Het was een prachtige dag voor de gehele voetbalvereniging, want naast geweldig weer was er de uitreiking van het nieuwe shirt aan alle 29 teams, werd het 600e lid bekend gemaakt, waren alle shirtsponsoren uitgenodigd en kregen tevens een aandenken uitgereikt, werden mensen van de Voprovo en de entree bedankt voor bewezen diensten en werd er als slagroom op de taart ook nog eens gewonnen door Vorden tegen VVG met 4-3.

Vorden 1 kwam geheel in het nieuw gestoken met de volgende basis-elf aan de start van deze openingswedstrijd van het seizoen 2023-2024: Robin Verstege – Bart Stokman (a), Bas Kortstee, Bram Garritsen, Dion Besselink – Kris Koning, Sven Mulder, Koen Oosterhuis – Sander Visschers, Gijs van der Veen, Jurre Heij. In de tweede helft werden Niek Spiegelenberg, Luuk Smit en Bas Abbink nog ingebracht voor Jurre Heij, Kris Koning en Sander Visschers. Nick Ziggers en Sam Abbink bleven net als reserve-keeper Esli Lindenschot deze middag op de bank.

VVG’25 speelt voor het 3e achtereenvolgende seizoen in de 2e klas, nadat zij in 2019 kampioen waren geworden in de 4e klas en in 2020 zelfs waren gepromoveerd naar de 2e klas. Na de beide ‘corona-seizoenen’ werden zij 6e in het seizoen 2021-2022 en vorig seizoen 5e en mocht het zelfs deelnemen aan de nacompetitie. Vorden had 2 seizoenen geleden tegen VVG gespeeld en verloor toen beide wedstrijden, dus zij waren gewaarschuwd. In nagenoeg hetzelfde team kam VVG deze middag aan de aftrap en de eerste 20 minuten waren volledig voor de bezoekers. Sterk, snel en met een goede portie intensiviteit werd zo snel mogelijk de voorwaartsen aangespeeld en vooral vanaf hun rechterkant kwamen zij een aantal keren gevaarlijk op zetten. Het kon dan ook niet lang duren of dit zou resulteren in een goede doelkans en in de 14e minuut was het zelfs raak voor VVG’25. Wederom aan de rechterkant, waar Vorden linksback Dion Besselink een lastige 1e helft had, kon VVG zich vrij spelen en uit een bekeken voorzet werd vanaf dichtbij keurig raak gekopt ter hoogte van de tweede (of verre) paal.

Een domper voor Vorden 1 maar de ploeg van debuterend trainer Klaas Vermeulen herpakte zich keurig en via een prima uitgespeelde aanval waarin de bal via Koen Oosterhuis naar de rechterkant verplaatst richting Sander Visschers en na een prima aanname werd de bal breed gelegd  op randje zestien waar Gijs van der Veen met binnenkant voet de bal in de verre hoek plaatste: 1-1. Nog geen vijf minuten later wederom een aanval van Vorden 1 waarbij uiteindelijk de bal in een scrimmage door de keeper naar de zijkant werd weg gewerkt. Kris Koning liep hier achteraan en terwijl hij half met de rug naar het doel stond, voelde hij nog aan dat de keeper ver voor zijn doel stond. In de draai en met een weergaloos gevoel plaatste hij de bal met een grote boog over de keeper, precies in de verre hoek tegen het zijnet aan: 2-1.

Vorden 1 had haar voorsprong te pakken, maar toch werd het vlak voor rust nog weer gelijk. Wederom vanaf de rechterkant werd de bal voor het doel gebracht door VVG en op 12 meter van het doel werd een voorhoedespeler op de borst aangespeeld. Bart Stokman moest kiezen voor een duel met het risico op een penalty tegen, of inhouden en met de bal mee verdedigen. Hij koos voor het laatste, maar omdat de bal zo keurig in de loop van de inkomende Alexander Megens werd gelegd, kon hij toch niet voorkomen dat de laatst genoemde speler de 2-2 aantekende.

Na de rust liet Vorden direct zien dat het volledig voor de winst wilde gaan. Extra gestimuleerd door het met 150 man bevolkte terras, inclusief overkapping, die de aanvallers van Vorden bij wijze van spreken naar zich toe schreeuwden, kwamen er in het eerste kwartier al twee prima kansen in de 16-meter voor Vorden. Vooral het moment dat Sander Visschers in de 49e minuut vanaf de linkerkant op de achterlijn zijn direct tegenstander uit kapte en daarna met rechts nog voor kon zetten, was Koen Oosterhuis er als de kippen bij om de stuiterbal direct in de loop op zijn hoofd op doel te koppen. Deze keer kon de keeper echter nog redding brengen, maar vijf minuten later was het alsnog raak. Nu was het Gijs van der Veen die vanaf de rechterkant door kwam en met een bekeken voorzet de bal op acht meter voor het doel bracht. Wederom was het Koen Oosterhuis die in de zestien aan kwam gelopen en met een prachtige kopbal, plaatste hij de bal in de verre hoek. Technisch heel fraaie afgerond, want als hij ‘echt’ had gekopt, dan had de keeper hem gehad, maar doordat hij hem licht schampte en zodoende precies genoeg toucheerde en de juiste richting mee gaf, verdween de bal in het doel.

Vorden 1 had wederom haar gewenste voorsprong, maar met nog 35 minuten te spelen was het veel te vroeg om te consolideren. Wat volgde was dan ook een zeer aantrekkelijke, open wedstrijd, waarbij Vorden gedoceerd bleef aanvallen en hoe langer de tijd verstreek hoe meer VVG zich steeds nadrukkelijker in het doelgebied van Robin meldde. Met de verse krachten Luuk, Niek en Bas moest de voorsprong worden behouden, maar in de 85e minuut werd het via een penalty toch 3-3, nadat in een scrimmage de doelman net teveel zijn tegenstander raakte, toen de linksbuiten niet iets eerder bij de bal was dan onze keeper.

Vorden 1 moest een gelijkspel accepteren, maar met nog 8 minuten te gaan wilde het toch voor de overwinning gaan. En ondank dat VVG ook nog een keer aanvallend voor de dag kwam, was het toch Vorden 1 dat deze prachtige vorden-middag ook nog eens met een overwinning van Vorden 1 werd afgesloten. Door een combinatie met Koen Oosterhuis speelde Sander Visschers zich knap vrij en kneep vanaf de recher-zijkant, evenwijdig aan het 16-metergebied met de bal aan de voet het veld in. In het midden voor het doel aangekomen haalde Sander met links heel geplaatst uit en toen de keeper de bal niet vast kon houden, was Koen Oosterhuis er als de kippen bij en schoot de bal in de rebound met zijn rechterbeen raak.

Een enorme vreugde-explosie bij het 1e elftal en haar supporters en toen het team de laatste vier minuten ook goed doorstonden, konden na het fluitsignaal de handen eindelijk de lucht in. Een gelijkspel was qua veldverhouding en kwaliteiten aan beide kanten terecht geweest, maar door vol voor de winst te gaan, is het, volgens de weliswaar niet geheel objectieve verslaggever van dit stuk, toch een verdiende overwinning van Vorden geworden en kon de ploeg van trainer Klaas Vermeulen haar eerste drie punten bij schrijven.

Hieronder de beide doelpunten in de tweede helft van Koen Oosterhuis (voor de gehele reportage van Johan Bolink, ga naar www.johanbolink.nl)