Na de Carnaval; Ja door de wisselvallige periode zoals ieder jaar rond de carnaval met een programma die dus werkelijk nergens op slaat waar je 1 wedstrijd per maand gepland ziet staan en dan ook nog afhankelijk bent van het weer is het altijd weer lekker om een wedstrijd te mogen voetballen. Gelukkig was SSA Ratti-Socii Dames 1 bereid om tegen ons aan te treden. welliswaar met een mixteam wat niet op elkaaringespeeld was maar dit is ondergeschikt aan het opdoen van wedstrijdritme. Rob Golstein was bereid de wedstrijd te leiden wat natuurlijk super fijn is en onze dank hiervoor! Maar goed, de wedstrijd begon endirect vanaf de aftrap was het duidelijk dat wij (wij = Mo17) de bovenliggende partij waren qua voetbal.Echter in het eerste kwartier leverde dit een aantal kansen op maar geen doelpunten wat mede door het goede verdedigen en hun keepster werd voorkomen. In de 18e minuut was het dan toch raak, na een twijfelachtig balletje in de 16 meter was het Gitte die het meest allert was en na enig gerommel de bal er in
kon schieten. Hierna zou je denken dat het voetbal beter moets gaan. echter we hadden vanaf toen de zijlijnen ieders wel 20 meter naar binnen kunnen leggen want alles ging door het midden. iedereen trok naar
de bal en niemand bood zich nog in de ruimte aan. wat dus een hoog OE en A gehalte opleverde maar weinig mooi voetbal. dit hadden we echt beter moeten uitvoeren maar goed, daar is de oefenwedstrijd voor
toch! maar als we de oefenwedtsrijd niet gebruiken waar deze voor is leren we er ook niks van, dus de coaching was de eerste 40 minuten lang “rust aan de bal” en “proberen te voetballen”, “GEEN LANGE
BALLEN” en “GEEN BALLEN WEGSCHIETEN”, maar dit gebeurde helaas veel te veel voor de rust. Natuurlijk hebben we het in de rust hierover gehad, en als coach ben je heel kritisch maar aan de andere
kant hadden we minimaal 6 kansen gecreëerd en er eigenlijk geen één weggegeven in de 1e helft. dus waar hebben we het over……☺. De 2e helft liep het als team iets beter, Dione maakte in de 51e minuut de 0-2
door goed aangeven van Gitte. Ratti – Socii deed hierna iets terug, met een werkelijk mooi uitgevoerde aanval waar 2 van de 3 ballen direct werden gespeeld werd er beheerst en hard afgerond welke
onhoudbaar was voor onze keepster lotte. Dus het werd weer spannend!! maar Ilse Hissink houdt niet van spanning en schoot de bal vanaf dik 20 meter hoog in de kruising, 1-3. in de 68e minuut was het Noa die de
einduitslag op het bord zetten en dus de 1-4 maakte.Marije Rietman en Yrsa van Zuilekom hebben ons vanuit de Mo15 ondersteund en beide de hele wedstrijd gespeeld. Het is mooi om te zien dat deze meiden
hier heerlijk meespelen en als ze nog iets brutaler waren geweest, echt tot de betere voetbalsters behoren in het veld!!! dus dames super bedankt en ga zo door!!. Aanstaande zaterdag spelen we in Vorden tegen