent hebben hier volgens mij in de rust op gehamerd en de nodige zinvolle aanpassingen aangegeven. Na de rust een feller en gedreven Vorden. Het eerste kwartier waren wij veel dreigender en scherper in de duels. Dit resulteerde in druk op het doel van de tegenstander, maar na een snelle omschakeling wist NEO in de 58 minuut 0-2 te scoren. Wij bleven echter vooruit voetballen wat resulteerde in enkele kansen en schoten op doel. Koen schoot na een prachtige solo met een mooi gekruld schot naast en over. Een schot wordt echter beoordeeld op resultaat. In de 70e minuut gooide NEO de wedstrijd in het slot door via een goed uitgespeelde aanval 0-3 te scoren. Robin wist een grotere achterstand te voorkomen door enkele zeer fraaie reddingen.

Ondanks deze stand bleef Vorden vooruit voetballen, met passie en een positieve instelling de aanval zoeken en druk houden op de tegenstander.  Uiteindelijk resulteerde dit in een mooie aanval waarbij Frank na een goede voorzet van Niels de bal bij de tweede paal kon inkoppen, 1-3.

Al met al een terechte nederlaag tegen een goede tegenstander die goed mee zal draaien in klasse 2J.

Vorden kan terug kijken op een leerzame tweede helft en hierop voortborduren naar de start van het seizoen op 22 september.