Musa Dagdelen is zich bewust van zijn positie en weet dat hoofdtrainer Wouter Schouten voor de twee posities in de spits in totaal wel vier mogelijkheden heeft. Zijn kans krijgt hij dan ook vaak als invaller en gisterenmiddag bewees hij daarmee zijn waarde. Zonder zichzelf in het half uur speeltijd echt te onderscheiden, want daarvoor was zijn spel tegenover de sterke centrale verdediger van SPERO te pover, stond hij in de 89e minuut wel op de goed plek. Hij nam de bal van de andere invaller Bas Abbink prima aan in de kleine ruimte en plaatste met binnenkant voet de bal keurig in de korte hoek. Door dit late doelpunt zorgde Musa Dagdelen voor de 2-2 eindstand en gezien de ranglijst, waarbij maar liefst drie ploegen op plaats 5 t/m 7 staan met 12 punten, is dit wel een heel belangrijk punt geweest want met  precies dat ene puntje meer blijft Vorden 1 keurig op de 4e plaats staan in 2I.

Vorden 1 had voor het eerst dit seizoen een behoorlijke lijst met afwezigen en kon er daadwerkelijk gesproken worden van een ‘ziekenboeg’. Dion Besselink, Frank Hiddink, Bas Kortstee, Koen Oosterhuis en Rik Schröer waren niet inzetbaar en dat hield in dat de groep van Wouter Schouten uit kwam op 13 spelers en reservekeeper Esli Lindenschot (2e elftal). Voor de 3e wisselmogelijkheid als speler werd daarom Bas Abbink bij de wedstrijdselectie gehaald, nadat deze speler s’morgens in het 2e elftal nog een halve wedstrijd had gespeeld (en gescoord!). Het 1e elftal begon de wedstrijd tegen SPERO dus zonder Bas Kortstee achterin, zonder Rik Schröer op het middenveld en zonder Frank Hiddink in de voorhoede ten opzichte van de laatste wedstrijd uit tegen DVC’26.  De 11 spelers die gisterenmiddag wel begonnen waren Robin Verstege – Bart Stokman (a), Sven Mulder, Niels Rondeel – Werner Rondeel, Luuk Smit, Sam Abbink, Kris Koning, Nick Ziggers – Gijs van der Veen en Daan Horstman. Rahem Pabai, Musa Dagdelen en dus Bas Abbink en Esli Lindenschot begonnen op de bank. De eerste grote mogelijkheid was voor de gasten uit Elst toen in de 7e minuut de gevaarlijke en lepe ‘draaikont’  zich op 8 meter afstand vrij speelde voor keeper Robin Verstege, maar zijn inzet werd keurig gepareerd met het rechterbeen van Robin Verstege en hij verrichte hiermee de belangrijkste daad deze middag. In de eerste 20 minuten was het spel gelijkwaardig, waarbij er door beide ploegen vrij snel lang met gerichte (wreef)trappen de voorhoede werd gezocht. Maar het verhaal van eigenlijk de gehele wedstrijd was wel dat beide achterhoedes deze middag als grote winnaar uit de strijd kwamen. De voorhoede van Vorden kwam er namelijk niet of nauwelijks aan te pas, want bij SPERO stond een lang, sterk en ook nog eens wendbaar centraal duo en ook de linksback mocht zich bedienen met deze eigenschappen. Wel was het zo dat Daan Horstman met zijn dynamiek, snelheid en acties in ieder geval wel voor enige dreiging zorgde, maar tot grote kansen leidde dit allemaal niet. Één keer gaf in de 15e minuut Sam Abbink een heel fraai balletje vanaf ongeveer 25 meter precies over de achterhoede heen, maar de volley van Daan Horstman vanaf 14 meter mistte precisie.  SPERO kwam ietwat gelukkig na een half uur op een 0-1 voorsprong waarbij wel gezegd dient te worden dat de aanvalsopzet aan de voor hun rechterkant wel uitgekiend en goed uitgevoerd was. Alleen stapte, de deze middag wederom sterk spelende Sven Mulder, uit om de inkomende speler aan de bal te attaqueren en werd heel ongelukkig in de kluts verslagen, waardoor SPERO diep kon spelen. In de poging om alsnog de aanval te stoppen liep Sven direct terug richting achter-/doellijn om de lage voorzet van de doorgelopen SPERO spits weer tegen te houden, maar ongelukkigerwijs tikte hij de inzet van Gavino Willemsen daarmee nog zodanig aan dat de bal in het doel verdween, maar zonder het aanraken van Sven was het ook een doelpunt geworden.

