Het was op een wederom mooie zonnige zaterdagmorgen weer fijn om te mogen aantreden tegen de meiden van DVC uit Didam. DVC stond echter op de ranglijst wel redelijk onderaan maar toch was dit in het veld niet te zien. De eerste helft speelden wij met de goede intenties en met veel druk naar voren. Dit resulteerde ook in redelijk wat kansen die er echter maar niet in wilden.

Vooral Sarah was een aantal keren na goede voorzetten van Noa en Dione gevaarlijk dichtbij maar beloonde zichzelf (nog) niet met een doelpunt. Maar als het niet op de gewone manier lukt dan hebben we altijd Vera nog die een corner zo kan nemen dat de tegenstander de bal eigenlijk al niet meer weg kan koppen en dus dit de 1-0 betekende. Dit moest normaliter het startsein worden voor meer doelpunten aan onze kant. Maar de tegenstander had andere ideeën in scoorde na matig uitverdedigen vanaf onze kant de 1-1. gelukkig bleven we lekker voetballen en hielden we meer druk naar voren rondom hun 16 meter gebied. In de 39e min. was het dan Gitte die met een prachtig afstandsschot in de verre hoek (waar enkele supporters al riepen jammer!!) de keeper passeerde en dus de 2-1 maakte. Hier moesten we heel snel van genieten wat 1 minuut later viel de 2-2 al weer en dit was ook de ruststand.

De tweede helft begonnen we ietwat rommelig dit natuurlijk ook doordat er 3x gewisseld was en we weer even moesten wennen aan elkaar. Maar in de 45e minuut was het dan toch Sarah die zichzelf beloonde met een doelpunt na een goede voorzet van Wyke. Toen had Sarah de smaak te pakken en die maakte dus ook maar meteen haar 2e doelpunt, na een scrimmage voor de goal stond ze op de goede plek en maakte dit beheerst af. Vanaf dat moment is DVC eigenlijk niet meer op onze helft geweest en was het veldoverwicht compleet voor ons. Hier maakte Noa dankbaar gebruik van en maakte de 5-2. We gingen rustiger spelen door vooral makkelijke en éénvoudige oplossingen te zoeken waar vooral Amber en Vera een sleutelrol in speelden. Deze 2 laatstgenoemden dachten toen maar om met zijn 2en van achteruit met diverse 1-2tjes de 6-2 te moeten maken. Wat werkelijk gewoon een prachtige aanval was en waar je aan kan zien dat je met balletjes over een paar meter de tegenstander helemaal weg kan spelen.

Wederom complimenten voor het vertoonde spel en we houden onze stijgende lijn vast. komende zaterdag spelen we om 14.45 uur in Zevenaar tegen DCS wat een pittige maar leuke wedstrijd beloofd te worden. Dus kom ons aanmoedigen!!!!