Geen nieuwjaarstoespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van onze club op de 3e zondag van het jaar en wij weten allemaal de reden waarom het geen doorgang kan vinden. Vandaar deze digitale nieuwjaarswens van onze voorzitter namens het bestuur van v.v. Vorden. Wij hopen u snel weer te kunnen zien op ons Europlanit Buitensportpark! 

Beste leden, vrijwilligers, supporters, club-van-vijftig leden en sponsoren,

Normaal gesproken had ik u namens het bestuur van de v.v. Vorden via een nieuwjaarstoespraak tijdens de receptie in onze kantine de beste wensen toegesproken en een gezond, gelukkig en sportief 2022 gewenst. Jammer genoeg is dit echter voor het tweede achtereenvolgende jaar niet mogelijk, aangezien de corona-maatregelen ons dwingen om een dergelijke activiteit niet gezamenlijk te vieren. Toch gaan wij er van uit, en vandaar ook de sportieve wensen voor het nieuwe jaar, dat wij als vereniging weer ons ‘normale’ ritme op kunnen pakken en er weer getraind kan worden, activiteiten georganiseerd en wedstrijden afgewerkt.

Want daar gaat het ook in 2022 vooral om bij onze vereniging! Al meer dan 90 jaar willen wij als vereniging onze voetballende leden de gelegenheid geven om die prachtige voetbalsport te beoefenen, maar daarnaast ook voor onze leden en supporters als bindmiddel fungeren door te verenigen en activiteiten en gezellige bijeenkomsten te organiseren. Ook in 2022 staan deze belangrijke drie elementen weer uitgebreid op onze agenda.

Allereerst onze voetballende activiteiten in 2022, waarbij wij met veel vertrouwen en ambitie uitkijken naar de 2e helft van de competitie bij onze prestatie-elftallen. Zowel het 1e, 2e, JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1 zijn na de 1e helft van de competitie in het linker-rijtje geëindigd. Het 3e elftal heeft het erg moeilijk en te kampen met veel geblesseerde spelers, maar kunnen in de komende maanden wellicht ook een plek in de middenmoot afdwingen. De vier jeugdteams komen uit in een nieuwe voorjaarscompetitie en zullen alle drie wederom in de 1e klasse in gedeeld worden, maar gezien hun goede eindklasseringen (JO19-1 5e, JO17-1, JO15-1 2e, , JO13-1 5e)  zullen zij herverdeeld worden met andere sterke 1e klassers uit de regio Twente en Achterhoek. Het 2e elftal heeft een goede eindspurt gehad net voor de winterstop en staat op dit moment drie punten achter op koploper Grol 3 en maakt dus nog alle kans op een plek bij de eerste vier met promotiekansen naar de res. 2e klas. Het 1e elftal voldoet ook aan de verwachtingen en hebben een positie aan de linkerkant van de ranglijst behaald na 9 wedstrijden. Geheel tegen de gewoonte in van de laatste zes seizoenen in de 2e klas, scoorde het elftal in de eerste twee wedstrijden maar liefst 9 doelpunten (!), maar moest het de overige 7 wedstrijden doen met 5 gescoorde doelpunten. Als een ware middenmoter met 4 gewonnen, 4 verloren en 1 gelijk en een doelsaldo van 14 voor en 15 tegen, staat het keurig op een 7e plaats, waarbij het dus in de spannende en vaak gelijkwaardige 2e klasse I een plek aan de goede kant van de ranglijst heeft. Een enorme tegenvaller is het bericht van Daan Horstman, dat hij  zijn voetbalactiviteiten moet stop zetten aangezien zijn al drie jaar durende knieblessure nu zodanig is dat verder voetballen sterk wordt afgeraden. Daan heeft als A-junior zijn debuut gemaakt in het seizoen 2011-2012 toen aan het einde van dat seizoen hij zowel kampioen werd met de A1 en tevens promotie afdwong via de nacompetitie met het 1e elftal. Daan is vanaf dat moment altijd basisspeler geweest in het 1e elftal en heeft als veel scorende buitenspeler de gehele opmars naar de 3e en 2e klas mee gemaakt. Wij wensen Daan veel sterkte na deze moeilijke beslissing en hopen dat hij binnen onze vereniging op een andere wijze zijn ‘voetballiefhebberij’ in kan vullen en zodoende in ieder geval betrokken blijft bij de club.

