Vorig seizoen moesten we er op wachten tot na de winsterstop, voordat het 1e en 2e elftal samen een keer wisten te winnen. Dit seizoen is het al direct op de 1e speeldag het geval, want het 2e elftal won in haar debuutwedstrijd in de res. 2e klas tegen Varsseveld 2 met 0-2 en Vorden 1 wist haar twentse opponent uit Denekamp te verslaan. Het was sowieso een geweldige openingszondag van het seizoen voor v.v. Vorden want ook het 3e elftal, 4e elftal, 6e elftal en 7e elftal wisten te winnen en de Vrouwen 1 wonnen ook nog eens samen met een keurig gelijkspel (3-3) van VR2. Het 2e elftal gaf via doelpunten van Ties Wentink (afstandschot van 35 meter) en Siebren Bijenhof (prima doelpunt…) in de ochtenduren in en tegen Varsseveld het goede voorbeeld voor het vlaggenschip zien en toen het 1e s’middags uiteindelijk met 1 doelpunt verschil won van SDC’12 was er om 16.15 uur onder de klanken van ‘DJ Invisible’ sprake van een Topzondag!

Vorden 1 wist al vanaf het begin van de voorbereiding dat deze middag Robin Verstege als keeper niet aanwezig zou zijn, omdat hij op deze dag terug kwam van een vakantie van drie weken en daarom kreeg Thomas Oonk al snel door dat hij wel eens onder de lat zou kunnen komen te staan, want Esli Lindenschot was in de start van de voorbereiding ook nog eens geblesseerd. Nadat hij in de beker al zijn debuut had gemaakt in een officiële wedstrijd, maakte de 19-jarige Thomas Oonk dus vanmiddag zijn ‘echte’ debuut en hij kan terug kijken op een prima middag met een voldoende voor zijn optreden. In het laatste kwartier had hij twee onzekere momentjes, maar voor de rest keepte hij prima en maakte een solide indruk. Sowieso stond de ploeg achterin wel goed te spelen en was de ploeg geen schim van de elf wie afgelopen dinsdagavond in het eerste half uur nog helemaal weg werden gespeeld door FC Zutphen. Vorden speelde met Bart Stokman-Bas Abbink- Sven Mulder , Luuk Smit, Sam Abbink, Koen Oosterhuis, Niels Rondeel, Gijs van der Veen, Nick Ziggers en Kris Koning. Bas Kortstee, Jurre Heij, Sander Visschers, Werner Rondeel, Bram Garritsen (2e) en Esli Lindenschot stonden in de wissel en de eerste vier genoemde spelers kwamen allemaal in de 2e helft nog in het veld

Vorden 1 had in de eerste vijf á tien minuten weliswaar aanvallende intenties, maar het was SDC’12 dat net iets dreigender uit de startblokken en direct al een paar keer gevaarlijk door kwam. Dit resulteerde ook in de keurig uitgespeelde 0-1 in de 5e minuut. Vorden 1 veranderde niet van spel en ging gewoon door met waar het gebleven was. Snel druk zetten, naar voren verdedigen en constant diepte zoeken vanuit het middenveld, dat was het devies en de ploeg uit de grensstreek met Duitsland moest na een kwartier al naar adem happen. Met een geweldige intensiteit, constante overlaps via de diepgaande Bart Stokman, Koen Oosterhuis, Kris Koning en Luuk Smit en tevens al direct een paar gevaarlijke acties, liet v.v. Vorden zien dat er serieus rekening gehouden moest worden met deze voor alle twentse ploegen in 2I ‘nieuwe’ geel-zwarte ploeg. SDC’12 praatte veel met elkaar en coachte elkaar ook veelvuldig, maar zij konden niet voorkomen dat toch de beste ploeg vanmiddag  een aantal kansen creëerden. Vooral ‘wingback’ Luuk Smit liet veelvuldig van zich horen en het mooiste moment was in de 22e minuut, toen Luuk een hoge bal prima onder controle kreeg met zijn rechtervoet en direct met links uit haalde. Zijn inzet kwam in de handen van de keeper van SDC. Tevens was er in de eerste helft wel 3 á 4 keer een mogelijkheid voor Vorden om vanuit een terug getrokken bal vanaf de achterlijn in de 16-meter af te drukken. De voorzetten van Luuk Smit (vanaf links), Bart Stokman (vanaf de rechtsback plaats opstomend) en Koen Oosterhuis (fraaie wegdraaiend en met zijn rechterbeen), werden echter niet op waarde geschat of kende geen eindbestemming door onjuiste bezetting in de 16 meter.  Toch kwam de verdiende 1-1 wel op het scorebord te staan toen uitblinker Luuk Smit een fraaie actie en dito lage voorzet van Niels Rondeel vanaf de linkerkant prima met een lage schuiver wist af te ronden. De bal smoorde nog iets door een reactie van de keeper, maar uiteindelijk rolde het leder keurig over de lijn en konden de geel-zwarten juichen voor de gelijkmaker.

