In speelronde 15 eindigden voor de vierde keer meerdere deelnemers met een gelijk aantal punten bovenaan in een speelronde. Waar bij de andere 3 keren er moest worden geloot tussen 2 deelnemers, waren er nu 3 deelnemers die aanspraak maakten op de weekwinst. Door Yorn Leegstra, die zelf net een punt te kort kwam deze speelronde om bovenaan te eindigen, werd ook deze maal de loting verricht. Het briefje met de naam van Thijs Eijkelkamp werd door Yorn getrokken, waardoor Thijs wordt aangewezen al weekwinnaar en de bijbehorende prijs ontvangt.

Net als Thijs behaalden ook Dennis Wentink en Henri Eggink 50 punten in speelronde 15. Beide heren, die vorig seizoen respectievelijk 3 en 2 keer weekwinnaar werden, waren nu minder fortuinlijk in de loting.

In het algemeen klassement zakte Bas Schröer van de gedeelde eerste plaats naar plaats 5. Verder kent de Top-5 dezelfde namen als na speelronde 14. De Top-5 zien we op dit moment ook terug in de Top-10 van periode 2. De laatste twee speelrondes zullen bepalen wie in de prijzen vallen voor periode 2. De onderlinge verschillen zijn minimaal en de bovenste 35 in periode 2 maken allemaal nog kans om in de Top-10 te eindigen.