In het weekend van 30 en 31 augustus heeft v.v. Vorden haar 90-jarig jubileum gevierd met een zeer geslaagd programma op de vrijdagavond en de gehele zaterdag. Een heuse voetbalwedstrijd, waar het toch allemaal om draait bij een amateurclub als v.v. Vorden, ontbrak in dat weekend, maar deze was gepland op vrijdagavond 20 september. Gisterenavond stonden namelijk Oud Graafschapspelers en een team van Oud Vordenspelers (voornamelijk het kampioensteam uit 2007 aangevuld met vrienden van Stefan Eggink) tegenover elkaar om het 90-jarig jubileum voetballend af te sluiten. Het mooie is dat ook de Graafschap een jubileum te vieren heeft want de club bestaat 65 jaar. Deze wedstrijd werd eveneens een fraai afscheidswedstrijd van Stefan Eggink, 12 jaar lang het boegbeeld van het 1e elftal waarmee hij als  aanvoerder van de 4e naar de 2e klas is gepromoveerd. 5 minuten voor tijd werd hij definitief gewisseld en kreeg hij een staande ovatie van het publiek maar vooral van de erehaag die werd gevormd door de huidige selectie van Vorden 1 en de spelers en begeleiding van Oud Vorden.

Nou is er bij onze club altijd al wel sprake van een ‘Vordens kwartiertje’ … maar dit keer werd het wel heel letterlijk genomen. In enkele aankondigingen en in de communicatie richting de Graafschap was 19.00 uur afgesproken, maar er stond hier en daar ook 19.30 uur vermeld en de oud Spelers van Vorden had dus deze tijd in het hoofd zitten. Zoals wel vaker kom je dan precies in het midden uit en toen om 19.15 uur de spelers van Oud Vorden en Oud De Graafschap het veld op kwamen, was het op Sportpark ‘t Grote Veld gezellig druk en was iedereen klaar voor een mooie pot voetbal tussen 22 echte voetballiefhebbers en -coryfeeën. Want ga maar na wie er gisterenavond bij Oud de Graafschap allemaal in het veld stonden en nog steeds kunnen genieten van een pot voetbal. Allereerst Hein Schreur, in de jaren ’70 en ’80 negen jaar lang contractspeler bij de Graafschap, die op 64-jarige leeftijd de gehele wedstrijd nog keurig vol hield en ook in de voorbereiding als ‘coördinator’ en regelaar vele uurtjes heeft gestopt. John Leeuwerik, dit jaar 60 jaar geworden en samen met Guus Hiddink en Jan Vreman de titel ‘Mister Graafschap’ draagt, wie nog steeds op dezelfde wijze op een prachtige wijze de positie ‘mid-mid’ inhoud geeft. Of de beide twee beide ex-internationals die gisteren op het veld stonden, namelijk  ‘good old’ Edward Sturing (3x Nederlands Elftal) en Ali Ibrahim (meervoudig Ghanees international in de beginjaren ’90). Maar ook bij Oud Vorden waren weer vele liefhebbers terug gekeerd en mochten op een heerlijke grasmat en onder prima omstandigheden hun kunsten vertonen. Zo speelde de 40-jarige Erik Oldenhave (in de jeugd ook bij de Graafschap gespeeld) weer eens een potje mee, terwijl hij in 2015 afscheid had genomen van het 1e elftal. En ook René Nijenhuis, Rob Enzerink, Erik Rakitow, Mark Borgonjen en Dennis Wentink (allen tussen de 42 en 45 jaar) kwamen in actie, terwijl zij jarenlang tussen 1992 en 2011 met hun vijven vele wedstrijden in het 1e elftal hebben gespeeld.

Maar de hoofdrolspeler deze avond was natuurlijk de 31 jarige Stefan Eggink, die na 12 jaar 1e elftal afscheid heeft genomen van ons vlaggenschip. Hij is vakkundig door de organisatie en zijn vriendin Janneke Hiddink buiten het complot gehouden en was toch wel verrast toen hij gisteren bij aankomst op het Sportpark bemerkte dat het elftal Oud Vorden was aangevuld met zijn vrienden Sven Hendriks, Jorrit Schotsman en Rick Bargeman. Maar ook dat Bas Brunsveld, Renz Cornegoor en Niels Siemerink van de partij waren, eveneens dan de oud 1e elftalspelers van de kampioensteams uit 2007 en 2011 Don Rouwen, Micha Bolink en Bas Boers. Leider Tim Vrielink had het allemaal goed voorbereid en zodoende waren gisterenavond ook twee oud trainers, Jan Lichtenberg en Theo Hulshof, van de partij en was natuurlijk het huidige 1e elftal van Vorden aanwezig om deze avond samen met Stefan te beleven en mee te maken.

De wedstrijd duurde twee keer 30 minuten, wat gezien de gemiddelde leeftijd op het veld ook een prima keuze is, waarbij direct al duidelijk werd dat het spel door beide ploegen nog steeds uitstekend gespeeld wordt. Eerste aanname, juiste balsnelheid, voor de man inspelen het was allemaal prima verzorgd door beide ploegen en zodoende ontstond er een aantrekkelijk schouwspel, waarbij de mannen van Oud Vorden echter enkele kansen meer af konden dwingen dan de ‘blauw-witten’. Vooral de afscheid nemende Stefan Eggink kreeg een aantal prima mogelijkheden om zijn wedstrijd extra luister bij te zetten, maar doelman Martijn Besselink (nu sc Varsseveld) hield hem telkens van het scoren af. Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, waarbij wel opviel dat het balbezit voor de Graafschap keurig verzorgd bleef maar dat het niet meer mogelijk was om diepte in het spel te krijgen. Het bleef echter 0-0 omdat Oud Vorden ook in de 2e helft een aantal goede mogelijkheden onbenut liet. Na de publiekswissel van Stefan Eggink waren er nog 3 minuten te spelen en juist in deze periode werd de enige en dus winnende treffer geproduceerd door Vorden. Aan de linkerkant van het veld werd aan de zijlijn de bal veroverd door oud Vorden en met een prima pass Rob Enzerink randje 16 aangespeeld en deze bleef rustig en met de punt van de schoen tikte hij de bal langs keeper Besselink.

Na afloop was het nog gezellig druk in de kantine en konden de spelers en begeleiders van beide elftallen genieten van een heerlijk buffet van Bosrestaurant de Reehorst (Roy Böhmer) en kreeg zowel de Graafschap in de persoon van leider Henk ‘Kammetje’ Overgoor als Stefan Eggink als afscheid nemende Vorden 1 speler een fraaie bos bloemen overhandigd. Voor beide waren er ook verdiende en mooie worden namens v.v. Vorden en toen Hein Schreur namens Oud De Graafschap de vereniging bedankte voor de uitnodiging en prettige wedstrijd, kon de 3e helft helemaal goed beginnen. Het werd zodoende een geslaagd einde van het 90-jarig jubileumfeest en een ware en fraaie voetbalavond!

Klik hier  voor een uitgebreide reportage van Johan Bolink