Vorden 1 heeft vanmiddag met 2-3 verloren van Sportclub Varsseveld. Zonder dat er enige waarde aan historische uitslagen gegeven kan worden, was het wel zo dat na 3 overwinningen en 5 gelijke spelen in de laatste vijf seizoenen (vorige corona seizoen werd er niet tegen elkaar gespeeld) er in ieder geval niet op een nederlaag werd gerekend. Vorden 1 speelde ook nog eens thuis en had in de laatste vier wedstrijden niet meer verloren en ging dus voor een resultaat. Na een 1-2 ruststand en een 2-3 eindstand was er dus sprake van een flinke domper in het vordense kamp, want door deze nederlaag zakt de ploeg van trainer Wouter Schouten weer terug van de 7e naar de 10e plaats. Maar de positie van het 1e elftal blijft echter gelijk t.o.v. de situatie voor de wedstrijd want de voorsprong op de nummers 12 en 13 blijft gewoon 8 punten en de achterstand op de nummer vier 6 punten.

Vorden 1 had deze middag een flinke lijst met afwezigen want naast de geschorste Sam Abbink en Sven Mulder en de geblesseerde Dion Besselink, Bas Abbink en Luuk Smit was Koen Oosterhuis afwezig wegens vakantie.  Het 1e elftal begon dan ook met Robin Verstege in het doel en achterin met de jarige Bart Stokman, Bas Kortstee en Niels Rondeel, op het midden speelde Kris Koning en Rahem Pabai en aan de zijkanten Werner Rondeel en Daan Horstman. Voorin speelde het trio Gijs van der Veen, Frank Hiddink en Nick Ziggers en in de wissel stonden deze middag Musa Dagdelen, Jurre Heij, Bart Jansen, Milo van der Pol, Sander Visschers (JO19-1) en Sem Barendsen (JO19-1). Vanaf het begin van de wedstrijd zat Vorden 1 niet direct lekker in het ritme. Er was weinig vastigheid, de voorhoede kon niet makkelijk bereikt worden en de opbouw ging veelal vanuit de 2e bal. Ook zonder bal waren er een aantal vastigheden die deze middag in de 1e helft niet te herkennen waren. Zo had achterin Bart Stokman het vanaf de 1e minuut erg lastig met zijn plaaggeest nummer 11 Cas Kemperman. Deze flegmatieke buitenspeler van Varsseveld, die vorige week tegen VVG’25 volgens ingewijden nog een snipperdag had opgenomen, was ook de hoofdrolspeler bij de 0-1 in de 18e minuut. Na een individuele actie in het 16-metergebied leek hij de bal te ver voor zich uit te spelen, maar net toen een andere speler van Varsseveld het leder had overgenomen werd hij door aanvoerder Bart Stokman ‘pootje gehaakt’, strafschop dus. Na deze 0-1 bleek deze middag dat een andere vastigheid in het elftal van trainer Wouter Schouten deze middag ook niet aanwezig was, namelijk kopkracht. Want door de afwezigheid van Bas Abbink was alleen Kris Koning op het middenveld en Bas Kortstee centraal achterin redelijk in staat om de vele kopduels succesvol aan te gaan, maar dat was toch te weinig om ook op dit punt tegenstander Varsseveld op punten te verslaan. Door een scherp aansnijdende voorzet met zijn rechtervoet vanaf de linkerkant bracht Daan Horstman flink gevaar in het 16-metergebied van Varsseveld en aangezien de keeper na de scherpe voorzet de bal weer los liet, kreeg Frank Hiddink de kans om zijn 99e doelpunt (competitie) voor het 1e elftal te scoren: 1-1. Varsseveld bleef ook na deze 1-1 direct spelen en probeerde via diepe ballen over ons driemanschap achterin (Niels, Bas, Bart) gevaar te stichten. Het was wederom Cas Kemperman wie in de 28e minuut via een uitstekende actie aan de linkerkant het strafschopgebied in kwam en een prima schot in de lange hoek de stand op 1-2 voor Varsseveld bracht.  In het laatste kwartier voor rust bleef het voor Vorden zoeken naar de juiste oplossingen en schoot Kris Koning in de 40e minuut na een prima aanval in de breedte vanaf 20 meter knap op doel, maar het strakke schot in de rechter bovenhoek werd prima gepareerd door de keeper van Varsseveld.

In de tweede helft kwam er iets meer dreiging van Vorden en dat had vooral te maken met het feit dat het vaker lukte om via de zijkanten goed door te komen. Vooral aan de linkerkant was het Niels Rondeel die een paar goede voorzetten kon geven en aangezien ook de ‘tweede ballen’ in deze fase vaak voor de sterk spelende Kris Koning en de nuttig spelende Rahem Pabai waren, kon Vorden 1 iets meer druk ontwikkelen dan in de 1e helft. Het was jammer (ook een vaste waarde die deze middag ontbrak dus) dat de sterke Gijs van der Veen het in de vele duels toch af moest leggen tegen het fysiek sterke duo achterin bij Varsseveld, waardoor Gijs niet toekwam aan zijn typische indraai- en korte wegdraaiacties. Wouter Schouten besloot in de 67e minuut drie spelers te wisselen waardoor Jurre Heij, Sander Visschers en Musa Dagdelen in de ploeg kwamen. De wissel had nauwelijks plaats gevonden of Vorden kwam aan de linkerkant weer een keer goed door en ontstond er gevaar door een lage strakke voorzet. De linksback van Varsseveld dacht echter dat deze bal een eenvoudige prooi voor hem was en wilde de bal achter hem langs laten lopen om daarna met zijn linkerbeen de bal langs de lijn weg te kunnen werken. Hij werd echter compleet verrast door de attente Sander Visschers en deze 18-jarige speler uit de JO19-1 pikte de bal voor hem af en bleef alleen (schuin) voor de keeper heel erg kalm en tikte de 2-2 beheerst binnen.

Er zat ineens ook wat meer schwung in het elftal dus het leek erop dat de drie wissels hun effect zouden hebben op de wedstrijd. Vooral ook omdat de ijzersterk spelende Kris Koning op het middenveld de baas bleef en telkens maar weer de voorwaartsen aan het werk zette. Het was dan ook extra zuur dat juist hij in de 80e minuut op het middenveld knullig balverlies leed, nadat het leder iets te ver van zijn schoen schoot. Varsseveld pakte de bal af tikte de bal breed op rechts en vanaf deze positie werd de bal direct weer laag voor gegeven naar de 2e paal en ondanks een verwoede poging van Bart Stokman tikte Cas Kemperman de 2-3 binnen. Ondanks het vlaggen van Udo Heij voor buitenspel, was de 71-jarige scheidsrechter Kok gedecideerd en wees hij direct en duidelijk naar het midden.

In het laatste kwartier ging Vorden 1 vol voor de gelijkmaker en vooral via een paar strakke cornerballen van Musa Dagdelen werd er ook wel gevaar gesticht, maar een echte kans op de gelijkmaker zat er niet meer in en zo leed Vorden 1 een onverwachte en niet ingecalculeerde nederlaag tegen een gelijkwaardig en eveneens in het grote middenveld bivakkerende Varsseveld.

Klik op onderstaande foto van Daan Horstman, vanmiddag tegen Varsseveld voor de complete serie van fotograaf Johan Bolink.