De voetbalvereniging Vorden is met haar Europlanit Buiten Sportpark ook een aantal keren per jaar de gastheer van een fraai sportevenement buiten het voetbal om. Zo wordt al vele jaren rond oudjaar de traditionele crossloop georganiseerd en dit jaar zal de Stichting Oudejaars Crossloop op Zaterdag 30 december 2023 voor de 41e keer plaats vinden. Hardlopers uit de regio krijgen de kans het oudejaar sportief af te sluiten en te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De vrijwel geheel onverharde routes gaan over de mooiste paden van natuurgebied ‘Het Grote Veld’. Het is dan ook niet voor niets dat velen zeggen dat het de mooiste crossloop is van de Achterhoek! Kijk voor een sfeer impressie op: www.oudejaarscrossloop.nl
 
Er kan 5, 10 of 15 km gelopen worden, waarbij elke afstand één ronde betreft. Daarnaast is er de 1 km Kidscross voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Alle kinderen starten tegelijk en krijgen een herinnering! Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en natuurlijk een heerlijke oliebol.
 
Na afloop van de crossloop zijn er mooie prijzen voor de snelste deelnemers. Ook worden er prijzen uitgereikt in de 45+ categorie en is er voor iedere afstand een prijs voor de snelste man en vrouw uit Vorden. Tevens zal de Ton ten Have wisselbokaal worden uitgereikt aan de snelste loper en loopster uit Vorden op de langste afstand. 
 
Programma
·           12.30 uur; 1 km Kidscross (deelname 4-12 jaar)
·           13.30 uur; Univé Oost  – 15 km 
·           13.40 uur; Running Center Zutphen – 5 km
·           13.50 uur; De Gravin van Vorden – 10 km
 
Alleen voorinschrijving
Inschrijven is mogelijk tot en met 29 december 18.00 uur. Er is een inschrijvingslimiet van 850 deelnemers. Na-inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk. Verzeker je je van deelname en schrijf je dus op tijd in via www.oudejaarscrossloop.nl. Het startnummer met chip kan op de dag van de crossloop in de kantine worden opgehaald en wordt niet vooraf toegestuurd. 
 
Kosten per afstand
Inschrijfgeld voor de Kidscross bedraagt  € 4,00. Voor de 5 km € 10,00, 10 km  € 12,50 en voor de 15 km is dit € 14,00.  Dit is inclusief een gratis oliebol en koffie of thee na afloop. Voor de kinderen is er een oliebol en limonade.
 
Proefloop
Er is op Zondag 10 december om 10.00 uur (5, 10 of 15 km) een proefloop om het parcours te verkennen om tips te krijgen waar je aan moeten denken bij het lopen van een crossloop. De kosten zijn EUR 3,- inclusief een kopje koffie of thee. Zie voor meer info en opgeven www.oudejaarscrossloop.nl.
 
Extra donatie voor Vordense paralympisch atleet Rens van de Waterlaat 
Tijdens het voor-inschrijven kan er een extra bedrag worden gedoneerd voor de Vordense paralympisch atleet en wheeler Rens van de Waterlaat (zie www.instagram.com/rensrolstoel). Rens is zich aan het voorbereiden op de Olympische spelen 2024 in Parijs. Hij moet alle kosten voor levensonderhoud en materiaal zelf betalen. Met een extra donatie willen wij hem helpen zijn droom te vervullen om deelname aan de OS in Parijs mogelijk te maken. 
 
Start en finishOp het Europlanit Buitensportpark (complex van Voetbal Vereniging Vorden), Oude Zutphenseweg 11, 7251 JX Vorden.
Douche- en kleedgelegenheid is aanwezig.
 
Wij zien u graag op zaterdag 30 december 2023 aan de start bij de mooiste crossloop van de Achterhoek!
Met vriendelijke groet,
De stichting Oudejaars Crossloop Vorden,