Afgelopen zaterdag vond, voor het eerst in 3 jaren, weer het koppeldarttoernooi plaats. Door Corona kon het de afgelopen jaren niet plaatsvinden. Maar nu het weer kon leek iedereen hier erg veel zin in te hebben. In een mum van tijd waren er 32 koppels die zich hadden opgegeven en was het toernooi vol.

Zaterdagmiddag om 12.00 uur werden de bekende woorden “Let’s play darts” uitgesproken. Dit is het startsignaal voor alle koppels om de strijd om het beste koppeldartduo van Vorden los te laten barsten. In 8 poules van 4 koppels werd er allereerst begonnen. Dit gebeurde in 3 legs waarin men van 501 punten naar 0 moest en waarbij alle 3 de legs gegooid moesten worden. Dus ondanks dat je met 2-0 al had gewonnen, moest toch de 3e leg gegooid worden om zodoende de kans op teams die gelijk eindigden zoveel mogelijk te voorkomen.

Rond 16.00 uur waren de meeste poules klaar. Dit was ook het moment voor meesterkoks Robert Visschers en Kees Jansen om hun menu met “The Ark Eater” te openen. Dit was een overheerlijke schnitzel met wat frites en salade. Zien eten is doen eten en zodoende werd het al snel druk bij de eetkraam van Kees en Robert. Hierdoor kon de organisatie de eindstanden van de poules opmaken en de plekken voor de knock-out fase invullen.

De nummers 1 en 2 van de poule gingen naar de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 naar de verliezersronde. Het principe was simpel. Winnen is doorgaan en verliezen betekent einde toernooi. Uiteindelijk waren er 4 koppels die het haalden tot de verliezers- en winnaarsfinale. In de verliezersronde speelden Erik Oldenhave en Mark Borgonjen tegen Dick Wesselink en Michiel van Geitenbeek. Beide koppels waren aan elkaar gewaagd, maar Dick en Michiel waren met 3-2 nipt te sterk. De winnaarsfinale werd misschien wel de gedroomde finale tussen Ruud Versteege en Frank Hiddink tegen Niels Siemerink en Sven Hendriks. Vooraf werden beide koppels al wel getipt als potentiële winnaars. Het was dan ook mooi dat beide koppels deze finale gooiden. Het werd ook een echte winnaarsfinale met hoge scores en goede dubbels. In deze finale gooide Frank Hiddink de hoogste finish van de dag door 144 uit te gooien. Genoeg was het echter niet. In een bloedstollend gevecht waren uiteindelijk Niels en Sven nipt te sterk met 4-3 en gingen zij er met de beker vandoor.

Een meer dan geslaagde middag en avond in een volle kantine. De organisatie bedankt graag alle deelnemers, maar vooral ook het kantinepersoneel, Martine Groot Wassink, Gijs Bruinsma, Edith Garritsen en Karin Vliem, en de meesterkoks Robert en Kees.

Hieronder een sfeerimpressie van het koppeldarttoernooi van afgelopen zaterdag