Wat volgde was een kwartier lang druk van SPERO kant en zij wilde in deze fase van de wedstrijd doordrukken en de wellicht bevrijdende 0-2 maken, maar de vordense achterhoede bleef overeind, al waren ook in deze fase de cornerballen en vrije trappen vanaf de zijkant telkens erg gevaarlijk. Vorden 1 behaalde de rust met een 0-1 achterstand en Wouter en Rene konden in de rust ff de puntjes op de ‘i’ zetten en het strijdplan voor de 2e helft bespreken. Net als tegen Union tijdens de laatste thuiswedstrijd was het de bedoeling om in de 2e helft iets nadrukkelijker naar voren te spelen, maar daarvoor moest vooral op het middenveld vaker ‘de 2e bal’ gewonnen worden. Op die manier blijf je ook met een afgeslagen aanval toch weer in balbezit en kun je de druk naar voren houden, maar eerlijk is eerlijk dat lukte deze middag te weinig. Vorden kwam wel reeds in de 50e minuut alweer op de 1-1 gelijke stand, toen SPERO heel ongelukkig bij een verdediger de bal tegen de hand aan kreeg in het 16-metergebied en Daan Horstman dit buitenkansje keurig benutte, maar de gewenste druk op de ketel en veel 16-metersituaties aan de kant van de ‘kantine’ leidde deze stand en het spel niet. Één keer moest de keeper van SPERO in actie komen, toen na een voorzet vanaf de linkerkant Sam Abbink met binnenkant voet de bal met een volley op doel schoot. Maar met een prachtige redding hield de betuwse doelwachter zijn doel schoon en wijzigde de stand dus niet.  Na een uur spelen werden Gijs van der Veen en Werner Rondeel gewisseld voor Musa Dagdelen en Rahem Pabai, maar ook Musa had het net als Gijs deze middag erg moeilijk met zijn direct tegenstander en kon de bal te weinig vast houden of terug leggen om zodoende het elftal meer naar voren te laten spelen. Het werd zelfs nog erger voor Vorden 1 want in de 70e minuut scoorde SPERO de 2-1 uit één van de enorm gevaarlijke strak genomen indraaiende corners. Deze keer werd de bal bij de eerste paal door de inlopende Coen Braam prachtig binnen gekopt.

Vorden had nog ruim een kwartier en wisselde Bas Abbink voor de moe gestreden Daan Horstman en ging ietwat meer opportunistischer voetballen, door sneller het hoofd van deze normaal gesproken in de verdediging of op middenveld spelende jongere broer van Sam Abbink.  Bas viel goed in en was inderdaad vaak in staat om ‘in de lucht’ iets te doen met de aangespeelde ballen, maar al met al leverde dit niet de gewenste kansen op en eigenlijk hadden velen zich al verzoent met het tweede verlies dit seizoen in een thuiswedstrijd en SPERO rekende zich al rijk door de drie punten mee naar de Betuwe te nemen. Maar Bas Abbink en Musa Dagdelen konden uit een onoverzichtelijke situatie rondom de 16 meterlijn alsnog een kans afdwingen in de 89e minuut. Met zijn inzet en beleving kreeg Bas Abbink de bal toch nog bij half met de rug naar het doel staande Musa Dagdelen en deze zag zijn kans schoon. Hij kwam door zijn goede aanname toch nog in de positie om op doel te schieten en met een koele schuiver in de korte hoek maakte hij zich zeer verdienstelijk als invaller en bracht de eindstand op 2-2.

‘Echt het maximale resultaat deze middag’ vertelde de assistent trainer Rene Nijenhuis ‘en volgens mij een enorme domper voor de groen-witte gasten, want zij hadden op het laatst helemaal en wellicht ook wel terecht op de volle winst gerekend’. ‘Wij hebben vandaag vooral achterin erg sterk gespeeld, maar konden op het middenveld niet de druk ontwikkelen om voor een overwinning te gaan. Uiteindelijk moet je dan ook tevreden zijn met een punt, helemaal als deze in de allerlaatste minuut tot stand komt’, aldus René Nijenhuis in zijn analyse zondagavond na de wedstrijd.

Een opsteker dus voor de geel-zwarte thuisploeg, want Vorden 1 behaalde met dit belangrijke doelpunt van Musa het 13e punt na 8 wedstrijden en blijft hiermee de concurrenten DVC’26, SPERO en WSV precies dat ene puntje voor. Volgende week speelt Vorden tegen Varsseveld dat met 11 punten uit 8 wedstrijden op de 8e plaats staat en zijn waarschijnlijk Bas Kortstee, Frank Hiddink en Rik Schröer weer beschikbaar.

Musa Dagdelen in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen Union twee weken geleden. Toen ging deze inzet over het doel, maar gisterenmiddag produceerde hij in de 89e minuut de 2-2 gelijkmaker.