Bij de jeugd vallen de prestaties op van de 2e elftallen, waarbij de JO19-2 zelfs het kampioenschap heeft behaald in de najaarscompetitie. Wij hopen dat de JO19-2, JO17-2, JO16-1, JO15-2, JO15-3 en de JO13-2 ook in de voorjaarscompetitie weer op hun eigen niveau een ‘lekkere’ competitie kunnen spelen en net als de 8 pupillenelftallen in een competitie worden ingedeeld waarin de kans op een doelpunt en winstpartij altijd aanwezig is. Van de drie meidenteams heeft de MO13-1 het erg moeilijk en hopelijk krijgen zij in de voorjaarscompetitie een passende indeling. Bij de ‘lagere senioren’ moeten wij constateren dat het ‘jonge’ team van het 7e elftal bovenin mee doet om het kampioenschap, maar de andere teams (4,5,6) allemaal nog wel een aantal plaatsjes kunnen (en moeten) stijgen op de ranglijst. Dames 1 heeft veel wedstrijden achterstand, maar kan hopelijk een gewenste plek in de subtop behalen.

Voor 2022 staat naast het voetbal ook weer enkele ‘accommodatie-zaken’ op het programma. Zo zal in deze eerste twee maand van het jaar de nieuwe ballenvanger achter op het hoofdveld worden gerealiseerd en tevens zal in de loop van het jaar ook rondom dit veld de ijzeren stangen en betonpalen vervangen worden door een modern zwart hekwerk, zoals dit ook al bij de kantine aan de achterzijde gemonteerd is. Ook zal dit jaar de beplanting en het plaatsen van enkele honderden m2 ‘bos’ op ons Sportpark op het programma staan, nadat wij hierover advies hebben aangevraagd bij provincie en gemeente.

Tenslotte zullen wij dit jaar natuurlijk verder gaan met het tweede grote project in dit decennium, naast de aanleg van het kunstgras- en pannaveld in 2021, namelijk ‘Masterplan-B’. Met deze uitbreiding van de accommodatie, inclusief bergruimte, extra kleedkamers, spreekruimte en verzorgingsruimte, zullen wij ook rondom de faciliteiten (o.a. wc), veiligheid en duurzaamheid flinke stappen maken.  Wij zullen in het voorjaar de plannen aan de leden voor gaan leggen en de inmiddels prachtige tekeningen van adviesbureau Vliem gaan overleggen. Hierbij zal dan een financiële en bouwcommissie in het leven worden geroepen met tevens een plan van aanpak voor de komende 1,5 jaar.

En tenslotte willen wij ook zo graag weer verenigen in 2022. Juist omdat de laatste twee jaar grote periodes van het seizoen stil zijn gevallen en er geen activiteiten mogelijk waren, hebben wij zoveel behoefte om dit in 2022 wel weer op te pakken. Een Dartmiddag, Spare-Ribe-avond, Wikee de Viking, Avondvierdaagse, Nieuwjaarsreceptie, ArkeNoice, Start-van-het-Seizoenfeest, Jingle-Bellstournooi, afscheidsavondjes van het seizoen met je elftal enz. enz. , het zou toch mooi zijn als wij dit in 2022 weer op kunnen pakken. Met onze 575 (!) leden, 175 vrijwilligers, 135 sponsoren, ruim 100 club-van-vijftig leden en vele supporters willen wij zo graag verbinden, gezellig samen zijn, de 3e helft beleven, voetbal spelen of kijken en op deze wijze samen verenigen …. We wensen u allemaal een gezond, gelukkig, sportief maar vooral weer een verenigd 2022 toe!

Namens het bestuur van de v.v. Vorden,

Marc van der Linden – Voorzitter