Vorden ging rusten met een 1-1 stand en zij wisten van elkaar dat zij op dezelfde wijze door moesten gaan om in de 2e helft gewoon voor de winst te gaan. Vorden werd echter in het zadel geholpen door een typisch misverstand in de defensie van SDC’12 in de 53e minuut. De drie spelers in de achterhoede van SDC’12 keken vanaf de middenlijn met een stuiterbal allemaal richting hun eigen doelman, behalve de laatste man die met het gezicht richting speelveld stond. Een terugspeelbal op deze laatste man was dan ook een hele logische oplossing, maar toch dacht deze centrale verdediger dat er wellicht gefloten werd en/of had hij helemaal de spits van Vorden over het hoofd gezien, maar hij liet in plaats van aan te nemen of direct naar voren te schieten de bal zo maar langs zich heen rollen. Nick ZIggers was er als de kippen bij en profiteerde optimaal van deze fout door de bal in de loop mee te nemen, voor zich uit te spelen zodat de tegenstander er niet meer aan kwam en alleen voor de keeper keurig de keeper te passeren. Het was alweer zijn vierde doelpunt in even zoveel wedstrijden in aanloop op deze openingswedstrijd van het seizoen. De jonge 20-jarige spits, die 1,5 jaar geleden zo verrassend door de toenmalige trainer Manfred Graven vanuit de JO19-1 in de spits werd gezet bij het 1e elftal, heeft nu alweer 6 competitiedoelpunten achter zijn naam staan ondanks dat hij niet eens in zijn beste vorm verkeert.

Vorden 1 had haar voorsprong te pakken en zoals zo vaak te zien is bij Vorden 1 zakten ze na dit doelpunt iedere 10 minuten weer een paar metertjes terug. De geel-zwarten kregen nog wel een prima mogelijkheid door wederom Luuk Smit, toen in de 65e minuut een bal in de 16 meter keurig werd terug gelegd op de net buiten de 16 vrij staande Luuk Smit. Vanaf de linkerkant krulde de ‘Man of the Match’ de bal maar net naast de kruising van de verre hoek. In het laatste kwartier ging het initiatief langzaam maar zeker naar SDC’12 maar op een ‘joekel van een kans na’ (bal viel ineens op de acht meter voor het doel voor de voeten van de linksbenige voorhoedespeler van SDC’12, maar deze schoot geheel vrijstaand de bal ineens op doel en het leder ging hoog over) creëerde SDC’12 geen grote kansen meer voor de gelijkmaker. Bas Kortstee maakte het laatste kwartier af i.p.v. Sam Abbink en Jurre Heij, Sander Visschers en Werner Rondeel  mochten voorin de moe gestreden Luuk Smit, Gijs van der Veen en Nick Ziggers vervangen en zodoende helpen de overwinning over de streep te trekken. Vorden 1 bleef goed in de organisatie staan, kreeg dus nog twee hachelijke momenten toen o.a. doelman Oonk zijn enigste mindere momentje kende, maar kwam er aan de andere kant ook nog een keer gevaarlijk uit en was verder vooral vanaf het middenveld nog een paar keer dreigend maar doordat de aansluiting ontbrak kon er geen goede eindpass gegeven worden.

Het 1e elftal liet na magere uitslagen tegen DZC’68 en FC Zupthen (za en di) zien dat het nu volop voor de winst ging en zij slaagden met vlag en wimpel voor deze keuze. Vooral in de 1e helft was er een flitsende start en goede mogelijkheden in het 16 meter gebied, dus op basis van deze uitslag hebben de geel-zwarten, net als vorig seizoen in de openingswedstrijd, de wedstrijd verdiend gewonnen en de volle buit te pakken.

Ga voor foto’s naar de website van Johan Bolink : https://www.johanbolink.nl/album/Vorden1-SDC%202-1/

Vorden 1 voor aanvang van de wedstrijd met v.l.n.r. staand Thomas Oonk, Bas Abbink, Kris Koning, Gijs van der Veen, Luuk Smit, Sven Mulder. zittend v.l.n.r. Nick Ziggers, Sam Abbink, Bart Stokman, Koen Oosterhuis, Niels Rondeel.