17 dames in 1 team; vooraf denk je dat dit wel los zal lopen en dat er eigenlijk altijd wel 1 of 2 niet zijn, geblesseerd zijn of wat dan ook. maar nu hebben we al 2 weken achter elkaar het (luxe) probleem gehad dat we iemand moesten teleurstellen. Ik wil hier direct de complimenten geven aan het team en vooral diegene (Wyke en Marije) hoe dit wordt geaccepteerd. dit getuigd wel van een goede instelling voor het team. Maar goed, er is gelukkig weer gevoetbald thuis tegen De Sprinkhanen uit Didam (Nieuw-diek) en dit team speelde zeker niet onverdienstelijk. Wij moesten hier zeker qua strijd en qua voetbal wel wat tegenover zetten om de 3 punten in eigen huis te houden.

Maar gelukkig deden we dit ook. we gaan steeds beter en iets rustiger om met ons balbezit, Waar we nu over het hele veld iets vaker ook de simpele oplossing zoeken. Ook heb ik gezien dat er diverse keren voorin geprobeerd werd acties te maken, dus gewoon passeren wat ook in de wedstrijdbespreking vooraf was aangegeven. dit resulteerde dan ook in de 1-0 waar Noa de 16 in dook met bal en hier ten val werd gebracht en dus een penalty verdiend kreeg. Na een lange afwezigheid vond ik het geweldig om te zien dat Britt deze penalty nam en dat het haar ook gegund werd door het hele team. en zoals we Britt kennen schoot ze zeer beheerst netjes strak onder in de hoek raak. De 2-0 was het resultaat van een goed passeerbeweging net iets over de middellijn van Gitte, die vervolgens met een werkelijk prachtige steekpass Noa weggestuurd die 1op1 afrekende met de keepster. dus 2-0 wat ook de ruststand was.

In de rust hebben we natuurlijk weer diverse keren gewisseld wat altijd even voor wat verwarring zorgt maar dit duurde niet lang. In de 58e minuut kreeg Esther de bal op het middenveld en met een wederom prachtige steekpass dwars door de verdediging op Noa die ook iedere keer met dit soort ballen natuurlijk goed opgesteld staat en dan na een goede aanname kan afronden. dus 3-0. na deze 3-0 was het bij ons even rustig en was de tegenstander even wat vaker bij ons goal te vinden. Maar gelukkig stond Dione daar in de goal die verder geen hele spectaculaire reddingen heeft hoeven te maken. echter in de 74e minuut was er een (schandalige) overtreding van Ilse Hissink wat een penalty tegen opleverde. Dit werd de 3-1 en of het nu wel of niet een penalty was maakt niet uit als je direct ongeveer vanaf de aftrap antwoord met de 4-1 na een mooie aanval waar na de pass van Vera een werkelijk briljant overstapje van Ilse de leeuw de bal bij Noa in de voeten kwam en voor haar 3e treffer kon gaan afdrukken. Einduitslag bereikt en weer hebben we laten zien dat er een wil is om te winnen en dat we stap voor stap steeds wat beter elkaar kunnen vinden op het veld. Komende week een weekend rust en dan spelen we 27 oktober thuis in Wichmond om 11.00 uur weer thuis tegen DVC uit Didam.