De samenwerking tussen v.v. Vorden dames 1 en hoofdtrainer Bert-Jan Koekenbier is donderdagavond na een open en fijn gesprek tot een einde gekomen. Bert-Jan is afgelopen zomer begonnen met de ambitie om met dit team prijzen te pakken en te promoveren naar de 3e klasse met ondersteuning van zijn assistenten Udo Heij en Micky Steenbreker. Naast deze klust bij v.v. Vorden traint en leidt Bert-Jan ook nog de meiden van FC Eibergen.

In de 4e klasse -2 (zondag) staan de dames halverwege het seizoen op de eerste plek met slechts één verliespartij en twee gelijke spelen. In de Achterhoek_Cup is de kwartfinale behaald met teams als AZSV, VIOD, De Graafschap MO23 en DZC ’68. Ook in de beker zijn de dames nog in de race, want voor de winterstop is er door vijf overwinningen de achtste finale behaald. Er is dus puur op resultaat halverwege het seizoen al veel bereikt.

Met de aanstelling van Bert-Jan hebben we ook een mooi mens aan het roer gehad van dames 1. Bert-Jan wil naast voetbal ook eigen leiderschap overbrengen. Dit getuigd ook uit zijn passie om te willen weten: “Waarom doe jij dit wat je doet? En precies hier? Dan stel ik mij iemands leven voor: het pad, de keuzes… en volg je lot”. Op voetbalvlak heeft Bert-Jan zowel op voetbalontwikkeling als op leiderschap de groep verder willen brengen. Deze intentie is zeker omgezet, maar niet door de groep als geheel volledig opgepakt. De doelstelling om nu al het voetbal te spelen dat nodig is in de derde klasse is nu (nog) niet omgezet en vraagt een andere aanpak. Bert-Jan heeft initiatief genomen om het team te helpen als coach. Na het gesprek van gisteren gaat de groep verder met haar leiderschap. We hebben oprecht gedeeld hoe spelers en trainer denken over voetbalaanpak en groepsdynamiek. Ik ben ervan overtuigd dat het afgelopen half jaar veel gebracht heeft en ergens gaat leiden tot (persoonlijk) succes.

Hoe verder?
Udo Heij zal als interim hoofdtrainer het seizoen afmaken, ondersteund door Micky Steenbreker. De vacature voor hoofdtrainer vanaf komend seizoen zal komende week worden opengesteld.

Het past mij Bert-Jan hartelijk te bedanken en succes en veel plezier te wensen met de meiden in Eibergen. Bert-Jan bedankt!”

Namens het bestuur van v.v. Vorden,

Dirk Jan Wesselink – voorzitter